Asociaţia Werdnig Hoffman la Bruxelles

• publicat la: 28 mai 2012
Asociaţia Werdnig Hoffman la Bruxelles

Intre 22 si 25 Mai 2012, Asociatia Werdnig Hoffman din Carei a fost prezentă la  Bruxelles, unde EURORDIS (European Rare Diseases Organization) a organizat a 6-a conferinta ECRD ( European Conference on Rare Diseaseses) prilej de  intâlnire cu membrii organizatiei,specialisti, reprezentanţi ai industriilor farmaceutice din Europa si pacienţi cu boli rare.

Asociatia a mai participat delatfel şi in 2010,la Cracovia,la conferinta anuala ECRD. Evenimentul a fost unul international,fiind prezente ţări precum  Canada, Coreea de Sud, China, Japonia si Statele Unite ale Americii.

Asociaţia Werdnig Hoffman a fost invitată  să isi prezinte si un poster la această manifestare. Tematica acestui poster a reprezentat-o  un vis al Asociatiei si anume construirea unei tabere de vară denumita “Friendship Camp” accesibilă persoanelor cu dizabilităţi fizice.

Pe lângă afişarea tuturor posterelor, la conferinţă s-au adus in discuţie  şi problemele persoanelor cu boli rare din Europa, precum şi recomandările Consiliului European privind implementarea Planurilor Nationale privind bolile rare in fiecare ţară membră in Uniunea Europeana.

In ultimele zile ale conferinţei s-au desfăşurat  7 workshopuri paralele, fiecare cu teme diferite, care au  cuprins atât interesele pacientilor,organizaţiilor precum si specialiştilor.

Asociatia Werding Hoffman Carei  a participat la  două din ele, prin reprezentanţii săi, Robert Veres şi Doris Veres. Primul workshop a avut ca temă fundraising-ul pentru ONG-uri, iar al doilea incurajarea pacientilor cu dizabilităţi in a se implica mai activ in societate si totodată de a putea socializa cât mai bine. La acest workshop asociatia a fost foarte activă, dând exemplu activităţile sale prin care incearcă să integreze persoanele cu dizabilităţi in societate.

S-a vorbit si despre tabăra de vară pentru tinerii cu dizabilităţi pe care asociaţia o organizează in fiecare an, si care si anul acesta va avea loc cu sprijinul Consiliului Judetean Satu Mare, Consiliului Local Carei si Muzeului Judetean Satu Mare.

Pe ansamblu asociatia a lasat o buna impresie celor peste 600 de participanti si ni s-a promis ca si anul viitor vom fi invitati in Dubrovnik, la cea de-a 7 conferinta ECRD. In ultima seară, organizatorii ne-au invitat să participăm, in incinta muzeului Comics din Bruxelles, la o gală unde ne-au servit cu multe delicatese si cocktailuri. Am profitat de ocazie si am reusit să ne facem noi legături de prietenie şi colaborare şi le-am consolidat pe cele existente. Totodată, multi şi-au exprimat dorinţa de a sprijini Asociaţia in a-şi indeplini visul!

Robert Veres – preşedinte Asociaţia Werdnig Hoffman

Lasati un comentariu