USL împotriva cancerului de sân

• publicat la: 29 martie 2012
USL împotriva cancerului de sân

Organizatiile judeţene a femeilor din Uniunea Social-Liberală au organizat miercuri, 28 martie, incepând cu ora 14.00 la Camera de Comerţ, Industrie si Agricultură un simpozion medical, pe tema cancerului de sân, boală cu incidenţa cea mai mare în rândul femeilor din judeţ.

Simpozionul a fost organizat de preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Satu Mare, dr. Paula Mare, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL Satu Mare, Dorina Grunfeld, fiind invitat medicul oncolog Aracs Loredana dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi consilierul local, dr.Dorel Coica.

În sală au fost prezente peste 80 de femei social-democrate şi liberale din judeţ, care au asistat la o prezentare despre prevenirea, depistarea şi tratarea cancerului la femei.

Acţiunea este prima dintr-o serie de astfel de acţiuni, cu temă medicală, care vor fi organizate în următoarea perioadă în tot judeţul. Conform datelor oferite de medicul oncolog Aracs Loredana cancerul de sân este boala cu cea mai mare incidenţă în rândul femeilor din judeţ, anul trecut fiind depistate peste 80 de noi astfel de cazuri, fiind urmate de cancerul la plămâni şi cancerul de col uterin. Media de vârstă a femeilor diagnosticate de cancer este 50-60 ani.

Săptămâna aceasta USL desfăşoară si o nouă campanie de determinare gratuită a tensiunii arteriale si a glicemiei in pietele, parcurile si in localităţile din judet pentru a putea depista din timp anumite afectiuni ale sătmărenilor.

Actiunile de măsurare a tensiunii arteriale si glicemiei au loc sâmbătă si duminică 31 martie, respectiv 1 aprilie intre orele 9.30 si 13.00 in 14 Mai sâmbătă si in cartierul Solidarităţii duminică.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu