Profită de minivacanţa ta de 1 Mai şi energizează-ţi organismul

• publicat la: 28 aprilie 2012
Profită de minivacanţa ta de 1 Mai şi energizează-ţi organismul

Oriunde aţi fi, profitati din plin de aceste zile care, ne asigură si meteorologii, vor fi minunate, si energizati-vă organismul cu ajutorul copacilor ori cu băi de aer.

La revenirea acasă, vă veţi simţi mult mai bine si cu forţe noi pentru activitatea pe care o desfăşuraţi.

Pentru o baie de aer binefăcătoare si tămăduitoare care se face, intotdeauna, la umbră, la margine de pădure, nu e neapărat nevoie să faci sport dacă nu-ti place. E suficient să mergi după vreascuri pentru nelipsitul grătar, să culegi flori ori să joci mingea cu cei mici care, la rândul lor, se bucură că se pot juca in voie fără să strige nimeni la ei că-i deranjează.

Dacă ai dese dureri de cap cauzate de oscilatiile de tensiune arterială, trebuie să stii că ionii negativi reglează circulatia sângelui prin vene si artere, cât si in interiorul organelor interne, stimulând, in acest fel, functionarea sistemului circular.

Sederea in aerul curat de lângă pădure previne aparitia afectiunilor pe fond nervos si reglează activitatea organelor interne. De aceea, după o iesire in aer liber, simti o senzatie de oboseală plăcută, somnul este excelent, iar in zilele care urmează iesirii, se lucrează cu spor si plăcere.

Persoanele care suferă de dureri articulare au, de asemenea, de castigat, de pe urma bailor de aer. Datorita miscarii, articulatiile se incalzesc, transpiratia se intensifica, eliminandu-se astfel toxinele acumulate la nivelul incheieturilor, ceea ce adesea poate duce pana la vindecarea articulatiilor afectate.

Daca ai posibilitatea sa iesi regulat la aer curat si, mai ales, in zone diferite, atunci imprieteneste-te cu copacii. Nu e o metafora, e un indemn cat se poate de real si serios. Atata timp cat si copacii se nasc dintr-o samanta, cresc, rodesc, au o viata, si mor ca tot ce se naste, considera-i o vietate si trateaza-i ca atare.

Indiferent unde esti, la munte sau la mare, cauta un copac mare si puternic, cu coroana bogata si stralucitoare care crezi ca te reprezinta. Aseaza-te langa copac, lipeste-te de el, contopeste-te cu copacul si incearca sa-i simtiti pulsul, viata.

In acest fel iti reinnoiesti fortele, te incarci energetic si scapi de gandurile negre, de stresul cotidian. Dupa fiecare „vizita” la copac vei constata schimbari in ceea ce te priveste. Te vei simti mai curat, mai puternic, mai plin de viata, mai ingaduitor si mai bun.

Persoanele care cred in talismane sa rupa o crenguta pe care sa o poarte mereu asupra lor. Atunci cand rupi crenguta, spui copacului:

„Nu te rup sa-ti fac durere
Ci te rog sa-mi dai putere”.

Sa avem sanatate!

sursa ziare.com

Lasati un comentariu