Parada Florilor la a patra ediţie

• publicat la: 16 May 2012
Parada Florilor la a patra ediţie

Respectând tradiţia începută din anul 2007, în vederea marcării evenimentului ecologic din 22 mai – Ziua Parcurilor, APM Satu Mare va organiza cea de a IV a ediţie a „Paradei Florilor”, în data de 19.05.2012. Prin această acţiune se doreşte conştientizarea comunităţii sătmărene privind importanţa spaţiilor verzi.

Programul zilei va fi următorul:

-          ora 10.30 – 10.45: întâlnirea participanţilor în Grădina Romei, în faţa Complexului de educaţie ecologică – „Casa verde”;

-          ora 10.45 – 11.00: depuneri de coroane de către reprezentanţii instituţiilor de mediu din judeţul Satu Mare, alături de reprezentanţi ai comunităţii sătmărene, la statuia lui Kiss Gedeon – Colonelul Arborilor;

-          ora 11.00: „Parada Florilor” care va începe de la intrarea principală a Grădinei Romei, pe Calea Traian – IC Brăteanu – Piaţa Libertăţii – Catedrala Romano – Catolică, cu participarea unui grup de biciclişti cu biciclete împodobite cu flori, urmaţi de majoretele de la Şcoala nr. 10 Satu Mare, de Fanfara de la Palatul Copiilor Satu Mare, condusă de d-nul Câcu precum şi de o caleaşcă trasă de cai împodobită cu flori pregătită de SC Florisal SA. Acest alai va fi însoţit  de preşcolari şi şcolari de la unităţile de învăţământ, îmbrăcaţi în costume realizate din materiale reciclabile ( flori şi arbori din parcuri, vieţuitoarele din parc), părinţi şi cadre didactice de la instituţiile de învăţământ din judeţul Satu Mare, ONG-uri de mediu, colectivul APM Satu Mare  şi toţi cetăţenii care doresc să se alăture acestei mişcări de conştientizare a importanţei spaţiilor verzi.

Pe toată perioada manifestărilor, circulaţia va fi închisă pe traseul: Calea Traian – IC-Brătianu- Piaţa Libertăţii  (între orele 11.00 – 12.00) şi în faţa catedralei Romano-Catolice din Piaţa Libertăţii (11.00 – 15.00) unde şase unităţi de învăţământ vor avea standuri de prezentare a activităţilor pe care le desfăşoară. Astfel se vor crea condiţii prielnice desfăşurării manifestărilor iar comunitatea sătmăreană se va putea bucura câteva ore de linişte şi aer curat, în centrul vechi al municipiului.

Lasati un comentariu