Consiliul Regional al Elevilor NORD-VEST inițiază ”CARAVANA C.R.E.”

• publicat la: 30 aprilie 2012
Consiliul Regional al Elevilor NORD-VEST inițiază ”CARAVANA C.R.E.”

În perioada 27-29 aprilie 2012, s-a desfășurat Conferința Regională a reprezentanților Consiliilor Județene ale Elevilor din regiunea de dezvoltare Nord-Vest. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Maramureș, Consiliului Județean Maramureș, Inspectoratului Școlar Județean Maramureş, Primăriei Municipiului Baia-Mare și Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș, Bibliotecii Județene “Petre Dulfu” și Colegiului Economic “Nicolae Titulescu”, în parteneriat cu Fundația Tineri pentru Tineri.

La conferință au participat și reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor, Andrei- Bogdan Petre- Președinte, alături de Georgiana- Silvia Epure- Secretar în Departamentul Relații Externe și Comunicare.

În cadrul dezbaterilor s-au abordat subiecte precum activitatea Consiliului Regional al Elevilor Nord-Vest, implicarea în proiecte naționale inițiate de Consiliul Național al Elevilor, dar și metode de stimularea a implicării elevilor în activitățile extrașcolare desfășurate de Consiliile Școlare/ Județene ale Elevilor.

Pornind de la rezultate aplicării unui chestionar la nivel regional, privitor la nevoile elevilor, s-a remarcat cea mai importantă dintre acestea,  nevoia de informare, promovare a activităților, dar și sprijin venit din partea instituțiilor administrației publice.

În acest sens, Consiliile Județene ale Elevilor din cele șase județe ale regiunii Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj –  vor implementa un proiect de promovare a valorilor și principiilor ce stau la baza Consiliului Național al Elevilor, ”Caravana C.R.E.”. Astfel, în perioada 7 mai – 10 iunie, reprezentanții celor șase Consilii Județene ale Elevilor vor lua contact cu elevii din unitățile de învățământ din județele de proveniență.

Sursa: Consiliul Regional al Elevilor Nord-Vest

Lasati un comentariu