Subvenţii pentru cei care angajează elevi sau studenţi pe perioada vacanţei

• publicat la: 15 mai 2012
Subvenţii pentru cei care angajează elevi sau studenţi pe perioada vacanţei

Companiile care angajeaza elevi sau studenti pe perioada vacantei pot primi o subventie de 250 de lei pe luna.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca anunta ca banii provin din bugetul asigurarilor pentru somaj si ca pot fi acordati pe o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student.

Pentru a beneficia de aceasta subventie, anagajtorul trebuie sa le ofere elevilor si studentilor un contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga/timp partial sau un contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

ANOFM precizeaza ca in cazul angajatilor de peste 18 ani contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.

Companiile care doresc sa beneficieze de aceasta subventie trebuie sa incheie o conventie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data angajarii.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu