Pâinea noastră cea de toate zilele este cancerigenă

• publicat la: 19 martie 2012
Pâinea noastră cea de toate zilele este cancerigenă

Pâinea noastră cea de toate zilele a devenit otrava de zi cu zi, din cauza E-urilor pe care le conţine. Medicii ne avertizează că aceşti aditivi sunt consumaţi constant, odată cu produsele  de panificaţie. La noi în ţară, o treime dintre cei 500.000 de bolnavi de cancer suferă de forme ale bolii  provocate direct de alimentaţia nesănătoasă.

Chiar dacă pâinea este alimentul de bază al românilor, medicii nutriţionişti ne recomandă să o mâncăm cu moderaţie, deoarece din cauza aditivilor alimentari riscăm să avem probleme  cu rinichii şi chiar să ne îmbolnăvim de cancer . Pâinea conţine până la 34 de aditivi alimentari, arată un studiu efectuat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Printre aditivii periculoşi se numără: E 327 (risc de insuficienţă renală), E 330 (acid citric), care este cancerigen şi E 514, afirmă EVENIMENTUL ZILEI.

În plus, susţine ROMÂNIA LIBERĂ, intră în combinaţie şi cu E-urile din alte alimente şi, astfel, cantităţile consumate devin cu adevărat periculoase. Reprezentanţii ANPC, citaţi de ANTENA3, spun că producătorii de produse  de panificaţie recurg la introducerea aditivilor alimentari în reţeta pâinii pentru a-i da acesteia un aspect şi gust diferit faţă de pâinea obţinută în casă.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicospchi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare , este de părere că piaţa românească de panificaţie este invadată de E-uri pentru că legea permite acest lucru, chiar dacă o parte dintre aceşti aditivi alimentari ne pun sănătatea în pericol. „Un astfel de exemplu este bromatul de potasiu – E 924 – care duce la apariţia senzaţiei de greaţă, vărsături, diaree sau apariţia diverselor dureri, odată ce este ingerat“, a declarat, pentru ZIUA VECHE, medicul nutriţionist.

Sulfatul de sodiu – E 514 – afectează vezica biliară, lactatul de calciu – E 327 – prezintă printre efecte adverse stări de hipercalcemie şi insuficienţă renală, acidul fumaric – E 297, acidul acetic – E 260 şi cancerigenul acid citric E 330. În total, într-o pâine regăsim până la 34 de E–uri“, mai spune medicul Mencinicopschi.

Nutriţioniştii spun că pe piaţa românească nu există vreun sortiment de pâine care să nu conţină E-uri, astfel că pentru a preveni intoxicarea organismului  cu aditivi alimentari, specialiştii, citaţi de ROMÂNIA LIBERĂ, ne recomandă să citim cu atenţie eticheta.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu