Echipa EuroCitizens LTC câştigă şi merge la Bruxelles

• publicat la: 26 mai 2012
Echipa EuroCitizens LTC  câştigă şi merge la Bruxelles
Update:
Dintr-o regretabilă  eroare,echipa  Consiliului Elevilor de la LTC  a omis menţionarea şi a partenerului Radio Transilvania Carei din lista cu partenerii remisă redacţiei noastre şi îşi  cere pe această cale scuze pentru omisiune.
.
Competiţia naţională de tip proiect „Europa mai aproape de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE)!” a ajuns la final. Scopul acesteia a fost promovarea şi implementarea atât a spiritului, cât şi a valorilor europene în sistemul de învăţământ din România.
În această competiţie s-au înscris 27 de echipe din 14 judeţe, urmând ca după prima jurizare doar 14 dintre acestea să-şi pună proiectul în aplicare.
Din municipiul Carei s-a înscris în competiţie doar o echipă, aceasta fiind totodată si  singura din judeţ.  După rezultatele primei etape, aceasta a ajuns să-şi pună în aplicare proiectul. Perioada de implementare a fost între 3-13 mai 2012 şi a cuprins un workshop, un marş, o expoziţie, un concurs şi un târg cultural.
Alături de echipa care a fost formată din Anca Marian, Denisa Romănescu şi Ionuţ Sava s-au implicat şi prof. consilier Educativ Gabriela Menţiu, prof. consilier Şcolar Onodi Enikő, prof. Rodica Pop, prof. Kaplonyi Csilla şi prof. Vlad Paşca.
Coordonatorul  echipei, Ionuţ Sava a declarat  în exclusivitate  pentru  Buletin de Carei:
Sunt de-a dreptul copleşit de rezultatul final şi aici nu mă refer la premiu, ci la impactul major pe care proiectul nostru l-a avut în rândul elevilor. Mă bucur enorm că am avut şansa de a colabora cu oameni serioşi şi responsabili în demersul acesteia. Pentru comunitatea noastră este o realizare importantă, iar rezultatul echipei pe care am coordonat-o va reprezenta un punct forte pe lista succeselor Consiliului Elevilor de la Liceul Teoretic din acest an. Pe această cale doresc să le mulţumesc partenerilor implicaţi în mod frecvent alături de echipa noastră şi sunt ferm convins că realizările noastre atrag numeroase simpatii în reţeaua Consiliului Naţional al Elevilor”.
În urma jurizării finale, dintre cele 14 echipe finaliste doar 9 echipe au câştigat această competiţie.
Printre câştigători se numără şi echipa EuroCitizens LTC, alături de alte 8 echipe din Constanţa (United Europeans), Gorj (Glasul Pro-Europa şi EuroVizionarii), Iaşi (R(h)EI Europa), Olt (Eurotim), Sibiu (Orientaţi spre Europa şi Elevi sibieni în Europa) şi Vrancea (MVM).
Juriul a fost format din Diana-Ioana Morea şi Andrei-Cătălin Ghergu, senior ai Consiliului Naţional al Elevilor, alături de preşedintele acestei organizaţii, Andrei-Bogdan Petre şi europarlamentarul Norica Nicolai.
Premiul competiţiei constă într-o vizită la sediul Parlamentului Uniunii Europene de la Bruxelles, excursie ce va avea loc în luna octombrie a acestui an.
Partenerii campaniei au fost Asociaţia Pro Democraţia – filiala Satu Mare, Biblioteca Municipală Carei, Buletin de Carei, www.buletindecarei.ro, Consiliul Judeţean al Elevilor Satu Mare, Consiliul Şcolar al Elevilor Liceului Teoretic Carei, portalul de ştiri judeţene ONLINE livesm.ro şi postul de televiziune locală, TV1 Samtel Satu Mare.
redacţia

comentarii

de - la 26 mai 2012 - 15:24

Felicitari tuturor!

de Corina la 26 mai 2012 - 16:19

Felicitari Ionut! Initiativele sunt mereu apreciate daca sunt si continuate,dovada acest frumos rezultat.Felicitari si colaboratorilor si sustinatorilor.

de Cristian la 26 mai 2012 - 17:48

Partenerii …… si Radio Transilvania Carei,poate s-au implicat mai mult ca altii, i-am auzit la multe emisiuni,dar ce sa faci cand invidia e mare…….

de mira la 26 mai 2012 - 18:47

au ajuns astia sa isi faca reclama la comentarii ca altfel cine mai baga in seama radiou udmrist alimentat de primar cu fonduri din banii orasului….s-au cam dus banii de asigurare si e foame mare la unii…implicati mai mult ca altii in frumoasele seri de la eurobar…..

de anonim la 27 mai 2012 - 14:59

Bravo! Felicitari tuturor celor implicati!

@ Cristian: te rog, nu fii superficial si rautacios

Lasati un comentariu