Ziua Jandarmeriei

• publicat la: 3 aprilie 2012
Ziua Jandarmeriei

Marţi, 03 aprilie cu începere de la ora 11.00  pe platoul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Satu Mare a fost  aniversată Ziua Jandarmeriei Române, sărbătoare la care au fost invitaţi să participe şefii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judetul Satu Mare, reprezentanti ai oficialităţilor locale şi judeţene, veterani de razboi şi cadre ale unităţii.

Cu acest prilej a fost organizat un ceremonial militar în cadrul căruia  au fost prezentate mesajele Inspectorului Şef al unităţii, mesajul Ministrului Administraţiei şi Internelor, domnul Gabriel Berca, mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Romane, domnul colonel Costel Gavrilă şi mesajul Patriarhiei Române.

Au fost înmânate diplomele şi cupele de la concursurile sportive organizate  premergător Zilei Jandarmeriei Romane, a fost oficiat un scurt Te-Deum de către preotul unităţii.

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu a fost avansat la gradul de locotenent colonel înaintea expirarii stagiului minim mr. Brad Lorand.

Cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române au fost înaintaţi în gradul următor, următorii ofiţeri în rezervă şi în retragere.

In gradul de colonel (rezervă) lt. col. Molnar Arpad şi lt. col.Nica Ovidiu

In gradul de maior (rezervă) cpt. Puşcaş Ioan

Pentru rezultate deosebite li s-a conferit distincţia de serviciu pentru  „îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate” de către Inspectorului General al Jandarmeriei Romane cpt Chereji Dorel Florin şi Plt. Buzaş Ioan.

De asemenea pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, un număr de 3 ofiţeri şi 7 subofiţeri au fost recompensaţi cu mulţumiri.

Inspectorul Şef al unităţii a recompensat cu ”citare prin ordin de zi pe unitate” 7 ofiţeri şi 11 subofiţeri, iar 9 ofiteri, 108 maiştri militari şi subofiţeri precum şi 12 persoane încadarate în calitate de personal contractual  au fost recompensati cu „mulţumiri”.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu  defilarea unităţii.

ZIUA PORTILOR DESCHISE

În continuarea sărbătorii de azi a fost organizată la reşedinţa unităţii Ziua Porţilor Deschise.

Au fost prezenti peste 400 de elevi satmareni, acestora adăugându-li-se  şi câteva grupe de preşcolari.

Activitatea a fost organizata sub forma unor ateliere în cadrul cărora vizitatorii au putut obtine informatii despre armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei, despre ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitatile de a urma o cariera militară.

Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către cei prezenţi, mai ales de către băieţi care au avut prilejul să manipuleze armele din dotarea Jandarmeriei.

MESAJUL INSPECTORULUI SEF AL IJJ SATU MARE

col. Gheorghe AVRAM

DISTINŞI INVITAŢI

Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor jandarmi,

Sărbătoarea de astăzi ne onorează ca oameni şi militari, prin semnificaţiile profunde care răzbat înspre cei prezenţi astăzi, la aniversarea a 162 de ani de continuitate în slujba cetăţeanului şi a ţării.

Pentru Jandarmeria Română, ziua de 3 aprilie reprezintă aniversarea Zilei de armă, fiind ziua semnării actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”.

Jandarmeria Română, instituţie cu statut militar este prezentă astăzi în puncte importante ale vieţii cotidiene, prin misiuni de ordine publică, pază, protecţie instituţională şi transport valori.

Astăzi, Jandarmeria se prezintă ca o forţă de ordine publică cu structură militară profesionistă, sigură, credibilă şi stabilă, echidistantă din punct de vedere politic, aflată numai în slujba legii, constituind o importantă resursă în gestionarea eventualelor crize care pot aduce atingere valorilor supreme ale ţării.

Instituţia jandarmeriei sătmărene, ca parte componentă a structurii naţionale se prezintă cu cinste, demnitate şi dăruire la apelul general, răspunzând prompt şi cu profesionalism tuturor misiunilor încredinţate.

La ceas aniversar am deosebita onoare de a adresa tuturor jandarmilor sătmăreni, familiilor acestora, sincere urări de sănătate, putere de muncă şi cât mai multe împliniri pe plan profesional şi personal.

La Mulţi şi Fericiţi Ani, dragi jandarmi!

comentarii

de avocat la 4 aprilie 2012 - 05:11

la multi ani JANDARMERIA ROMANA!!!

Lasati un comentariu