Spune NU votului ilegal

• publicat la: 19 May 2012
Spune NU votului ilegal

Poliţia, Poliţia de Frontieră, Jandarmii si Pompierii şi-au unit forţele intr-o campanie de informare şi conştientizare a sătmărenilor asupra consecinţelor mitei electorale si a votului ilegal. In Piaţa de vechituri si Piaţa Someş, cadrele unităţilor implicate in campanie au impărţit fluturaşi conţinând avertismentul “Mita şi votul ilegal inseamnă inchisoare!”. In contextul alegerilor locale, campania va fi derulată la nivel naţional, in perioada 10 mai – 10 iunie.

Conform unui comunicat al MAI, informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor locale reprezintă o prioritate pentru MAI, sens in care a fost operationalizat site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, care conţine informatii legislative si stiri/comunicate referitoare la actiunile structurilor MAI din plan central si teritorial pentru asigurarea desfăşurării in conditii de legalitate a procesului electoral.

Potrivit Legii 67/2004, “promisiunea, oferirea sau dare de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judetean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani”. Astfel de acţiuni se vor derula până in data de 10 iunie

Lasati un comentariu