Sarkozy recunoaste victoria lui Hollande: Este noul presedinte al Frantei

• publicat la: 6 May 2012
Sarkozy recunoaste victoria lui Hollande: Este noul presedinte al Frantei

Nicolas Sarkozy a recunoscut victoria lui Francois Hollande, la alegerile prezidentiale  de duminica.

“Este o optiune democratica. Francois Hollande este noul presedinte al Frantei si trebuie respectat. Nu dati un exemplu negativ”, a spus Sarkozy multimii, nereusind sa-si ascunda, insa, tristetea.

“Vreau sa le multumesc francezilor pentru ca m-au ales sa le fiu presedinte 5 ani”, a adaugat Sarkozy, primind din partea multimii, de asemenea, multumiri, scrie Le Parisien.

“Am incercat sa dau tot ce am avut mai bun. Vreau sa le multumesc milioanelor de francezi care m-au votat astazi”, a mai spus Nicolas Sarkozy.

“Voi deveni un francez printre francezi. Eu am fost liderul si este responsabilitatea mea sa imi asumm esecul. Port toata vina pentru aceasta infrangere si trebuie sa suport toate consecintele”, a conchis Sarkozy.

Francois Hollande este noul presedinte al Frantei, potrivit primelor exit-poll-uri. El a castigat in fata lui Nicolas Sarkozy cu un scor de 51,9%, actualul lider al Frantei obtinand 48,1%.

Aproximativ 46 de milioane de cetateni au fost asteptati sa isi aleaga presedintele duminica. Prezenta la vot in acest scrutin a fost in jur de 81%.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu