Pedepse reduse pentru ucigaşii lui Marian Cozma

• publicat la: 27 April 2012
Pedepse reduse pentru ucigaşii lui Marian Cozma

Curtea de Apel din Gyor a decis, vineri, reducerea pedepselor ucigasilor handbalistului Marian Cozma, Sandor Raffael si Gyozo Nemeth, de la inchisoare pe viata la inchisoare pe 18 ani pentru fiecare.

Unui al treilea inculpat, Ivan Sztojka, care initial fusese condamnat la 20 de ani de inchisoare, pedepsa i-a fost redusa la opt ani de inchisoare.

In 23 iunie 2011, Tribunalul din Veszprem a decis condamnarea la inchisoare pe viata a lui Sandor Raffael si a lui Gyozo Nemeth, ucigasii handbalistului roman Marian Cozma, injunghiat mortal in februarie 2009, in timp ce un al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de inchisoare.

Tribunalul a acceptat, astfel, cererea procurorului privind condamnarea la inchisoare pe viata a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael si Gyozo Nemeth, in incidentul petrecut intr-un club de noapte din Vezsprem (Ungaria), in februarie 2009, precum si solicitarea procurorului de condamnare la 20 de ani de inchisoare a lui Sztojka. Toti cei trei inculpati au fost gasiti vinovati de omucidere si lovituri cauzatoare de moarte.

Tot pe 23 iunie, instanta a dictat sentintele si pentru ceilalti patru inculpati in acest proces. Astfel, Pal Gabor a fost condamnat la 5 ani de inchisoare (procuratura ceruse 8 ani), in timp ce Bihari Csaba la 4 ani (procuratura ceruse 8 ani), pentru complicitate la omor. Pentru aceeasi incadrare, Antalik Laszlo a fost condamnat la 2 ani si 8 luni de inchisoare (procuratura ceruse 7), in timp ce fosta concubina a lui Sandor, cea care conducea masina in momentul arestarii la Graz, a primit 4 ani de inchisoare (procuratura ceruse 7 ani).

Handbalistul roman al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost injunghiat mortal, in 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din orasul Veszprem, in altercatie fiind implicati alti doi coechipieri, Zarko Sesum si Ivan Pesici, grav raniti si ei. Handbalistul roman in varsta de 26 de ani a fost injunghiat in inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu