6 candidaţi pentru Primăria Carei

• publicat la: 2 May 2012
6 candidaţi pentru Primăria  Carei

Aseară, la ora 24.00 s-a închis perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale. 6 candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Careiului si 162 in cea pentru obtinerea unui loc de consilier local.

Faţă de anii precedenţi, alegerile locale din 10 iunie se desfăşoară într-un singur tur de scrutin. Altfel spus,cine va aduna cele mai multe voturi va câştiga.

Primarii şi preşedinţii consiliilor jude­ţe­ne sunt aleşi uninominal, iar consiliile locale şi judeţene se aleg pe circumscripţii elec­to­rale, pe baza scrutinului de listă, potrivit prin­cipiului reprezentării proporţionale.

Nu veţi putea vota decât în localitatea de reşe­dinţă, cu o singură excepţie: “Cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa într-o altă unitate administrativ-teritorială cu cel puţin 3 luni înaintea datei alegerilor”.

Potrivit legii electorale adoptate in cursul anului trecut,candidatul care obţine cele mai multe voturi câştigă o primărie sau un consiliu ju­de­ţean.

Fotoliul de primar al orasului Carei a fost  detinut  pe rand,din 1990 incoace de Rosca Gavril-1991,Pop Viorel-1992,Poosz Bartolomeu-1992-1996,Kovacs Eugen-1996-2000,Beko Tamas-2 mandate si din 2008 Kovacs Eugen.

Aspiranţii la fotoliul de  primar de Carei pentru legislatura 2012-2016 sunt Eva Konglovits de la PPM, Adrian Bucureştean de la USL, Kovacs Eugen de la UDMR, Emeric Mărcuş de la PP-DD,Grosu Ioan de la PDL şi Avîrvarei Dan de la PNDC .

Doar trei dintre acestia au avut tangenta cu administratia publica locala prin statutul lor de consilieri,in cazul Evei Konglovits si Adrian Bucuresteaan sau al actualului primar Kovacs.Ceilalti nu detin niciun fel de experienta in administratia publica locala sau in cea manageriala.

Si la aceste alegeri ,in cursa electorala pentru Primarie  s-a înscris o  femeie curajoasă,Eva Konglovits,fost consilier UDMR,  care  este decisă să îşi demonstreze atât calităţile de orator cât şi cele de bun organizator în încercarea de a acumula cât mai multe sufragii. Realitatea ne-a demonstrat că femeile sunt la fel de  bune in funcţii de răspundere ca şi bărbaţii,dar mentalitatea seculară din localitatile mici le dezavantajează.

Incepând din 1979 si până la evenimentele din 1989,destinele careienilor au fost conduse de femei primar, Cornelia Şoimeanu şi Ana Şter aşa că nu ar fi nicio noutate  pentru urbea noastră  revenirea in fotoliul de primar a unei doamne care credem că ar face o figură frumoasă,având in vedere experienţa sa.

Pe ultima sută de metri,au mai depus liste de candidaţi pentru Consiliul Local ,Partidul Ecologist  Român( cu 3 candidaţi- Bart Dora Felicia,Somrak Zoltan şi Săveanu Vasile),Partidul Naţional Democrat Creştin (cu 4 candidaţi-Avîrvarei Dan,Teacă Mircea,Kovacs Alexandru) şi PP-DD,cu listă completă de 24 consilieri(  primii fiind-Marian Ambrozie,Mărcuş Emeric,Leneschi Vasile,Posz Eugen,Baloghi Gheorghe,Toth Ioan).

După perioada de depunere şi rezolvare a contestaţiilor putem spune că va începe lupta pentru  câştigarea administraţiei oraşului. După 10 iunie vom afla  dacă spinii trandafirilor scoşi de administraţia Kovcs au reuşit să înţepe firava lalea cu care acesta a împânzit oraşul.

Joi,la ora 13,00,reprezentanţii partidelor înscrise în cursa electorală se vor întâlni la sediul Primăriei cu actualul primar pentru a  stabili care vor fi locurile pentru  afişajul electoral precum şi regulile de desfăşurare a campaniei electorale pe raza oraşului Carei.

Daniela Ciută

comentarii

de svabu la 3 May 2012 - 04:20

Nu-i prea mare cascavalu´,Eva ?

de cicaberke la 3 May 2012 - 04:45

nu si-a putut lua licenta
decit dupa ca a predat la
AGRO un an !
da e bunaa……

de texte la 3 May 2012 - 05:39

cei care au fost pe la primarie cu fsn ul cate o saptamana nu cred ca au vreo importanta dar cred ca de fapt voia ca sa il bage si pe el in seama cineva.de ce nu iese in fata sa se prezinte sa stim si noi cu ce s-a ocupat dupa 89 si ce a facut pentru oras.am vrea si noi sa vedem o emisiune cu toti candidatii!!!!

de Horia Mărieș la 3 May 2012 - 06:14

Citez din articol: “Aspiranţii la fotoliul de primar de Carei pentru legislatura 2012-2016 sunt Eva Konglovits de la PPM, Adrian Bucureştean de la USL, Kovacs Eugen de la UDMR, Emeric Mărcuş de la PP-DD, Grosu Ioan de la PDL şi Avîrvarei Dan de la PNDC.”

Se spune că alegătorii trebuie să se orienteze (dacă se poate) spre candidații care au făcut deja cheag, care au deja ceva avere, sau altfel zis au mijloace suficiente de trai pentru ei și pentru familia lor, astfel ca în timpul mandatului lor, aceștia să nu fie tentați să-și facă vre-un cheag din averea comunității, adică din banii contribuabililor.

Așa o fi – drept consecință, ne propunem să analizăm din acest punct de vedere șansele candidaților. Ne folosim, ca întotdeuna, de date verificabile, de date publice, fiindcă persoanele avute în vedere sunt persoane publice, nu-i așa?

Singurele astfel de date pe care le avem (deocamdată) la dispoziție sunt declarațiile de avere disponibile pe mizerabilul site (portal) al Primăriei. Nu am găsit date decât pentru trei dintre candidați, și acelea din luna iulie 2008 (deci de acum 4 ani), pe ceilalți o să-i analizăm (poate) cu o altă ocazie.

Ladies first.

1. Eva Konglovits de la PPM, fost consilier local din partea UDMR. Locuință (an dobândire 2006), 79 mp. Acționar (50%) la SC Litera SRL, alte venituri – consilier local.

2. Adrian Bucureştean de la USL, consilier local din partea PNL. Autoturism VW Bora (an dobândire 2000). Acționar unic (100%) la SC IDEA PRO CONSTRUCT SRL, salariat la SC Chiorean Company SRL, alte venituri – consilier local.

3. Kovacs Eugen de la UDMR, actualul primar din partea UDMR (2008-2012), fost primar în perioada (1996-2000). Teren intravilan (an dobândire 2003), 4.100 mp; casă (an dobândire 2003), 417 mp pe str. Căplenilor nr. 10; autoturism Dacia (an dobândire 1988); salariat la Primăria Carei, plătit pentru funcția de primaș.

Din păcate nu dispunem deocamdată de date (de declarații de avere) pentru Emeric Mărcuş de la PP-DD, Grosu Ioan de la PDL (înțelegem însă din postarea de mai sus a lui @careian 58 că dl. Grosu Ioan a fost primul primar postdecembrist, probabil din partea FSN) şi pentru Avîrvarei Dan de la PNDC.

Revenind la cei despre care avem cât de cât date (este foarte adevărat, vechi din 2008, fiindcă așa se poartă pe site-ul Primăriei Carei, nu se actualizează anual declarațiile de avere conform Legii, fiindcă la primăria Carei legile valabile sunt numai cele ce sunt înțelese pe plan local), constatăm că putem face noi anumite actualizări cu ajutorul postărilor/comentariilor de pe B. de C. (și anume că primașul a transcris de pe numele lui pe numele membrilor familiei terenul de 4.100 mp si casa de 417 mp din Caplenilor 10 fiindcă s-a ferit de pierderea acestora în favoarea fiscului, că are poprire 30% din salariul de primaș, că nu are nici o acțiune la nici o fabricuță de mobilă din Carei, că Dacia din 1988 a luat probabil de mult timp calea programului rabla).

Cu actualizările enumerate, sperăm credibile și incontestabile, ajungem la concluzia că actualul primaș este pe departe cel mai sărac dintre cei trei. Asta înseamnă, conform supoziției enunțate la începutul comentariului, că el va fi cel mai tentat să-si facă propriul cheag din averea comunității, din banii contribuabililor careieni.

Acesta ar fi un motiv destul de serios pentru ca alegătorii careieni, pentru formatorii de opinie, pentru media locală scrisă și vorbită neaservită (dar mai ales pentru nagykaroly.ro, Nagykaroly es Videke, Buletin de Carei, Informașia Zilei Satu Mare, pentru Radio Transilvania Carei, pentru televiziunea locală, etc.) să fie în permanență cu ochii pe primaș în viitoarea campanie electorală, să fie cu ochii ca pe o butelie.
Eu unul asta fac.

În rest, s-auzim numai de bine.

de Raluca la 3 May 2012 - 07:49

Ar trebui ca fiecare candidat sa se prezinte daca tot au facut acest pas si doresc sa devina primari.Este o responsabilitate pe care trebuie sa si-o asume daca tot candideaza si doresc cat mai multe voturi.Sa ne prezinte si noua activitatea si calitatile lor care ii indreptateste sa aspire la aceasta functie.Multumesc.

de Horia Mărieș la 3 May 2012 - 08:37

@Raluca

Dar de chestia aia numită CV or fi auzit candidații?

Bănuiesc că B. de C. ar fi unul din site-urile care ar fi dispus să le publice. Detaliate și la obiect. Dacă nu (fiindcă s-ar putea ca acest lucru să fie considerat ca o încălcare a prevederilor legii referitoare la perioada în care se poate face campanie electorală), nu-i oprește nimeni pe candidați să-și publice ei însuși CV-ul aici, la Comentarii. Asta dacă au și curajul necesar.

de Marcel la 3 May 2012 - 09:17

oare stiu toti candidatii sa utilizeze un calculator?nu radeti si nu sariti ca primi doi de pe lista udmrului sunt mai mult decat depasiti de aceasta tehnologie si nu va spun povesti.intrebati in primarie daca nu credeti!

de Horia Mărieș la 3 May 2012 - 10:06

@Marcel:

Eu cred. Ca să te folosești de o tastatură trebuie să știi mai întâi să scrii (și să citești). Ca să te folosești și de niscaiva programe uzuale, de exemplu de Word – ca să nu ridic prea sus ștacheta, îți mai trebuie și niscaiva neuroni. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Din acest motiv, ei când aud de mouse, se reped să caute capcana pentru șoareci.

Oricum, ales-bules, se pare că praful se va alege din ei. Nici pe foștii lor simpatizanți nu-i vor mai putea convinge, că n-au cu ce.

de un fost soldat la 3 May 2012 - 21:42

alegeri in orasul Carei…..Conul Leonida fata cu reactiunea: („Câtă vreme sunt ai noștri la putere, cine să stea să facă revoluție?“)
Nae Catavencu careian, alias actualul primar, rasufla, linistit fiind de asigurarea unei noi propuneri din partea UDMR-ului…Multi dar prosti; la indemnarea preotului de cartier sau vecinului pasionat de lalele, lumea voteaza hipnotizata un semn si nu competenta sau interesul urbei.
In umbra danseaza “distinsul domn” Adrian Bucurestean, marele ales al uniunii careiene pentru viitor; tanar mediocru,cu o inteligenta usor de atins de un ciobanesc german instruit, fara aptitudini de mare conducator, dar insa dependent de regizorul Ciuta Ilie, in a carui distributie joaca,ca fugiranti, mult mai competentii Rusu si Mocanu; oameni care prin cunoastere si vointa ar putea misca rotile ruginite ale Carei-ului de alta data….
In cealalta aripa: portocalie, hulita de romanii de rand nu doar prin prisma culorii epileptogene ci si a rezultatelor slabe ale guvernarii recente, sta Grosu Ioan, un vechi militar de profesie, iesit la pensie care crede ca, prin ordine ,disciplina si munca, acest oras poate renaste..Oare are dreptate? Oare chiar nu a avut experienta manageriala? prin mana lui au trecut, de-a lungul carierei sute de mii de oameni; unii multumiti iar alti razvratiti, dar nici unul care sa-l fi uitat. Acest om s-a facut admirat prin sinceritate, severitate si corectitudine; cu o familie care poate sa ii poarte onoarea mai departe..
PPM : D-na Eva Konglovits; femeia ar putea aduce schimbarea?!. Matriarhatul, fie el primitiv sau timpuriu au adus schimbari importante in istoria omenirii, deci, merita o sansa….Sa o apreciem pentru intentie ,desi suntem constienti ca sansele dumneaiei de cucerire a fotoliului suprem tind spre zero….
Mai sunt inca 4 candidati; convinsi fiind fiecare de fortele proprii, dar cu scenografi slabi, cu dansuri seci, fara pic de agitatie termica transmisa electoratului…UNPR: Straduiti-va, sunteti oameni inteligenti, noi in politica locala, care, pot aduce idei constructive….
Imi cer scuze pentru talia comentariului,
Un careian optimist

de florin la 4 May 2012 - 05:11

f slab…
din toate 6 cv uri,nu faci unul singur cat de cat…
niste administratori de firme de 2 lei,si un fost caporal,sau ce o fi fost….
nu vad unu cun o facultate mai de doamne ajuta,sau unu cu o functie de conducere la o societate mai mare…
la asa conducere,asa oras,asa viitor,
lla urmatorul recensamant nu vom fi19000 ci vreo 8 ooo,un fel de “sanislau cu blocuri”

de Robi la 4 May 2012 - 05:45

o parere de fost soldat in solda cui? si momentan la ce batalion activezi? de fapt reiese din comentariu.

de Eliza la 4 May 2012 - 06:20

Pe unii dintre candidati ii cunostem pentru ca sunt consilieri sau domnu primar dar pe ceilalti nu ii stim si am vrea sa stim cate ceva despre ei daca se poate.

de GUSTAV la 4 May 2012 - 07:02

Am auzit acum la Radio,ca duminica la emisiunea “PRANZUL DE DUMINICA”invitatii
emisiunii sunt in calitate Consilieri municipali careieni din partea PNL Carei domnii: ILIE CIUTA si Adrian Bucuresteanu.Se prevede o emisiune interesanta ,mai ales ca am fost invitati sa-i fim ascultatori !

de mircea la 4 May 2012 - 07:25

domnule fost soldat, in spiritul lui caragiale, “combateti” bine limba romana: conjunctiile “dar” si “insa” nu pot co-exista intr-o propozitie, adica ori e “dar….” ori e “insa…”, “dar insa” va descalifica gramatica si pune sub semnul intrebarii competenta analizei, care, oricum il ataca pe candidatul usl, Adrian Bucuresteanu. In replica, v-as putea utiliza comparatia cu ciobanescul german la competenta gramaticala.

de pentru mircea la 4 May 2012 - 08:47

Apreciez lectia practica de gramatica..imi cer scuze pentru pleonasm (folosirea a doua conjunctii adversative); sunt mandru ca, avem si careieni care manuiesc cu dibacie limba romana, cu un “bun simt acid” al analizei textuale.
Regret comentariile incisive la adresa candidatului USL, insa continuu a sustine candidatii cerebrati, independenti de coloana vertebrala a celor care scriu didascaliile.

de Horia Mărieș la 5 May 2012 - 04:35

Citim cu ajutorul Google Translate în presa de ziare de limbă străină apărută pe meleaguri transilvane (“Nagykaroly es Videke”, 18. XIX (Uj) evfojyam 912. szam, 2012. majus 3, Ara 1,5 lej) despre reconstrucția clădirii din Carei în sala de bal a căreia, Petofi Sandor a cunoscut-o pe soția sa, pe (Szendrey) Julia, pe atunci în vârstă de numai 17 ani.

Luăm datele oferite de ziar drept exacte și corecte fiindcă este doar ziarul de casă al primașului. Și în propria casă, este de așteptat ca primașul să nu mintă. Nu de alta, dar ziarelor locale de limbă română (de ex. “Informației Zilei Satu Mare” sau chiar “Buletinului de Carei”), primașului se pare că îi este frică să li se destăinuie, sau n-am reușit noi încă să-i dăm de urmă pe acolo.

Pentru cunoscători, este vorba de lucrarea, de proiectul de reabilitare a clădirii fostă “Szarvas Fogado”, aflată la adresa str. 1 Decembrie 1918, nr. 40 și care va fi, după reabilitare, sediul Primăriei Municipiului Carei.

Mai întâi despre bănuți. Reabilitarea va costa, după spusele primașului, 5,6 milioane lei (inclusiv TVA), respectiv 4,5 milioane lei fără TVA.

Facem chiar aici o mică paranteză. Ieri, Primarul General Capitalei, Dr. Sorin Oprescu, a inaugurat sediul modern și reabilitat al Poliției Capitalei, aflat în București, foarte aproape de sediul Guvernului, deci în buricul târgului. După spusele dânsului, reabilitarea clădirii a costat 1,7 milioane lei.

Dacă ne uităm rapid la cele două cifre, ne dăm seama imediat că în București constructorii lucrează de cca 3 ori mai ieftin decât în Carei.

O să-mi replicați că sediul Poliției Capitalei nu se compară nici pe departe cu sediul primăriei unui oraș cu cca 20.000 de locuitori, sau că Primarul General al Capitalei, Dr. Oprescu, nu se poate compara nici pe departe cu primașul ing. Kovacs.

Inclin să vă dau dreptate, fiindcă întotdeauna obrazul subțire al unui primaș cu cheltuială se ține!

Cei 5,6 milioane lei (cca 1,3 milioane Euro) destinați reabilitării Szarvas Fogado din Carei se vor asigura din bugetul de venituri si cheltuieli al primăriei Carei (sau din împrumuturi făcute la bănci) deci din banii contribuabililor careieni, din banii plătiți de aceștia pe taxe si pe impozite locale.

Asta este problema.

Sunt absolut de acord cu faptul că respectiva clădire trebuia reabilitată, chiar și numai fiindcă este (sau ar trebui să fie) monument istoric, datorită prezenței vremelnice în ea a marelui poet de limbă maghiară Petofi Sandor (născut din părinți de origină slovacă după ultimele cercetări, sub numele inițial de Alexander Petrovič).

Si eu, cel născut in Carei, sunt mândru pentru faptul că Petofi Sandor a trecut prin Carei, fiindca Petofi Sandor a fost chiar o figură luminoasă a revoluției din 1948, inclusiv pentru poziția adoptată de el față de români.

Dar nu sunt de loc de acord cu modul în care s-a rezolvat finanțarea reabilitării clădirii (adică din banii contribuabililor, din banii plătiți de mine și de mulți alții ca impozite locale).

Această investiție trebuia neapărat să fie rezolvată cu bani proveniți de la comunitatea europeană, în cadrul proiectelor de colaborare transfrontalieră cu Ungaria vecină. Însă, pentru a accesa un asemenea proiect trebuie minte, muncă, spirit gospodăresc, pricepere, carte și voință. Adică exact ce lipsește cronic azi în Primăria din Carei, exact ce lipsește de ani de zile primașului.
Dar, de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere.

Toate bune și frumoase. Reabilitarea se va finaliza până la urmă, cu toate multiplele și de altfel de așteptat dificultăți tehnice întâlnite pe parcurs de (sperăm foarte oneștii și foarte pricepuții în stoparea apei freatice ce se insinuează permanent în pereții clădirii) constructori, i-am numit pe Dominium si Solpres SRL.

Banii vor fi plătiți până la urmă, chiar dacă Primăria Carei va fi nevoită să mărească în anii ce vin nivelul impozitelor locale pentru a putea plăti ratele datoriilor contractate la bănci (probabil asta până prin anul 2023).

Dar de ce să plătesc eu mai multe impoozite decât ar fi cazul, numai fiindcă primașul n-are minte și nu se pricepe la jobul lui? Asta eu unul n-o înțeleg!

Primașul speră să se mute în noul sediul a Primăriei Municipiului Carei în luna noiembrie a.c. In 87 de camere, în suprafață totală de 1.866 mp, inclusiv o sală de bal (cea de care vorbeam la început în contextul Petofi, Julia) aflată la ultimul etaj. Acolo primașul speră să o poată primi probabil și pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Eu unul încă mai sper că NU. Sper ca actualul primaș să nu mai apuce să se mute în noul sediu, fiindcă nici Barack Obama nu stă mai mult de 8 ani în același fotoliu. I se face vânt după 8 ani, se plictisesc americanii de el.

Speranța primașului este însă mai tare decât speranța mea.

In primul rând fiindcă el s-a născut sub o zodie norocoasă, adică s-a scăpat în scăldătoare când a fost mic.

In al doilea rând, fiindcă primașul va fi sprijinit sigur la vot de etnia majoritară din oraș, inclusiv de cei onești, de cei bine intenționați, de oamenii de treabă din oraș, chiar dacă aceștia îi cunosc pe de rost toate matrapazlâcurile – fiindcă astea sunt regulile impuse, și așa se joacă la meciul ăsta numit alegeri locale.

Dar să nu anticipăm, să așteptăm cu răbdare și tutun data de 10 iunie.

În rest, s-auzim numai de bine.

de extraordinar la 5 May 2012 - 05:36

ma tu chiar esti dobitoc
io crediam ca numa te faci !

de Horia Mărieș la 5 May 2012 - 10:40

Se poate domnu’ @extraordinar?

Eu mă străduiesc să vă informez, să vă scriu texte pe înțelesul Dvs, și Dvs mă înjurați? Păi numai de atât sunteți în stare? Chiar că nu-i frumos ce faceți.

Nu aruncați niciodată cu pahare în pianist, chiar dacă tocmai le-ați turnat conținutul boros pe gât.

de careian la 6 May 2012 - 22:43

@Horia
Sa furi din banul public mai mult la Carei fata de Bucuresti trebuie sa recunoastem e ceva ,trebuie sa ai talent. Primarul nostru e dotat cu asa ceva, absolut imbatabil in asemenea lucruri.
Trebuie neaparat ca ungurii sa-l voteze, ar fi pacat sa pierdem un asemenea talent.Talent dobandit in experienta a multor ani de zile.
Sa vina domnul Sorin Oprescu ca ucenic la Kovacs sa mai invete putina tactica.
Si domnul “extraordinar” este un posibil ucenic al lui.

de Horia Mărieș la 7 May 2012 - 02:36

@careian.

De acord, ce-i al primașului, e pus deoparte. Talentul de care ați amintit.
Și nesimțirea.

Observ că se tot dă în el, ba cu vorbe, ba cu bățul, ba cu acuze, ba cu documente, ba cu dovezi de netăgăduit, e făcut cu ou și cu oțet, nu numai de mine, care sunt cotat drept măgarul propagandist al USL-ului, sau dobitoc, că-i tot aia, vezi părerea intelectualului @extraordinar. Și de mulți alții, chiar aici, în paginile acestui ziar online numit B. de C.

Dar omul nu a ieșit nici măcar o dată la rampă, el sau purtătorul lui de cuvânt (bănuiesc că are și așa ceva, și încă unul plătit din banii Primăriei) ca să se scuze, să se justifice, să se dezvinovățească, să ne combată, sau să ne trimită la dracu’. Nimic, tace primașul exact ca porcul în păpușoi. Poate va vorbi, dar după 11 mai, în campania electorală.

Stă omul și-și înghite flegma, nu vrea să ne scuipe între ochi, deși eu cred că ar fi tare tentat să o facă. N-o mai fi având omul suflu, bojoci. Cred și eu, după 8 ani de zăcut în același fotel! Îi lipsește mișcarea, jogingul de dimineață.

Sau nu știe omul nostru să citească ziarele online scrise în limba română.

E cât se poate de clar, dragă domnule @careian, ca să-l trezim din amorțire, trebuie să-i scriem neapărat în “Nagykaroly es Videke” sau în ziarul online “nagykaroly.ro”. Dar oare ne publică ăia, sau ne cenzurează?
Poate atunci ne va auzi mai bine și se va răsti la noi, ca la cei la care se răstește dictatorial în timpul ședințele Consiliului Local, și nu numai.

În rest, s-auzim numai de bine.

de un cititor revoltat la 7 May 2012 - 06:18

draga horia,esti de rasul curcilor.omul nu sta sa CITEASCA ABERATIILE TALE .ai devenit scarbos prin afirmaiile tale,asa ca pasreaza-ti tu flegma si indreapt-o spre cine vrei ca sigur de cea a primaului nu vei avea parte ca omul are treburi mai serioase de rezolvat decat scuipaitul in stanga si-n dreapta.asta e resortul tau.hai pa

de Horia Mărieș la 7 May 2012 - 06:39

@un cititor (foarte) revoltat: Breaking News, mai 2012, ora 9:30 ora Careiului!

“Un maniac a stropit banii cu otravă și i-a dăruit unui azil de bătrâni. Au murit vre-o 10 consilieri locali, primașul și secretara sa. Nici un bătrân n-a avut de suferit!”

Să luăm oare de bună știrea asta, sau o fi vre-o intoxicare USL-istă?
Hai pa și pu.

de petrica la 7 May 2012 - 07:38

faina emisiune ieri la radio da unii chiar nu isi cunosc lungu nasului si se baga ca musca in …lapte.dupa ce ca au pile la radio si se freaca toata ziua unii de altii mai deranjeaza si emisiunile celorlati doar doar ii baga cineva in seama.nu numai ca nu citeste procesele verbale tipu independent dar e lipsit si de maniere intrand cu bocancii in emisiunile altor invitati.tupeist si superficial.super melodia domnu ciuta

de podoba mircea la 7 May 2012 - 09:03

ptr “petrica” !!! “domnul cu bocanci”-cum il denumesti,este un om corect,chiar are maniere si doreste sa faca ceva ptr acest oras !!!

de petrica la 7 May 2012 - 09:16

nu e singurul care doreste binele orasului dar nu inseamna ca trebuie sa renunte la maniere.si altii au demonstrat in timp ca lucreaza in folosul orasului dar nu ies mereu in fata sa se laude si mai ales intr-0 emisiune care avea alti invitati.lauda de sine nu miroase a bine parca spune o vorba din batrani si asa procedati si dvs. domnule podoaba.inca nu am auzit sa fiti invitat intr-0 emisiune unde sa povestiti despre realizarile si munca pe care o depuneti in folosul tinerilor din acest oras!tot ceea ce faceti o faceti cu eforturi mari si nu am auzit sa va plangeti dar nici sa va laudati desi la cate rezultate aveti ati putea!sunteti un om de echipa dar asta nu inseamna ca trebuie sa treceti cu vederea scaparile celor pe care ii simpatizati.ii ajutati mai mult daca le atrageti atentia cand gresesc.

de mihai la 7 May 2012 - 10:04

si totusi, Papp Zsolt e un baiat de treaba, iar faptul ca a venit la radio sa corecteze mesajul trimis si ca a recunoscut ca domnul Ciuta avea dreptate arata un om de caracter

de mihai la 7 May 2012 - 10:19

nu o fi el foarte meticulos si minutios (dovada ca i-a scapat detaliul cu consemnarea votului), dar e baiat de treaba. si apoi, parca perfectiunea este numai la Dumnezeu. deci, petrica, sa ridice primul piatra cel care nu a gresit niciodata in viata lui. sa fie clar, nu-i fac campanie, sa i-o faca puha peste 4 ani pentru primar, dar nici nu cred ca merita sa fie tratat ca un nesimtit, fiindca mie nu mi se pare ca ar fi.
de acord ca melodia lui Tudor Gheorghe, dedicata de domnul Ciuta, este super!

de mihai la 7 May 2012 - 10:24

@fost soldat

greu cu verbul “a continua” la diateza activa,indicativ prezent, persoana I singular; unii confunda adjectivul si adverbul “continuu” cu forma de indicativ prezent, care este “eu continui”

de mihai la 7 May 2012 - 18:52

si, interesant, candidatul independent nu merge impreuna cu udmr, asa cum nu a mers nici in mandatul actual. se intelege deci, ca are divergente serioase cu formatiunea maghiara. desigur, nu e singurul, dar el a ajuns mai devreme la concluzia ca udmr nu-l reprezinta, cu toate ca e maghiar. iar daca nu reprezinta pe toti maghiarii, atunci pe care maghiari ii reprezinta?

de Primarul K la 7 May 2012 - 20:19

Celor care urmeaza sa voteze mecanic, instinctiv nu vor avea in vedere urmatoarele aspecte:

1. Cautand in DEX-ul (nescris) limbii maghiare am gasit:
Kovács Jenő = Fizetésképtelenség, Adós, Adócsalás

2. Mai interesant este faptul ca si DEX-ul (nescris)limbii romane converge catre acelasi inteles:
Kovacs Eugen = Insolventa, Dator, Evaziune Fiscala

D-le Horia Maries va felicit pentru pledoariile Dvs. pe acest subiect. E bine sa stim ca nu suntem chiar singuri.

Il asteptam pe Puha sa vina sa ne explice despre “Marea asfaltare” si celelalte realizari marete atribuite lui Kovács Jenő si, de asemenea, sa ma puna la punct de ce nu imi scriu numele…Ne va spune ca nu il intereseaza ca e falit, datornic sau evazionist ci doar marile realizari…

de Primarul K la 7 May 2012 - 20:29

Mihai,

Totul e tardiv. Singurul lucru care va conta la alegeri: structura etnica. Pana la urma si maghiarii nemultumiti vor vota in final cu reprezentantul UDMR. Avem experienta ultimelor 2 decenii in Carei…nu vad posibila o rasturnare de situatie…cu atat mai mult cu cat unii careieni chiar cred ca putinele lucruri bune ii sunt atribuibile…

Sunt tare curios cum crede Adi Bucurestean ca ar putea castiga alegerile in Carei…cum isi calculeaza voturile, mi se pare ca foarte naiv…probabil dl. Ciuta nu a candidat ca sa nu isi asume un esec dinainte scontat…

de mihai la 7 May 2012 - 20:55

@primarul

pai atunci, daca maghiarii, fie ei si nemultumiti, “vor vota in final cu reprezentantul udmr”, atunci care e rostul discutiei despre competenta, profesionalism, realizari etc.? singura calitate ceruta e sa fie ungur? atunci, bine, am inteles mesajul: primarul sa fie ungur.

totusi, faptul ca independentul nu s-a dus cu udmr, spune ca nu toti ungurii nemultumiti au votal in final cu udmr. deci, udmr, ca partid de unguri, are o problema cu chiar ungurii, adica tocmai cu alegatorii pe care conteaza.
in aceste conditii, Adi Bucurestean POATE castiga alegerile. pentru asta trebuie insa lucrat, nu demobilizat “din cauza structurii etnice”

de mihai la 7 May 2012 - 21:06

esentiala este prezenta la vot, nu structura etnica

de Horia Mărieș la 7 May 2012 - 22:18

@Primarul K:

Este întotdeauna bine venită o voce lucidă ca a Dvs., a lui @mihai, @petrică, a @Dlui Podoabă Mircea, a @elizei, a @ralucai (am amintit doar câteva nume, la repezeală/întâmplare, rog să fiu scuzat pentru omisiuni) în acest spațiu de “Comentarii”. Vă mai aștept si cu alte intervenții raționale, bine documentate, bine argumentate, și, dacă se poate, fără conotații legate de etnie.

de Horia Mărieș la 8 May 2012 - 03:20

Așteptăm dezbaterile televizate pe la televiziunile locale între cei 6 candidați la postul de primaș de Carei. Ca între cei 4 candidati la președinția Mexicului, ediția 2012. Cică acolo cea mai bună a fost candidata îmbrăcată în alb.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=X2NyFH02kFk

de egyegye la 8 May 2012 - 05:51

vai de voi cu campania voastra electoralis cu tot

de scriitordemanuale la 8 May 2012 - 05:59

Dirept graita-i…

de Luptator la 8 May 2012 - 06:15

Din editia “stiati ca”: Stiati ca primarul are poprire pe salar? Ca tare-i asta!!!

de Luptator la 8 May 2012 - 06:16

D-le Ciuta, redactia, Horia Maries! Cineva sa-mi dea un raspuns. Chiar e adevarat?

de Viorica la 8 May 2012 - 06:49

Din pacate societatea nu a avansat in gandire si morala la fel de rapid precum tehnologia avansata de care avem acum parte.Notiunea de primar a cazut in derizoriu,mai mult sau mai putin ajutata de cei interesati in aceasta.Au d ca avem candidati care nu s-au remarcat cu nimic in ultimii ani,care nu au experienta si pregatire ba unii mai au probleme si cu fiscul.Nu stiu cat poate fi de adevarat dar daca unul din candidati e somer si altul tehnolog-student angajat la o fabrica din SM atunci sa intelegem ca primaria a fost optiunea lor pentru un loc de munca in lipsa de altceva?Ce viitor ne astepata in aceste conditii?De ce nu se fac dezbateri la radio si TV pentru a cunoaste candidatii?Sau nu se doreste sa ii cunoastem?

de Horia Mărieș la 8 May 2012 - 07:27

@Luptător:

Referitor la întrebarea Dvs privind poprirea pe salariul primașului, Radio Erevan vă răspunde că nu poate să vă răspundă fiindcă n-are acces la “fluturașul” lui. Radio Erevan crede că sunt doar bârfe USL-iste răuvoitoare, tendențioase și chiar lipsite de cel mai elementar bun simț.

de mihai la 8 May 2012 - 11:30

totusi, ca sa-l plateasca pe primar, trebuie intocmit un stat de plata, fie si in format electronic. si cineva de la contabilitate il intocmeste. si nu cred ca secret, fiind din banii contribuabililor. deci, la contabilitate, care va sa zica.

de mihai la 8 May 2012 - 11:38

sau, se poate afla de la institutia autoare a deciziei de poprire pe salariu. doar trebuie stiut care e institutia care a emis decizia si a comunicat-o primariei. e cumva administratia financiara? nu stiu de a cui competenta este o astfel de decizie(instanta judecatoreasca, administratie financiara….)

de mihai la 8 May 2012 - 11:38

deci, sapati putin daca va intereseaza

de pentru mihai la 8 May 2012 - 14:28

Valeria Guţu Romalo, Corectitudine şi greşeală – Limba română de azi, Ed. Humanitas, 2000, p. 103: “Corectă e deci forma eu continuu. Normele limbii literare acceptă numai această formă…”.

persoanele limitate ar trebui sa se abtina de la comentarii

de csibi la 8 May 2012 - 14:32

nici nu trebe sapat ca iese la lumina minciuna pana la urma ca si base a crezut ca e nemuritor si acum sufla a paguba dupa blondina ca nu se mai uita la el asa cazut cum e.mafiotii din carei tin inca spatele la primar da nu mult timp si vedem atunci cine avut dreptate.stie lumea cine e primaru si cat fura degeaba da acunm cu bani peste tot si la biserici si la popi ca nu pot sa se roage cate pacate are el.asa bani a invartit si la crasna cu imi si degeaba ca tot sarac a ajuns si a trebuit sa plece de primar.cand a mers singur a luat 600 de voturi da dupa ce intrat la udmr a castigat ca la aia popa zice ce trebe votat.nici dupa atatia ani nu au gasit tulipanii pe unu bun care sa poata sa stea drepti si sa nu ia spaga cum apuca.

de pentru tulipani la 8 May 2012 - 14:41

sa aratati cartea cu pricina si la elevii vostri care nu sunt in stare sa lege doua cuvinte in alta limba

de mihai la 8 May 2012 - 15:14

@ alt nume nu ti-ai gasit? sau apartii si tu magyar garda si nu-ti place “moderatia” udmr?

de mihai la 8 May 2012 - 15:26

@fost soldat, pentru mihai la 8 May 2012 – 14:28

un “update”, va rog, adica actualizati, va rog,informatiile gramaticale

dictionarul-ortografic.blogspot.com/2010/10/67-verbul.html
diacritica.wordpress.com/2010/05/13/intarzii-infurii-sperii-continui/

de mihai la 8 May 2012 - 15:27

ma refeream la csibi

de mihai la 8 May 2012 - 15:28

ma refeream la csibi cand ziceam de nume.

de mihai la 8 May 2012 - 15:30

@ fost soldat, cel cu Valeria Gutu….

exact cum spuneati, limitatii si -adaug eu – semidoctii ar putea sa se abtina, dar, probabil din fudulie nu o fac, totusi!

de credinciosu la 8 May 2012 - 16:08

si popa reformatu
sprijina furatu ?

de hai careiu la 8 May 2012 - 17:11

FORTZA USL!!!!!SCHIMBARE DE GARDA LA PRIMARIE!!!TINERETE-INTELIGENTA-DIALOG!!!
FARA GROFI SI FARA MAFIE!!!IN OPOZITIE CU EI

de Anonimus la 8 May 2012 - 19:23

Chiar daca ar fi castigatorul unui Premiu Nobel,trebuie sa mai treca zeci de ani pentru ca Primaria Carei sa fie castigata de un roman.Totusi, Partidul Poporului- Dan Diaconescu,prin candidatul desemnat sa candideze la primarie, Marcus Emeric, are o buna sansa sa demonstreze ca si un alt parid politic, altul decat UDMR, poate sa dea primarul urbei. Nu o subestimez nici pe d-na Eva Konglovits, insa, tinand cont de faptul ca romanii sunt misogini,sansele ei de a castiga primaria sunt destul de reduse.

de Gigi la 8 May 2012 - 20:41

Daca si partidul asta al poporului sau poponarului incepe cu chestii etnice atunci suntem lamuriti.De fapt daca isi fac reclama cu postari la comentarii avem o imagine despre cat de bine sunt pregatiti sa isi faca si ei plinu din banu public.Oare ce au facut candidatii in ultimii ani pentru oras ca nu a auzit nimeni de ei ,parca sunt scosi din palarie de kovacs cu promisiuni de vice.Ce prosti.

de mihai la 9 May 2012 - 05:45

@ anonimus
daca si partidul d-nei respective va fi votat de etnici romani, atunci chiar ca il putem face nu numai pe vas, ci chiar pe horthy erou national si sa ne schimbam tricolorul in culorile Italiei. sper ca v-ati referit la cetatenii romani etnici maghiari.

de elena la 9 May 2012 - 07:32

saracu soldat ….fost a fost si tot asa a ramas

de ildiko la 9 May 2012 - 07:41

de la fsn ,dupa ,,revolutie,, s-au perindat altii prin biroul primarului si nicidecum GROSU ,ati auzit de dl. Stoica sau de dl.COMANDANT AL GRANICERILOR ,cineva din sud care a si plecat la TURNU-SEVERIN dupa cativa ani .Imi scapa numele ,dar sigur ei au fost atunci pe acolo si in nici un caz dl. numit de cineva ,dinter comentatori .

de maria la 9 May 2012 - 08:47

STATIE SEBASTIAN -il chema pe dl. care a asigurat linistea urbei in acele zile …iar mare sefi ,umblau cu masina primariei in acele zile ,au fost MACEC VALENTIN si TOADER sau asa ceva .

de Magda la 9 May 2012 - 14:48

Din pacate orasul are de suferit de pe urma actiunilor nejudecate ale actualului primar care a cheltuit si ne-a indatorat cu nesabuinta.Ar fi binevenita o schimbare atat de mentalitate cat si de generatie.La vremuri noi,oameni noi.

de Cu ochi deschisi la 10 May 2012 - 01:44

Pt Mihai 7 mai 18:52

Ai ascultat radioul! Din 232 de proiecte liberalii nu au votat 33 adica aroximativ 15%. iar “independentul Papp” nu a votat 2. Asta inseamna 1%. sti ce divergente sunt intre UDMR si “independent”?
Ca eu nu vad si nu am auzit de nici una.
Treziti-va! Ca va fura peisajul!

de Cu ochi deschisi la 10 May 2012 - 02:03

Pt Radio Erevan care nu stie.

De azi nu mai e barfa ci certitudine. Exista poprire pe salar. Recunosc simpatia USLista. Care nu e rauvoitoare, tendentioasa si/sau lipsita de bun simt. Interesati-va. Asta e o stire de azi! Ok?
Si sper ca Horea Maries nu considera ca el si doar el detine adevarul. Sa aiba incredere!

de Horia Mărieș la 10 May 2012 - 02:11

@Cu ochi deschisi:

- Există proprire? În mod cert? Nu mai e bîrfă? Asta-i știrea la zi? Foarte bine! Nici până acum n-a fost bârfă, doar că fluturașii nu se văd chiar până la Erevan.

- Nici Horia Mărieș și nimeni altcineva nu deține și nu va deține niciodată adevărul absolut. Actele vorbesc. Dovezile scrise. Restul sunt tromboane.

de un cititor revoltat la 10 May 2012 - 05:41

campania negativa,o duce intotdeauna cel slab.este lesne de inteles pentru ca acela nu are nimic de pus pe masa.ce putem spune despre adi bucurestean?ca ii convine o campanie negativa de denigrare pt ca persoana lui nu poate sa ajunga in prim plan altfel?il inteleg.aici are dreptate.dar,sa stii ca nu tot ce zboara se mananca.asta este clar un site pnl,marca ciuta.

de pro democratie la 10 May 2012 - 07:01

Marca CIUTA este una recunoscuta in oras ca si garant al respectarii legislatiei,al bunului simt si al respectului cetateanului de orice etnie,dovada simpatia de care se bucura din partea tuturor celor din oras mai putin al celor certati cu legea sau al oportunistilor care se simt cu musca pe caciula.Insasi frica de a nu se descoperi vreo susta din activitatea lor ii face pe unii sa improaste cu noroi in dreapta si in stanga fara a oferi insa dovezi.Consilierul CIUTA este recunoscut si apreciat si de adversarii sai politici pentru acuratetea cu care reuseste sa puna pe tapet toate problemele abordate.In cele trei legislaturi de cand e consilier si-a atras o recunoastere a capacitatii sale de a gestiona in mod corect toate problemele ivite chiar si de catre cei din primarie.In cei 20 de ani de activitate a firmei sale proprii,nu a reusit sa intarzie cu plata impozitelor indiferent de criza sau lipsa de criza.Are la activ procese castigate cu Garda trimisa de prietenii politici.Are oricand capacitatea sa discute fata in fata cu oricine si este proverbiala refuzarea de catre adversarii politici a participarii comune la emisiuni de radio unde au fost invitati.Nu degeaba radioul local a trimis o adresa prin care anunta lipsa dezbaterilor intre candidatii de orice fel in aceasta campanie.Meticulozitatea cu care se pregateste pentru fiecare sedinta de consiliu il face un adversar de luat in seama pentru oricine vorbeste pe langa subiect.acesta este presedintele PNL Carei,omul care si-a facut este o marca prin modul in care isi desfasoara activitatea si isi traieste viata!

de Anonimus la 10 May 2012 - 07:05

Apropo de marca CIUTA, trebuie inregistrata de urgenta la OSIM sa nu ne-o fure adversarii politici.

de Anonimus la 10 May 2012 - 07:07

Apropo de marca CIUTA, trebuie inregistrata de urgenta la OSIM sa nu o fure adversarii politici.Gigi, esti baiat istet, trebuie sa te ocupi tu de asta.

de pro democratie la 10 May 2012 - 07:40

Spre deosebire de alte marci ,marca CIUTA ar fi bine sa fie furata de cat mai multi dintre noi pentru a putea sa traim in adevar si respect reciproc,fara a fi nevoiti sa ne suspectam de tot felul de fapte oneroase.Banii care sunt delapidati de unii alesi sunt banii careienilor din taxe si impozite deci bani comuni si ar trebui folositi in folosul comunitatii nu pentru plata penalizarilor datorate prostului mangement al primariei.Ciuta traieste pe banii lui nu din comisioane si apagi si nu sta cu mana intinsa la stat.Furati cat mai multi aceasta marca si o sa va merga si voua la fel de bine ca si domnului Ciuta!

de mihai la 10 May 2012 - 08:09

@ cu ochii lipiti (de sudura)
daca intre independent si udmr nu ar fi fost divergente, cum vi se pare dvs.,de ce nu a candidat independentul pe lista udmr? asta e esenta problemei, pe care, bineinteles ca incercati sa o eludati. De ce? Pentru a crea impresia ca intre unguri nu exista divergente, ca toti merg cu udmr. In ce scop faceti asta? Pentru a devia spre propria optiune voturi ale nehotaratilor sau chiar ale celor ce merg cu celelalte formatiuni unguresti. Indraznesc sa spun chiar ca acest candidat independent nu a avut loc pe lista udmr si din acest motiv a candidat separat. Iar daca este asa mare iubitor de udmr, de ce a preferat sa rupa niste voturi de la udmr pentru sine? Credeti ca asa cosmetizati fisurile din blocul unguresc, fisuri ce dauneaza imaginii unitatii de monolit in jurul partidului si conducatorului sau iubit? ati ramas cu reflexe din vremea lui ceasca si ar cam fi cazul ca dvs. sa deschideti ochii, pentru ca nu vreti sa vedeti ce vede toata lumea si mai si incercati sa ne induceti ideea ca nu vedem ceea ce vedem, ca alta e realitatea. Mai depedelizati-va si amintiti-va ca deocamdata sunteti in opozitie, iar daca astia care conduc acum se tin de cuvant, multi dintre “liderii” dvs. care au praduit banul public vor raspunde, inclusiv penal si le veti trimite chiftele

de emil la 10 May 2012 - 08:26

@cititor injectat (de horthysm)

alegatorii au vazut ce a facut primarul. cine vrea sa-i ia locul trebuie sa le arate votantilor cum a facut predecesorul “realizarile” cu care se lauda. mai trebuie si sa le spuna ce va face el, spre deosebire de cel aflat in functie. dupa aceea omul poate face comparatii si sa decida cu cine voteaza. sigur, de aici excludem de i se spune in biserica, fiindca la acele indemnuri este mai sensibil.

de emil la 10 May 2012 - 08:34

@ cititor injectat

cine este principalul adversar al udmr in Carei? raspuns: PNL. cine conduce PNL? raspuns Ilie Ciuta. Cum slabim PNL? raspuns cititorului injectat: discreditand pe Ilie Ciuta.
asta ca sa nu credeti ca pacaliti pe cineva cu “smecherii” udemeriste. mai ales ca tot orasul stie cate falimente are primarul si cum merge firma lui Ciuta.
Ar fi bine ca si site-ul “….videke” sa se inspire din marca Ciuta, nu sa fie lingaii si sponsorizatii borosi ai primariei.

de Bondaru la 10 May 2012 - 19:00

Umbla vorba prin tirg ca deja posturile de viceprimar sunt promise la cei care au fost aruncati in lupta de evazionistu de Carei.Problema e ca orasul are doar un singur loc de vice si deja sunt trei persoane carora le este promis postul.Unii au primit si sediu taman inainte de alegeri pacat ca nu stiu inca ce se petrece cu ei si pentru cine lucreaza de fapt.O sa pateasca ca acum patru ani cand la fel au muscat momeala si altii cu postul de vice care a ajuns tot la fotbalistu din orasu fara echipa de fotbal.

de catre bondaru la 11 May 2012 - 12:01

care sunt cele trei persoane? sa stim si noi ce ne asteapta…

de ianculestiu la 11 May 2012 - 14:25

si la ianculesteni a venit sa promita jenobacsi ca asfalteaza drumu taman acu in campanie ca 4 ani nu a avut timp.umbla prostu cu sacosa de banane pe la toti popii si votantii de parca nu are alta treaba in primarie.

de Florin la 11 May 2012 - 17:38

Bravo USL! organizati si eleganti asa cum ne-au obisnuit si pana acum! Succes !Cea mai buna lista de consilieri!Fara comunisti si dinozauri compromisi!

de Florin la 11 May 2012 - 17:39

Imi plac panourile!

de tiby la 12 May 2012 - 17:43

iar se inpart ROMANI…..nu are rost sa votati ca si asa KOVACS va castiga ca e OMU LUI HAGHEN..la scos din rahat cu datoriile..si KAIZER e omu lui TAR ca numai asti-a 2 castiga toate LICITATIILE din carei

de NORBY la 12 May 2012 - 17:45

votati un roman sa se mai schimbe mafia ..KOVACS – KAIZER

de vio la 12 May 2012 - 17:48

bai BUCURESTEANU ..iti dau un sfat bun …NU TE FA DE RAS ca nu vei avea mai mult de 3..4 sute de voturi. nu stii sa mergi pe strada si vrei sa fi primar..?

de titi la 12 May 2012 - 17:56

pai hotarati-va cum sa votam vio-norby sau tiby?sau konglovits?

de Horia Mărieș la 12 May 2012 - 18:11

Mult râvnitul premiu “bancul serii” se acordă D-lui @ianculestiu pentru postarea din 11 May 2012 – 14:25.

de Scut la 12 May 2012 - 22:02

@vio! “Nu mor cai cand vor cainii”

de emil la 13 May 2012 - 05:31

@vio
Ce parere ai de 3-4 mii de voturi? sau chiar de 7 mii?
De data asta, romanii nu se impart, ci merg cu USL; ceilalti poate fac vreo 4-500 de voturi. impreuna.

de siciliano la 13 May 2012 - 05:33

latrati, latrati ca latrati degeaba
mafia a fost, mafia este si mafia va ramane !

de emil la 13 May 2012 - 05:41

@tiby
mai profet de lacul morii, de unde stii tu ca musai castiga kcs? De ce nu are rost sa voteze romanii? Doar pentru ca asa vrea marele analist de broscarie? Stii tu sigur, din cititul in closet, ca ungurii vostri sunt asa de buni ca ii voteaza tot orasul?

de profetul la 13 May 2012 - 06:07

Pentru ca citez pe kovaci en vagyok a sorsotok kovaacsa szavazatok ram
asta a fo in campania trecuta si l-au votattuuuu.
En vagyok kovaci jeno En vagyok a sorsotok kovacsa…ai priceput?
Sau sa traduc?

de yuhe mihaita la 13 May 2012 - 07:53

mihaita te kinui sa faki kampanye? merge treaba? tu intrebi tu raspunzi? faci conversatie cu propriul eu liric,ca si celalalt postac? se vor unii rromanii si vor vota cu USL? si aia care ar vota pe PDL sau PPDD voteaza tot cu USL? nici o treaba,asa reiese si mai clar ca toti sunt din aceeasi gashka neb00na.

de pro democratie la 13 May 2012 - 09:16

de acord cu siciliano. mafia puternica sustinuta de udmr carei nu doarme si da finantari pentru candidati de la cei pomeniti de yuhe ca sa rupa din voturile romanilor usor de pacalit. candidati de primar care nu au facut nimic pentru CAREI si au stat ascunsi pana acum.bune cele cateva milioane si promisiunile de post de viceprimar nu?au primit si sediu nou vopsit numa bun de pus cu.. pe scaun.boros-yuhe-robi incaseaza din banii orasului zeci de milioane da nu spun nimic de asta si nici de datoriile primarului la buget bine ca pe noi ne penalizeaza daca intarziem sa platim impozitele.nu spune yuhe nici de intalnirea lu jeno cu holdis si portocalii la biserica nou terminata de langa cimitir ???nici de drumu promis pentru ianculesti daca tot le-a luat lacul ca sa il dea la udmr???nici ca a scos trandafirii ca sa poata scoate 4 miliarde pentru unii noi irigati la firmele lor din primarie???de ce a plecat konglovits???de ce sunt pe lista numai oameni compromisi si preteni cu jenoke???asociatia familiala a lui kovax a ajuns udmr carei.

de tutzi la 13 May 2012 - 09:51

parca erai mai destept yuhegabi…pai sa dai tu pe goarna ca sunteti cu pdlu si ppdu?oricum se stie in oras ce miscari ati facut voi tulipanii acolo da sa si recunosti… e tare de tot.da numai cu uslu aveti treba vad ,altii sunt ok pentru voi.oare de ce?sta bine ciuta in sondaje nu?asta va doare..si fara baner tot are destule voturi asa ca nu scapati asa usor…cati din cei de pe liste stiu oare ce invarte udmru la oras cu banii publici?cati stiu ca numa pnl carei are sediu amenajat numai din banii lor fara bani de la oras ca oricare alt partid?

de elod la 13 May 2012 - 15:16

jeno si marcus promit posturi in primarie la toti care voteaza cu ei.pe codrut l-au faultat si pe ascuns au facut o alianta ca sa castige cica impreuna.jeno bacsi sa pastrezi alianta si la mititica ca o sa ai nevoie.

de LIA la 13 May 2012 - 16:55

Marcus habar nu are pe ce lume traieste saracu,el o sa fie primar cand a fi bunicul meu plecat dincolo de nori.Astia sunt umpluturi nu-i bagati in seama.Lupta se da intre Adi Bucurestean si Kovacs.Cel mai bun mai curat si mai careian sa invinga! Succes……ADI!!!!!!!!!!!!!

de emil la 13 May 2012 - 19:44

@profetul

tradu, ca este site in limba romana

de mihai la 13 May 2012 - 19:49

@tutzi
dupa ce ca e fudul, vreti sa mai fie si destept? fiti fara nadejde!

@huye
daca aia care voteaza ce-ai zis aduna impreuna 500 de voturi, sa ziceti “merci”.

de Horia Mărieș la 14 May 2012 - 02:24

@profetul zise: “En vagyok jenoke, en vagyok a sorsotok kovacsa”.

Dacă jenoke este atât de priceput în ale fierăriei, că de altele se pare că habar n-are, să-și covăciulească repede niște cătușe, că mai are timp până pe data de 10 iunie, și să nu se obosească ocupându-se de umila noastră soartă.
Să aibă el grijă de “șorșul” propriu, că viitorul lui nu-i prea roz, e unul chiar albastru, plin de vânătăi.

Asta ca să fie mai bine pregătit când o să vină cei abilitați să i le pună. Ăia acceptă să lucreze și cu cătușele clientului, că-i mai ieftin așa. Numai cheile de la cătușe o să le păstreze, bine dosite, la ei.

Apropo, o fi trimis Instituția Prefectului echipa aia de control pe capul lui, așa cum le-am sugerat, ca să aflăm și noi până la vot dacă este curat sau nu?

Azi este ziua de 14 mai 2012. Încă mai așteptăm ca domnul Kovacs Antal (Puha) să se țină de promisiune.

de kovacs antal (puha) la 4 May 2012 – 05:32

“Dl Horia Maries, respect pentru ceea ce scrieti! va promit ca din data de 11.05.2012 am sa incep cu opinia mea despre cine mi-ati cerut. fara insa ca sa scriu vre-un rau despre ceilalti care nu ma intereseaza! eu nu sunt ca si unii de pa aceasta pagine,care incearca sa ma murdareasca si cu mine impreuna, pe Papp Zsolt! deci am sa scriu despre acei doi oameni pe care ii doresc eu ca si primar si consilier! in data de 11 va promit ca incep! pana atunci numai bine si sanatate!”

In rest, s-auzim numai de bine, inclusiv de la Radio Transilvania Carei care ne urmărește cu cea mai mare atenție, deși ar trebui să fie invers (pe net).

de KuKluxKlan la 14 May 2012 - 04:19

in carei sint clanuri mafiote:
clanul H….
clanul T….
clanul B….
…………
mafia e peste tot..

de laura la 14 May 2012 - 05:07

peste tot.. a intrat si la radiou

de stefi691 la 14 May 2012 - 12:41

sai voteze satana caci doar de minciuni sunt buni .domnilor candidati pentru primarie si consiliul local in Gradina Viilor cand veti asfalta , canalizare cand vom avea,ca doar si noi suntem platitori de taxe si impozite.eu atunci va voi vota,in rest satana sa va voteze

de lekvarestarsa la 14 May 2012 - 19:38

Domnilor si doamnelor nu va certati cu nume de Ciuta,Marcus,si restul candidatilor ca doar /resturi/sunt,mai bine mergeti la o bere si gratar si cit timp mincati si beti fratilor,ginditiva la un primar tinar care are viata inainte si gindeste astfel ca si oreg fiuk de Carei,mai bine la-ti vota pe Luszike de linga vechiul spital ptr are mai multa minte decit restul.

de lekvarestarsa la 14 May 2012 - 19:43

Ba gica,Profetul,aurul si ardelenii…..

de imi la 14 May 2012 - 19:47

pentru pp jeno da la marcus 50 de lei pe vot da rromicii is mai isteti si au primit deja 85.pentru asta a fost nevoie de scos trandafirii ca sa scoata cele 4 milarde ca sa aiba de dat la clientii de vot…..frica mare la jeno ca nu castiga si nu mai ajunge bisericile unde sta la coada la altar asa cum a stat si pe 13 mai la catolici.mare trebe ca e frica de mititica….

de cicio la 14 May 2012 - 19:52

ma stefi da degeaba platesti tu taxele daca primaru nu le plateste si cu cele 6 miliarde datorie ce bine ar fi sa faca drumu pana la tine la vie.mergi si tu cu el la biserica si da votu la el si le face cum vrei si mai poate si el sa bage in buzunar ceva maruntis de milioane

de agy-so la 15 May 2012 - 15:10

Despre Eva nimic?
Nici un Adam la horizont?
sau terminat merele ?

de mihai la 15 May 2012 - 16:08

Totul despre Eva!

de tziash la 15 May 2012 - 18:26

mihaita cum merge campania usl, tiash?

de mihai la 17 May 2012 - 04:56

@tzie
spre neplacerea ta, cred ca merge foarte bine campania usl. ce te …. gadila grija? nu e treaba ta. Vezi-ti de campania opozitiei, ca mai rau va merge voua, astora cu tulipanul, fiindca din opozitie e mai greu sa ai sprijin pe la institutiile care controleaza legalitatea.
Pe de alta parte, e cumva interzis sa votezi usl? Pentru mine nici nu trebuie campanie, oricum votez usl, ca am vazut ce pot pdl + horthystii. incep sa se lamenteze ca este atacata minoritatea ungara din Romania in intregul ei,incep sa ameninte ca fac regiune autonoma maghiara etc. s-o faca, fiindca se vor duce direct la Stalin, care le-a dat-o prin 1950.

de lia la 17 May 2012 - 12:13

mergeti toti la vot ,aratati ca va pasa ce se-ntampla in orasul vostru ,ca vreti altceva decat a fost in ultimii 20 de ani .atunci si doar atunci veti fi mandri de voi ca ati ajutat la schimbarea la fata a orasului ….si cei ce nu vor merge la vot ,apoi sa nu mai vorbeasca ,ca vor aia sau ailalta …..parerea unui om simplu ,nici cu facultati ,nici cu cine stie ce experienta de viata .PUNCT.

de lekvarestarsa la 18 May 2012 - 17:42

Lia scumpa de cite ori am auzit aceste cuvinte,sa mergem la vot cu totii?dar de ce?indiferent cine va fi tot asa vor ramine lucrurile,,hai acasa puisor,,nu crezi?Mai ales daca va fi psd-ul astia au smanglit de cind sint la putere ani de zile in sir,vai de mine Iliescu si banda lui vor face STAR WARS cu udmr,asa ca linistestete,pa.

de Horia Mărieș la 18 May 2012 - 19:05

@lekvarestarsa: Fără participare la vot, rămâne tot doar noroiul și dispare până și bruma de democrație care mai există. Indiferent pentru cine (pentru ce partid) se votează. Fiecare să voteze cu cine crede, pe cine vrea, dar să voteze, asta pentru ca lucrurile să fie foarte clare în urbe în următorii 4 ani. Majoritatea, oricare ar fi ea, va decide. Pa.

Mai citim online și pe nagykároly.ro 2012. május. 18., péntek, darea de seamă aburită preluată de la radio Erevanjenőke și de la agenția de presă a casei, numită Vinalcool (boroskiado) membră la rândul ei a asociației culturale și non profit patronată de Sf. Orban, dare de seamă cu puternic iz electoral, referitoare la costul reabilitării Castelului Grof Károlyi.

Nu vă trădăm toate informațiile pertinente conținute în articolul alambicat, autolaudativ că doar suntem în campanie electorală, intitulat “Kastélyfelújítás Károlyban”, vă lăsăm și Dvs plăcerea traducerii, nu de alta dar jenőke vorbește când de sume în lei, când de sume în Euro, când de sume ce includ TVA, când de sume fără TVA, parcă ar fi pe undeva prin vre-o cramă de pe la Vraja Viilor. Este o întreagă plăcere să-i urmărești firul gândirii.

În esență, am reținut că celor 4 firme contractante, toate din Satu Mare, care și-au împărțit uriașa pizza (Euras, Dominium, Solpress, Prodeximp – feliile fiind împărțite tovărășește în proporție de câte 40-20-20-20 % – nu știm cât i-a revenit primașului și vă rugîm să nu ne întrebați de acest subiect) trebuie să li se plătească în total 4,043 milioane de Euro, inclusiv TVA.

Din toți acești bani s-au plătit până acum cca 3 milioane de Euro, restanța de cca 1 milion de Euro urmând a fi plătită de Primăria Carei până în luna septembrie a.c.

Finanțarea proiectului de reabilitare a fost asigurată în proporție de 86% de către Comunitatea Europeană, în proporție de 12% de către Guvernul României și în proporție de 2% de către U.A.T. locale (Primăriile din Carei și din Ardud), partea ce a revenit de plătit Primăriei Carei, după spusele lui jenoke fiind de cca 100.000 Euro inclusiv TVA.

Am notat că lucrarea nu este incă finalizată, urmând a se mai face securizarea alimentării cu energie electrică a castelului, proiect deja licitat, a cărui valoare nu este trădată de primaș, dar care speră totuși ca ea să fie finalizată (termen f. vag precizat) în 1-2 luni.

Nu se suflă nici o vorbă (probabil fiindcă sunt total în ceață) despre lucrările (și costul lor) necesare pentru reabilitarea Parcului Dendrologic, a Turnului de Apă, ca să nu mai vorbim de ruinele aflate în parc (Manejul precum și fostele locuințe ale slujitorilor grofului).

Reținem și faptul că Primăria Carei are de plătit acum dobânzi la bănci pentru datoriile contractate, fiindcă a făcut plata în avans a lucrărilor, deși n-avea încă intrați banii în cont pentru finațarea proiectului respectiv. Halal om de afaceri, halal finanțist, halal gospodar acest primaș jenőke.

Încă mai așteptăm, ca orice alt contribuabil, ca Primăria Carei să-și facă ordine în propriile scripte și în Serviciul de Contabilitate și să informeze EXACT contribuabilii careieni asupra sumelor cheltuite pentru reabilitarea Castelului, inclusiv TVA, inclusiv dobânzi la bănci pentru împrumuturile contractate; să prezinte contribuția clară a CE, a Guvernului României, a Primăriei Carei, totul foarte exact și până la ultimul leu, ca în toate actele contabile normale și cinstite. Nu pe cele din dubla contabilitate.

Că de aia are jenőke în subordine o întreagă trupă de contabili, nu numai pentru ca aceștia să “emită adeverinţe de salarizare pentru îngrijitorii de handicapaţi, care au încheiat contracte de muncă cu Primăria Carei” – și doar atât – așa cum scrie pe pagina “Contabilitate” a site-ul Primariei din Carei.

În rest, s-auzim numai de bine și nutrim în continuare speranța că suntem citiți pe la RaTraCa cu atenție și tot fără nici cea mai mică (kis) e-zita-re.

de postac la 19 May 2012 - 05:14

“de Horia Mărieș la 18 May 2012 – 19:05

@lekvarestarsa: Fără participare la vot, rămâne tot doar noroiul și dispare până și bruma de democrație care mai există. Indiferent pentru cine (pentru ce partid) se votează. Fiecare să voteze cu cine crede, pe cine vrea, dar să voteze, asta pentru ca lucrurile să fie foarte clare în urbe în următorii 4 ani. Majoritatea, oricare ar fi ea, va decide. Pa.”

asta te roade pe tine, sa voteze cat mai multa prostime. democratie? r u kidding?

de Horia Mărieș la 19 May 2012 - 06:06

@postac: No, I’m not kidding. Iar de ros chiar că nu mă roade nimic. Pe bune.

“În faţa votului, un prost este egal cu un deştept. Dar doi proşti nu sunt egali cu doi deştepţi, pentru că, din doi deştepţi, unul n-o să vină la vot, fiindcă i se pare că “totul e lipsit de sens” [îl cităm chiar aici pe D-nul (D-na) @postac(ă) la 19 May 2012 - 05:14]. Trei proşti nu fac nici atât cât trei deştepţi, pentru că, din trei deştepţi, unul are probleme existenţiale şi nu vine la vot, iar altul e sigur că “o să iasă tot ăia” aşa că n-are sens să se mai ducă. Patru proşti contra patru deştepţi? Exclus! Din patru deştepţi, unul n-are Mercedes ca primașul şi i se pare că “n-o să se schimbe nimic”, altul ştie el “cine o să iasă”, iar al treilea preferă să adoarmă la un film bun, de cinematecă. O mare dezamăgire, asta e democraţia: 100 de deştepţi care nu votează n-or să facă niciodată cât un singur prost, chiar dacă este @prostac, da’ care votează!!!

de misi la 19 May 2012 - 06:33

iudemereu a fost mereu la conducere lekvarfiu si a tarii si a orasului si a furat cat a vreut iar acum arunca cu noroi in toti ca altfel nu stiu si cred ca toti o sa credem si o sa plangem de mila lor.toti stabii iudmrului sunt pentru ei si nu pentru popor de care nu le pasa!!altfel nu apareau si alte partide maghiare… de bine ce le era la altii.

de smc la 19 May 2012 - 07:06

Gata cu ciocoii
Jos cu ciocoii
Si noi vrem sa fim ciocoi

de robika la 19 May 2012 - 07:11

asta e sloganul lui emeric pentru castigarea primarie?

de votul la 19 May 2012 - 09:21

Voturile trebuie date celui ce poate asigura un echilibru intre toate etniile din oras fara sa defavorizeze pe una in favoarea celeilalte.Fiecare dintre poate sa vada sau sa se informeze ce a facut unul sau altul dintre candidati pana la ora actuala asa ca promisiunile au mai mult sau mai putin acoperire la unii dintre ei.Cert este ca pana in prezent defavorizatii sunt cei 44% romani care nu au reprezentare la nivel administrativ si nici in plan educational.in ultimii patru ani au fost infiintate fortat grupe de gradinita numai in limba maghiara,scolile cu directori maghiari primesc fonduri si angajeaza profesori de limba maghiara la clasele romanesti,cel mai bun liceu din oras fiind un exemplu in acest sens dar si scolile generale.Daca luam aminte la spital putem urmari care este rpocentul medicilor romani care au “acces” la permisul de munca din Carei si mai mult,medicii romani sunt marginalizati daca nu “colaboreaza” cu conducerea si consiliul de administratie predominant maghiar.Nici in primarie situatia nu e diferita deoarece nu poti sa participi la concurs pentru post vacant daca nu cunosti scrisd si vorbit limba maghiara deci trebuie sa fii maghiar ca sa lucrezi intr-o institutie a statului roman.Pana acum,in ultimii 20 de ani singurul care a asigurat un echilibru intre cele doua etnii majoritare din Carei a fost raposatul Poosz dar din pacate aceasta calitate nu a fost transmisa la urmasul sau actual consilier.Nu de putine ori cei care merg cu probleme in primarie si nu cunosc limba maghiara sunt repeziti de functionari marunti pilosi care uita din ce fonduri isi iau banutii.Promisiunile actualului primar catre diferiti candidati pentru postul de viceprimar nu sunt decat incercari disperate de a mai beneficia de un mandat in care are deja intentii si proiecte pentru inca trei gradinite maghiare,distrugere parc si popularea lui cu cai precum si taierea castanilor din oras conform proiectului inaintat pentru obtinere de fonduri.Sunt lucruri despre care nu se discuta deschis preferandu-se adoptarea modelului scrisorii de acum patru ani cu deosebire ca in aceasta nu sunt atasate si documentele care sa ateste implicarea primarilor in marimea fondurilor alocate pentru acele obiective in conditiile in care preturile de piata sunt mai putin de jumatate din sumele cheltuite.Poate era mai bine venit un fluturas de salar care sa inlature suspiciunile de evaziune cu care este atacat primarul sau care sa demonstreze ca macar acum a avut o mustrare de constiinta si a achitat toate datoriile catre buget.Succes tuturor !

de tigany la 19 May 2012 - 11:01

Cine are tiganii are primaria……
Asa ca dijiaba… va ciondaniti
jenoke deja platit……
Informaticianu de profesie zimbeste
Nu pentru multa vreme…..va ramane pe pancarde….
Ca si Macec…..
Ma astia nu invata nimic…………….

de emil la 19 May 2012 - 11:07

@p(r)ostac
In Romania voteaza, in principiu, toti cetatenii care au implinit varsta de 18 ani (sunt prevazute, desigur, si niste exceptii, care nu modifica insa esenta votului universal). ca urmare, sa spui ca a indemna pe cei cu drept de vot sa si-l exercite = “sa voteze cat mai multa prostime” arata clar dispretul tau pentru democratie. deci, du-te la elitisti, unde voteaza numai cei foarte dotati si lasa “prostimea” sa-si vada de treaba ei! pana acum nu s-a gasit un mod mai bun de a exprima interesele generale decat votul universal. crezi ca stii tu altul mai bun? probabil crezi ca ar trebui sa votezi numai tu, “intelighentul”, ca sa fie ales borosul cavaler din fruntea urbei.

de Anca la 19 May 2012 - 11:10

E perfect adevarat ce spuneti!!!!!Unii romani acorda voturile lor primarului care e pe mana cu tzig……Aceste e omul care conduce primaria in acest moment si prosteste pe cine poate…. de la popa pana la tulipan!!!!!

de postac la 21 May 2012 - 05:25

@emil(og)=mihai (??)

dispretul fata de democratie l-au adus USL,PDL,UDMR de 20 de ani prin faptul ca fura pe rupte. dar cel mai mare dispret fata de democratie il manifesta prostimea care nu vrea sa schimbe sistemul ci hotii. te salut inteligheantule.

de emil la 21 May 2012 - 13:25

@
p(r)ostac lighean
asa e cand generalizezi!
daca toti sunt hoti, atunci votand, doar schimbi hotii intre ei. numai ca, de aceasta data, ai de ales intre unii necompromisi si unii care au facut prapad in banul public (nici nu mai conteaza daca au furat sau doar au cheltuit nesabuit). Daca ai ochi, e clar ca nu votezi sa se continue prapadul.
Cat despre schimbat sistemul, asta nu se va intampla pana la alegerile locale, deci trimiti problema intr-un viitor incert.
Fiindca la alegerile parlamentare se va vota dupa alt sistem, se poate intampla orice, dar uite, deja ti se da satisfactie, adica se schimba sistemul … de vot.
sau lumineaza-ne care ar fi sistemul agreat de tine? altfel spus: nu e bun asta! ok! prezinta-ne unul mai bun!

de Serg.Pavaloaie la 21 May 2012 - 17:43

Tineti minte ce spune Sergentul Pavaloaie, cel” ce a stat de straje noaptea-n ploaie”(V.Alecsandri)
In orasul Carei de 20 ani tot UDMR-ul a ajuns la conducerea Primariei,datorita votului etnic.Pana in 2008,de regula,postul de viceprimar a fost ocupat de un reprezentant al unui partid romanesc si,noi romanii,care detinem aproape 50% din numarul locuitorilor orasului,am fost multumiti.Culmea ca in actuala legislatura 2008_2012,primarul ales Kovacs Eugen,a manipulat in asa fel lucrurile incat pe postul de viceprimar a numit tot un UDMR-ist Keiser Ludovic,fost membru PNL ce a trecut cu alti traseisti la UDMR.Toti romanii am fost indignati de faptul ca pe postul ce ne revenea noua a fost numit un UDMR-ist,aflandu-ne in situatia ca la conducerea Primariei sa nu fie niciun roman.BRAVO DEMOCRATIE ! Tot ce este romanesc in Carei a trecut pe planul doi.Culmea ca din nou candideaza cei doi pentru cele doua functii,la alegerile locale din 10 iunie 2012.Asta a umplut paharul !Este momentul schimbarii ! Primarul ce va fi ales sa fie a tuturor locuitorilor din Carei si Ianculesti{deoarece apatine de oras),nu numai a celor ce l-au ales,cum afirma actualul edil;,,Nu m-ati votat,nu va dau nimic “.
ACUM E MOMENTUL!-asa cum este deviza USL-ului.Romani,treziti-va !Desteptati-va din somnul cel de moarte.Acum este momentul sa ne unim pentru a vota atat pentru Carei cat si pentru judetul Satu Mare candidatii nostri :Bucurestean Adrian-Primar si pe Stef Adrian-presedinte la Consiliul Judetean Satu Mare.Veti spune,ca sunt 4 candidati romani de la partidele romanesti si 2 de la cele unguresti.Asa este,dar,unii dintre cei 4 romani au hotarat sa se retraga,acum este prea tarziu,buletinele de vot sunt in curs de tiparire si nu se mai pot retrage.Ce-i de facut? Fiecare dintre noi sa stea de vorba cu prietenii,cu membrii familiei,cu vecinii,etc.si,de la om la om sa lamureasca modul de votare.Sa puna stampila pe candidatul de primar Bucurestean Adrian si pe Stef Adrian pentru presedintele Consiliului Judetean Satu Mare,iar pentru votarea consilierilor pe candidatii partidelor romanesti pe care ii vrea (ar fi bine daca tot pe cei de la USL,deoarece apartin la doua partide).Despre PDL ,UDMR si UNPR,care au format monstruoasa coalitie de guvernare pana la formarea guvernului Ponta,nu merita nicio atentie,deoarece au adus tara de ”rapa” fiind cel mai corupt guvern postdecembrist.
Parafrazand UDMR-ul:,,TOT ROMANUL CONTEAZA” in alegerile din 10 iunie 2012 si participati la alegeri cu totii ! ACUM E MOMENTUL!PENTRU MAREA SCHIMBARE !!!!

de PRO Schimbare la 21 May 2012 - 21:04

@Sergent Pavaloaie

Apoi tu frate esti mai pro schimbare decat mine.

de PRO Schimbare la 21 May 2012 - 21:08

Si mai am un repros…, nimeni nu a observat cat de “csicsase” fata-i si Eva Kong… In poza. :)

de tzigany la 24 May 2012 - 03:08

ma cac pe candidatii USL….
daca nu place mai cac o data

de polgar la 24 May 2012 - 08:19

Eva, te votez si nu numa io !
Vei fi o primaritza buna !
esti prima femeie,deci tu sa ne fii !

de Horia Mărieș la 24 May 2012 - 11:21

Poate n-ar fi rău să ne aducem aminte în context că atribuțiile primarilor și ale consiliului local, sunt reglementate de Legea Administrației Publice Locale nr. 215 din 2001, republicată în Monitorul Oficial la 20 februarie 2007 și consolidată la 23 ianuarie 2012. În esență:

Primarul.

Primarul îndeplinește funcția de ofițer de stare civilă și de autoritate tutelară și asigură funcționarea serviciilor publice locale de profil, elaborează proiectele de strategii privind starea economică, socială și de mediu a unității administrativ-teritoriale și le supune aprobării consiliului local.

Primarul exercită funcția de ordonator principal de credite și întocmește proiectul bugetului local și contul de încheiere a exercițiului bugetar și le supune spre aprobare consiliului local. Primarul are și rolul de a iniția negocieri pentru contractarea de împrumuturi și emiterea de titluri de valoare în numele unității administrativ-teritoriale.

Consiliul Local.

Consiliul Local are atribuții privind organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor și serviciilor publice de interes local și ale societăților comerciale și regiilor autonome de interes local; atribuții privind dezvoltarea economico-socială și de mediu a municipiului; atribuții privind administrarea domeniului public și privat al municipiului; atributii privind gestionarea serviciilor furnizate către cetățeni și atribuții privind cooperarea interinstituțională pe plan intern și extern.

Asta doar pentru ca alegătorii careieni să știe bine pentru ce motive pot să-i tragă fără jenă de mânecă pe aleși – atunci când este cazul și se impune.

de andrei la 24 May 2012 - 18:06

@tzigany
pofta buna la ceea ce produci!

de Horia Mărieș la 5 June 2012 - 11:23

Acum exact o lună am vizitat-o la vorbitor pe Vanessa.
I-am dus plocon un cartuș cu țigări fine și o pizza cu jenokekolbász ca să aibă cu ce-și mai uguiscă amokul. Alceva n-are voie să primească, nu te lasă gardienii să-i duce, te percheziționează la intrarea în stabiliment.

A, da, Dvs. nu știți cine-i Vanessa? E gagica aia care a descântat-o în iarnă de câteva sute de mii de euro și de o mașină de lux, sau invers, pe frumoasa Oana Cecurai Daminteioc. ULterior, Vanessa a zis despre Oana pe la Antena 1: “I-am dat dragoste, dar ea voia să fie vedetă la Hollywood, o voia pe Mărioara moartă iar pe Tudy îl voia să ajungă “sclavul” ei”. Nu cunosc alte detalii, nu este subiectul meu preferat, eu sunt mai mult cu politichia și cu breaking news. Ca știrea asta despre care vă povestesc azi.

Pe scurt, Vanessa are o clasă incontestabilă, e foarte pricepută în meseria ei, face numai profit și eu îi dau credit, am mare încredere în ea.

Am rugat-o să-mi facă un descântec de magie albă și să-mi descrie viitorul națiunii. Inainte de toate, m-a pus să-i promit pe cuvânt de onoare că n-o să suflu nici o vorbă despre această prezicere a ei timp de exact o lună de zile, că are ea și așa destule de tras cu procurorii.
Acum a trecut sorocul și pot să mă destăinuiesc și Dvs.

Mi-a ghicit vrute și nevrute pentru ca la un moment dat să ajungă și la jenöke, facand o constatare interesantă.

“Primașul, mi-a spus ea, are un ciclu al vieții standard, pe care i-l poți citi și-n palmă:

Pauză – 4 ani de mandat – 8 ani pauză – 4 ani de mandat – n ani de pauză…ș.a.m.d. Formulă extrem de simplă, ușor de înțeles până și de jenöke.

Acesta este regimul de viață care se potrivește cel mai bine metabolismului său. Ba mai mult, dacă nu-l respectă cu strictețe poate să aibă complicații nedorite: să-i crescă foarte mult burta (lucru care de altfel s-a observat foarte bine în pozele făcute cu ocazia evenimentului descris în presă sub titlul “Babgulyással nyerték a borgácsosversenyt”), să-i cadă părul în ochi și o să i se îngusteze fruntea, să facă platfus, etc.

E de rău deci dacă nu-și respectă ciclul vital standard și ptim.”

Când am auzit toate balivernele astea am început să râd ..hahahhiha… spunându-i că n-o cred, că ăsta-i doar un banc și că i-am dat ploconul degeaba, etc.

Dar dacă-i banc și dacă tot l-am plătit, vi l-am spus acum și Dvs.

Auzi matale ce chestie, ce ciclu aiurit de viață: “Pauză – 4 ani de mandat – 8 ani pauză – 4 ani de mandat – n ani de pauză…ș.a.m.d.”. fiindcă jenöke tocmai a avut terminat cei 4 ani de mandat.

asăzică asta a vrut să-mi transmită subliminal Vanessa, și anume că acum la jenöke urmeaza cei “n ani de pauză”?

Posibil, puteți medita si Dvs la bancul ăsta pînă duminică 10 iunie.

Că-i un banc bun, sau că-i un banc rău, o să aflăm doar după deschiderea urnelor și numărarea voturilor.

În rest, le dorim mult succes ]n alegerile locale tuturor candidaților, s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să conviețuim în bună pace.
Auguri și pentru RaTraCa.

de Horia Mărieș la 9 June 2012 - 21:56

Nici nu vă închipuiți ce rău îmi pare că articolul de la link-ul de mai jos n-a apărut acum vre-un an sau doi. Îl recomandam călduros lui jenoke că tot era el aliatul PDL-ului pe vremea aceea.

http://www.ziare.com/silviu-prigoana/pdl/prigoana-city-managerul-de-bucuresti-il-aduc-fix-din-sua-e-fostul-city-manager-de-la-chicago-interviu-ziare-com-1171798

Prigoană se laudă în interviu: “City managerul de București îl aduc fix din SUA, e fostul city manager de la Chicago” – Interviu Ziare.com

Conform acestei idei demne de urmat, jenoke trebuia să-i dea un picior în dos city managerului pe care-l avea după și care era conform modelului newyorkez, și să importe unul mai proaspăt de la Chicago.

Ăn cel de al 4-lea video clip din cuprinsul articolului, Prigoană pronunță extrem de suav, timid și împleticit cuvântul “management”.

Tare aș fi fost curios să-l fi auzit și pe jenoke pronunțând cuvântul “management”, dar cred că el l-ar fi pronunțat ca pe “minimis”.

O să aflu probabil luni dimineatâța dacă voi mai avea ocazia să-l aud pe jenoke pronunțând cuvintele “management” și “minimis” sau nu.

Că tare-mi mai place mie accentul lui.

de caraian la 10 June 2012 - 06:24

un vot negativ pentru cel care nu respecta careienii si nu plateste datoria pe care o are si acum la buget.

de lekvarestarsa la 10 June 2012 - 18:52

Buna seara Careienilor,ati fost la vot?bine ati facut,ca ori cum nu se va mai schimba mult situatia,sa fie Jenoke ptr.ca a cam facut destule ptr. Carei,nu credeti?indiferent ce nationalitate sa fie un primar,trebuie sa stea linga oameni,sa se vada ce a realizat in toti acesti ani,si eu cred ca se vad realizari,succes Jeno.

Lasati un comentariu