Patru tone de pomelo,posibil contaminate au fost sechestrate la Cluj

• publicat la: 27 martie 2012
Patru tone de pomelo,posibil contaminate au fost sechestrate la Cluj

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj au reţinut de la comercializare 4.526 de kilograme de fructe de import din China deoarece se bănuiesc că sunt contaminate cu pesticide. Fructele au fost puse într-un depozit din judeţul Cluj, unde vor rămâne până când se va anunţa rezultatul analizelor.

Potrivit directorului executiv al DSVSA Cluj, Alexandru Duma, a fost emisă o alertă de suspiciune în ceea ce priveşte un lot de pomelo adus din China, despre care se crede că este contaminat cu pesticide. Alerta a fost dată de DSVSA Prahova.

„Am prelevat probe să vedem dacă suspiciunea se confirmă. Până la aflarea rezultatelor analizelor, fructele vor rămâne în depozit şi s-au oprit de la comercializare. Probleme prelevate au fost trimise la Bucureşti, iar rezultatul va veni în 10 zile. Dacă nu se confirmă vom hotărî destinaţia produsului” a declarat Duma. Acesta a mai precizat că numele depozitului unde au fost sechestrate loturile de pomelo nu poate fi relevat din cauza prevederilor legale.

În perioada 16 martie – 23 martie,  inspectorii DSVSA Cluj au desfasurat la nivelul judetului Cluj mai multe actiuni de inspectie în unităţi care desfăşoară activităţi de producere, depozitare şi comercializare de produse alimentare. Cu această ocazie au fost verificate 55 de unităţi de producţie din domeniul laptelui, cărnii şi panificaţiei, patiserie-cofetărie, sucuri, dar şi supermarket-uri, magazine alimentare, restaurante, baruri.

Inspectorii DSVSA Cluj au aplicat  pe domeniul siguranţei alimentelor  un număr de 35 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 44.720 lei şi şase avertismente contraventionale. Tot  în această perioadă au fost reţinute şi retrase  de la comercializare şi distruse 140 de kilograme de carne şi produse din carne şi  2300 kilograme fructe deteriorate, improprii pentru a putea fi comercializate.

sursa adevarul

Lasati un comentariu