Pentru pasionaţii de artă fotografică

• publicat la: 25 aprilie 2012
Pentru pasionaţii de artă fotografică

O nouă expoziţie de fotografie, organizată sub egida Asociatiei Artistilor Fotografi Prisma va avea loc pe tot parcursul acestei luni dar şi a lunii viitoare. Expune Iulia Barbu, membră  AAFP.

Fotografiile sunt reunite sub titlul ‘Folow the RED’.

Iulia este membra a asociatiei noastre si traieste in Brasov. Am rugat-o sa se prezinte in cateva cuvinte :

‘Sunt braşoveancă de vreo 14 ani. Alerg după idealuri ca oricare alt om. Cei zece ani de carieră profesorală, cărora le coincid zece ani de căsnicie, reprezintă un interval în care mi s-a confirmat ceea ce știam – idealurile pot fi atinse doar dacă pui pasiune în ceea ce faci.

Am luat fotografia în joacă și am ajuns să o transform într-o stare de spirit pentru că ori de câte ori declanșez primesc puțin din fiecare. Asta este ceea ce imi oferă fotografia. Trăirile sunt dintre cele mai intense, de o diversitate uluitoare. Și uneori, contradictorii.’

Iulia expune pentru prima data in Satu Mare.

Despre expozitia ‘Folow the RED’ tot ea ne spune :

‘A apărut ca rezultat al pasiunii pentru fotografia de stradă. În teorie, strada te izbește cu opulența subiectelor fotografice – de cele mai multe ori, extrem de serioase – pe care le poți aborda. În practică, se întâmplă să te trezești că nimic din ceea ce vezi, nu te mulțumește, nu se ridică la nivelul așteptărilor tale de “fotograf cu pretenții”. Renunți pentru moment, însă după o vreme începi să vezi… roșu în fața ochilor. Un hidrant, un cozoroc, o jachetă, o pereche de bascheți, o jucărie… Te prinzi în jocul roșului și începi să îl iei în serios. Îl urmărești, îl vânezi, îl abandonezi o zi, trei luni, un an, îl cauți iar pentru că îți e dor de joc, de emoție, de simplitatea lucrurilor.’

Fotografiile sunt expuse in Red Hat Cafe, str. I.C. Bratianu nr.3, incepand cu data de 23 aprilie 2012.

Fotograful Iulia Barbu va fi prezenta in incinta cafenelei Red Hat in data de 25 aprilie 2012, miercuri, intre orele 10-12, ocazie cu care va invitam si pe dumneavoastra sa fiti prezenti.

Fotografiile vor fi expuse pe toata durata lunii aprilie si probabil si in luna mai.

Lasati un comentariu