“Memorialul Mircea Dohan “ la handbal îl aduce pe Cristian Gaţu la Carei

• publicat la: 12 aprilie 2012
“Memorialul Mircea Dohan “ la handbal îl aduce pe Cristian Gaţu la Carei

Sala de sport a Colegiului Tehnic “Iuliu Maniu din Carei va găzdui sâmbătă 5 mai “Memorialul Mircea Dohan “.

La un an de la trecerea in nefiinţă a celui ce a fost Mircea Dohan-handbalist binecunoscut şi profesor de sport,în municipiul Carei se va desfăşura un turneu de handbal  feminin  şi masculin . La competiţia feminină au fost invitate să participe echipele Liceului Teoretic  Carei , Seminarulului  Romano- Catolic Calasantiusşi a Liceului  din Tăşnad .

La competiţia masculină vor lua parte  echipele Liceului Teoretic  Carei , Seminarului  Romano- Catolic Calasantius şi a Colegiului  Tehnic  Iuliu Maniu .

Oaspetele de seamă al acestei manifestări va fi  Preşedintele Federaţiei Române de Handbal  , domnul Cristian Gaţu,care  şi-a manifestat dorinţa de a participa,alături de alte glorii ale anilor 70.

Cristian Gaţu ( Preşedinte FRH ) –“ Vreau să mulţumesc prin intermediul ziarului d-voastră pentru invitaţie . Doresc să fiu prezent la Carei  din respect pentru ceea ce a însemnat Mircea Dohan şi implicit echipa Minerul Baia Mare în handbalul românesc . “

Surpriza turneului constă în meciul comemorativ  dintre Victoria Carei ( anii 70) condusă de Karacsonyi Karoly şi Minerul Baia Mare ( echipa “fenomen” care în decursul anilor 1968-1969 a reuşit promovarea din Campionatul judeţean pîna în Divizia A ).

Sunt aşteptaţi la Carei managerul echipei, Gyusi Varodi , antrenorul echipei Tegen Ioan şi jucătorii Ştefan Birtalan , Redeş Mihai , Răzor Gheorghe , Pircsi Ştefan , Albu Petru , Dr Kiss Deszo , Baiza Nelu , Palko Ioan ,Farkas Oscar Tibor şi  Pall Jozsef .

Pall Jozsef ( Minerul  Bare Mare ) – “ Am să fiu prezent la Carei pe  data de 5 mai , în amintirea celui care a fost bunul meu prieten şi coleg Mircea Dohan . Totodata aştept cu nerăbdare să depănăm amintiri cu colegii mei de la Minerul Baia Mare şi prietenii mei din Carei . De fiecare dată la Carei revin cu plăcere pentru că aici totdeauna m-am simţit excelent . “

La eveniment mai sunt aşteptate şi alte personalităţi din lumea handbalului : Gheorghe Goran ( dublu campion mondial cu naţionala României  , fost component Steaua Bucureşti ), Domocoş Iosif( Năsăud), Vaşadi Nicuşor ( Oradea) şi Iuliu Varadi ( antrenor Minaur Baia Mare ).

Vaşadi Nicuşor ( Director Sportiv CSM Oradea ) – “Doresc să fiu şi eu prezent la comemorarea celui care a fost Mircea Dohan . A fost unul dintre pionierii handbalului orădean. Întotdeauna trebuie să mulţumim acelor generaţii de handbalişti datorită cărora jucăm şi noi astăzi handbal .”

Profesorul Dohan Mircea Ioan s-a născut la  21.02.1949. Printre şcolile absolvite se numără  Liceul de Cultură Generală din Carei ,Şcoala Tehnică Financiară  din Baia Mare şi Institutul de Educaţie Fizică din Oradea . A fost component al echipelor de handbal Victoria Carei , Minerul Baia Mare (divizia A) şi Constructorul Oradea . S-a stins din viaţa în 09.06.2010.

Vom reveni cu amănunte privind desfăşurarea programului .

Redacţia

comentarii

de Nelu B. la 13 aprilie 2012 - 06:46

Dumnezeu sa-l odihnesca in pace !Frumos gest din partea familiei de a se implica in organizarea acestui concurs in memoria sa.

de varuelc la 13 aprilie 2012 - 13:57

Un gest frumos.
Tot respectul .

de podina ioan la 15 aprilie 2012 - 19:17

,,HRISTOS A INVIAT” TUTUROR CELOR AMINTITI IN ARTICOL SI CELOR CARE POSTEAZA SAU COMENTEAZA AICI.PE 5 MAI ,TOTI CEI CE AM FACUT HANDBAL IN CAREI HAIDE TI SA NE INTALNIM,SA NE REVEDEM SI DE CE NU SA JUCAM…..NU VA E DOR DE UN PIC DE JOC? EU SUNT SIGUR CA DA! O SA VEDETI CE MULTI SUNTEM-FOSTI JUCATORI SI SPECTATORI-TOTI CEI CE IUBITI ACEST SPORT,SPECIAL PTR .ROMANIA ,PTR. CAREI ,BAIA MARE, ORADEA,ETC.HAIDE-TI SA NE ADUCEM AMINTE DE UN JOC CE NE A BUCURAT CANDVA SI SA VEDEM STADIUL ACTUAL,UNDE ESTE HANDBALUL CAREIAN ASTAZI SI CE PUTEM FACE PENTRU RELANSAREA ACESTUIA!DACA VOM FI MULTI VOM REUSI!!!!EU VOI FI ACOLO SI SPER CA VOI CEI MULTI,COLEGI DE ECHIPE,ADVERSARI,ARBITRI,PRIETENI,SIMPATIZANTI,FAMILIE DEASEMENEA!!!HAI SA INCERCAM SI SA SI REDESCOPERIM PTR CAREIUL NOSTRU UN SPORT CARE A FACUT CINSTE ORASULUI NOSTRU SI TARII NOASTRE,DECENII INTREGI!””ONOR HANDBALULUI ROMANESC”!!!!!

de podina ioan la 15 aprilie 2012 - 20:40

DATOREZ O EXPLICATIE PTR EVENTUALII CITITORI AI COMENTARIILOR,SIGUR POT FI SI CONTRA DAR EU ZIC CA: IN PRIMUL RAND PROF. MIRCEA DOHAN A FOST UN PROFESOR EXTRAORDINAR,ZIC ELEVII DIN CAREI SI LUCACENI ZIC COLEGII LUI DIN CAREI ,BAIA BARE., ORADEA,S.A. SI MAI ZIC SI ADVERSARII LUI, MARII NOSTRI CAMPIONI MONDIALI AMINTITI DE MINUNATUL ARTICOL DE ZIAR{MULTUMIREA MEA APARTE PTR . BULETIN DE CAREI .PTR GRATIAN BOROS ,MONICA,SI MIRCEA,PRECUM SI MARIEI DOHAN SOTIA LUI MIRCEA}am 58 de ani ,a fost prietenul meu din 1961 cand am ve.nit in carei,am crescut impreuna in acelasi cartier,am trecut imreuna de la prastie la fotbal, hanhbal cu multi altii dar se pare ca el a fost alesul si s a dus spre inalta performanta,direct in lupta cu marii campioni mondiali care vor sa i onoreze activitatea-ii astepam cu maxima bucurie ptr ca sunt cei mai mari performori ai ROMANIEI

de luci la 16 aprilie 2012 - 12:37

Remember IX B1 – XII B1: ’94 – ’97: Dohan(micu’), Lupu, Adi, Hoci, Liba, Ciucos, Popa(maseur), Trita(business man), mai era tipul ala’ inalt din Sanislau…, si Dezso(din Petresti) si altii(scrieti-va!). Ne ducea Dohan(mai marele)(si diriginte ne-a fost un an) la Satu Mare(UNIO), Tasnad, Cadea unde Hoci o facut un IPON(he Mircea-tu l-ai strigat). UNIO Satu Mare – in a X-a ne-a batut cu vreo’ 25-6(cand Odin le-a oferit colegilor din Satu Mare si un cap in gura) dar…, in a XII i-am batut noi pe ei(pe teren). Pe beton jucam afara !. I-mi aduc aminte si de „Tudor Vladimirescu”, Furdea si Jaja cat de amotrici erau la handbal. Asa le-o zis Hoci. :)). Eu cand ma gandesc la seniorul Dohan…, ma inseninez. Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace.

de Horia Mărieș la 16 aprilie 2012 - 19:01

@luci: Bravo, foarte simplu și foarte frumos spus: „Eu când mă gândesc la seniorul Dohan…, mă înseninez. Dumnezeu să-l odihnească-n pace.”
Subscriu. Mă inseninez si eu.
Numai că eu am jucat handbal cu el în echipa liceului în anul școlar 1964-65 (ultimul ptr mine), deci acum aproape o jumătate de secol. Din aceea echipă am mai rămas doar câțiva…de sămânță, dar cred că nici de sământă nu mai suntem buni. Alte timpuri, alt parfum, alte amintiri.

Lasati un comentariu