Postul Paştelui: Salată verde cu orez şi fasole roşie

• publicat la: 3 aprilie 2012
Postul Paştelui: Salată verde cu orez şi fasole roşie

Sigur ştii că salatele reprezintă o porţie imensă de sănătate. Problema e că uneori ele nu-ţi potolesc foamea aşa cum ţi-ai dori. Vrei să mănânci sănătos şi consistent? Prepară-ţi, atunci, o salată cu ingrediente hrănitoare, care promit să te sature pentru un timp îndelungat!

Ingrediente

1 salată verde (aproximativ 130 de grame)
150 de grame orez brun
2 bucăţi de ţelină feliate
o jumătate de ceapă roşie tăiată mărunt
200 de grame de boabe de porumb dulce
250 de grame de boabe de fasole roşie

Pentru dressing:

3 linguri de ulei de măsline
sucul de la o lămâie
o jumătate de linguriţă de zahăr pudră
3 linguri de coriandru proaspăt tocat
sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pune orezul la fiert timp de 20 de minute sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Procedează şi cu boabele de fasole la fel. Prepară dresing-ul pentru salată, amestecând ingredientele. Într-un vas mare pune ţelina, salata verde, ceapa, toate tăiate mărunt şi porumbul. Adaugă peste orezul şi fasolea, după ce, în prealabil, le-ai lăsat la scurs. Amestecă ingredientele în vas şi adaugă dressing-ul. Amestecă din nou. Salata e gata!

Salată cu spanac şi usturoi


Ingrediente

200 grame de spanac
1 lingură ulei
2 fire usturoi verde
piper
sare
zeama de o lămâie
1 legatură de ceapă verde

Mod de preparare
Toacă ceapa şi usturoiul. Amestecă totul, adaugă sarea, piperul şi zeama de lămâie.
Poţi adăuga pe lângă spanac lobodă, păpădie sau salată verde.

sursa eva.ro

Lasati un comentariu