Invitaţie la exerciţii spirituale pentru tineri

• publicat la: 22 martie 2012
Invitaţie la exerciţii spirituale pentru tineri

100 de tineri cu vârste cuprinse între 14 si 19 ani vor participa în acest sfârşit de săptămână la exerciţii spirituale organizate de Vicariatul Foraneu al Careiului împreună cu Biroul Pastoral pentru Laici din Oradea.

Tinerii fac parte din Protopopiatele greco -catolice din Supur – Ardud (Pr Goje Vasile),  Tăşnad(  Pr. Hendea Aurel) şi Carei ( Pr Radu Filip – Vicar Foraneu al Careiului ).Evenimentul se va desfăşura la Biserica Sf.Andrei din Carei de pe str.Ignişului.

Tema aleasă a fost „Bucuraţi-vă mereu în Domnul!” (Fil 4,4), acceaşi temă pe care tinerii din întreaga ţară o vor aprofunda la Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic, ce va avea loc la Iaşi în luna iulie.

Cel care va ţine meditaţiile este Pr. Zima Zorel de la Parohia Valea lui Mihai.Sunt aşteptaţi toţi tinerii de peste 14 ani dar  şi cei care doresc să ia parte la astfel de manifestări,acum în Postul Paştelui.

Exerciţiile spirituale sunt ocazii speciale de întâlnire cu Dumnezeu şi, în acest context, cu propria noastră fiinţă.

Biserica propune tinerilor aceste zile de reculegere spirituală, conştientă fiind de momentul psihologico-spiritual al respectivei perioade de vârstă. Ei sunt mari şi totuşi mici! În acest  proces de identificare şi de formare a identităţii au nevoie un reper autentic. Acesta nu este altul decât însuşi Dumnezeu, izvorul vieţii şi fericirii noastre. Prezenţa sa călăuzitoare oferă siguranţa înaintării pe drumul vieţii, iar siguranţa,o stare de bucurie.

În cursul celor două meditaţii, se va repune în lumină legătura vitală cu Dumnezeu, al cărei liant este iubirea. Acest sentiment nu are însă o finalitate pur individuală, care priveşte doar propria noastră fiinţă, binele personal, ci are o finalitate comunitară. În această îmbrăţişare a semenilor se imită însăşi dragostea lui Dumnezeu faţă de oameni. Este o chemare frumoasă dar nu fără dificultăţi.

Tinerii se vor bucura de anumite programe printre care se numără vizionarea dferitelor filme atât religioase cât şi educative, vizitarea  castelului şi a oraşului nostru precum şi diferite jocuri educativ-recreative.

Programul va începe sâmbătă ,de la ora 11,00,cu o rugăciune de început,urmând ca de la 11,30 să aibă loc prima meditaţie.Va urma apoi o vizită la Castel şi prânzul.

A doua meditaţie va începe la ora 15,30 iar de la ora 16,00 vor avea loc discuţii pe grupuri.

Cristian Derşidan,unul din norocoşii care au participat la al patrulea consistoriu din timpul pontificatului Papei Benedict al XVI-lea,în cadrul căruia  PS Lucian a devenit  al treilea cardinal român, după cardinalul Iuliu Hossu şi Cardinalul Alexandru Todea,le va impărtăşi tinerilor impresii şi secvenţe din experienţa sa de la ceremoniile de la Vatican,începând cu ora 17,15.

Rugăciunea de seară va începe de la ora 18,00 ,doritorii având posibilitatea de a se spovedi.

Filmul  “ Fiţi cuminţi dacă puteţi “va putea fi vizionat de la ora 19,30.

Duminică,de la ora 10,00 va avea loc celebrarea Sfintei Liturghii,la Biserica Sf.Andrei,urmând ca la final tinerii să îşi spună părerea cu privire la  scurta perioadă petrecută împreună.

După-amiaza de duminică va fi rezervată jocurilor şi vizionărilor de filme.

redactia

Lasati un comentariu