Avem un nou Prefect

• publicat la: 19 aprilie 2012
Avem un nou Prefect

Cristian Sasu a fost instalat astăzi in funcţia de prefect a judetului Satu Mare. La şedinţa de investire a participat secretarul de stat pentru relaţia cu Institutiile Prefectului, Mihai Capră, fostul prefect Radu Giurcă, subprefectul Pataki Csaba, presedintele Consiliului Judetean, Csehi Arpad, primarul municipiului, Iuliu Ilyes, deputatul PDL, Ioan Holdis si directori de instutitii deconcentrate.

Secretarul de stat Mihai Capră a dat pentru inceput citire hotărârii de Guvern potrivit căreia s-a incetat executarea functiei de prefect a lui Radu Giurcă, declarând că nu stie daca acesta va câştiga politic, dar stie că va pierde administratia.

Radu Giurcă a declarat că a luat cu greu această decizie dar că este obligatia lui morală să răspundă favorabil partidului care la propulsat in politică. Giurcă a vorbit apoi despre viitoarele alegeri declarând că UDMR-ul este cea mai puternică organizatie politică din judet si că in 2008 nu au făcut alianţă impotriva lor.

După aceste declaratii politice secretarul de stat Mihai Capra a dat citire hotararii de Guvern privind exercitarea cu caracter temporar a fostului inspector sef al ITM, Cristian Sasu, in functia de prefect al judetului.

A urmat apoi jurământul noului prefect al judetului Satu Mare si primul sau discurs din aceasta postura. Mihai Capră a precizat că principalul obiectiv al noului prefect trebuie sa fie organizarea impecabilă a alegerilor din 10 iunie.

Cristian Sasu a mai declarat că nu doreşte ca Satu Mare să fie un simplu reper geografic pe hartă ci un punct de atractie pentru investitori si mediul de afaceri. La sedinta de investire au mai luat cuvântul deputatul Ioan Holdis, primarul municipiului Iuliu Ilyes si presedintele Consiliului Judetean, Csehi Arpad. Cel din urma a vorbit despre colaborarea cu fostul prefect.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu