CASS-ul aplicat pensiilor in mod greşit

• publicat la: 26 April 2012
CASS-ul aplicat pensiilor in mod greşit

Comisiile reunite pentru munca si sanatate din Camera au amendat miercuri, fara cvorum, Legea privind reforma in domeniul sanatatii, in sensul in care Guvernul trebuie sa dea inapoi, pana la sfarsitul anului, contributiile la sanatate calculate in mod gresit.

Comisia a adoptat un raport in acest, care va merge in plenul Camerei Deputatilor.

“Contributia datorata de pensionari este de 5,5% aplicata asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei si se vireaza odata cu plata drepturilor banesti asupra carora se calculeaza de catre cei care efectueaza plata acestor drepturi”, au modificat deputatii alineatul 2 din articolul 259 al Proiectului de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 107/2010 pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

In legea de aprobare a mai fost introdus un text nou. “Sumele reprezentand diferenta dintre contributiile de asigurari sociale de sanatate rezultate prin aplicarea procentului de 5,5% asupra intregului cuantum al pensiei si cele rezultate din aplicarea procentului de 5,5% asupra sumei ce depaseste 740, se vor restitui, din oficiu, pana la data de 31 decembrie 2012 si vor fi acoperite prin diminuarea viramentelor datorate Casei Nationale de Asigurari de Sanatate”, se arata in noua forma a legii, adoptata in comisiile reunite de munca-sanatate.

Comisiile reunite de Munca si Sanatate din Camera Deputatilor s-au desfasurat miercuri in lipsa cvorumului, in conditiile in care au absentat parlamentarii puterii, in plus de la sedinta lipsind si oficialii invitati – Claudia Boghicevici, Ladislau Ritli, Lucian Duta si Doina Parcalabu.

Deputatii din comisiile reunite si-au desfasurat sedinta in lipsa cvorumului. Niciun deputat al Puterii nu a venit la sedinta. In ciuda invitatiei primite din partea comisiilor, ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta si presedintele Casei Nationale de Pensii Publice, Doina Parcalabu, au lipsit de la sedinta.

Ritli a sunat sa spuna ca nu poate sa ajunga, Boghievici si Duta au trimis o scrisoare in care isi prezinta scuzele ca nu pot participa la sedinta comisiei din cauza altor intalniri programate, iar Parcalabu nu a raspuns in niciun fel invitatiei.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu