Ion Creangă sărbătorit la Şcoala Generală Nr. 3 Carei

• publicat la: 1 martie 2012
Ion Creangă sărbătorit la Şcoala Generală Nr. 3 Carei

Elevii clasei a II-a A, îndrumaţi de doamna învăţătoare Annamaria Dietrich, au fost gazda unui eveniment deosebit:aniversarea a 175 de ani de la naşterea celui mai mare şi cunoscut povestitor român,Ion Creangă.

În spaţiul primitor al cabinetulului de biologie, micuţii elevi şi doamna lor învăţătoare au făcut cunoscută, printr-o prezentare Power Point, principalele repere biografice ale marelui povestitor Ion Creangă, precum şi imagini din parcul tematic amenajat la bojdeuca sa de la Humuleşti.

Avându-i ca invitaţi pe colegii lor de şcoală din clasa a VI-a A, însoţiţi de doamna dirigintă, prof. Mihaela Cornoc, învăţăceii clasei a doua s-au dovedit buni cunoscători ai poveştilor lui Nică a lui Ştefan a Petrei.

Studiul tematic Ion Creangă este al doilea care se derulează în cadrul proiectului educaţional Cartea, fereastră spre lumină încheiat între Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Carei şi Biblioteca Municipală Carei.

Această primă activitate va fi urmată de vizionări de filme după opera literară a scriitorului, o dramatizare a unui basm, realizarea de desene inspirate din poveştile citite urmând să fie finalizată cu o şezătoare la care vor participa în calitate de invitate speciale doamnele din Societatea Avram Iancu, care  le vor face celor prezenţi o demonstraţie de utilizare a unor instrumente gospodăreşti vechi utilizate la diferite activităţi casnice: tors, crosetat, cusut etc.

redactia

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu