USL Carei şi-a inregistrat candidaţii

• publicat la: 1 May 2012
USL Carei şi-a inregistrat candidaţii

Marţi, 1 mai, este ultima zi pentru inscrierea candidaţilor la alegerile locale 2012 pentru scrutinul ce va avea loc in data de 10 iunie.

Incepând de ieri,partidele politice din Carei precum şi independenţii s-au deplasat la  Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Carei pentru a înregistra candidaţii la funcţia de primar şi a depune listele pentru Consiliul Local.

Candidatul USL ,Adrian Bucureştean,şi-a depus azi,1 mai 2012,la ora 12,00,candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Carei.

Tot în cursul zilei de astăzi a fost înregistrată şi lista  de candidaţi USL pentru Consiliul Local Carei.

Adrian Bucureştean a fost însoţit de co-preşedintele USL,ing.Ilie Ciută,preşedintele PNL Carei, de Marius Ciucoş,preşedintele TSD Carei,de vicepreşedintele PNL Carei prof.Marius Rusu,de vicepreşedinţii PSD Carei ,prof.Nicolae Moldovan,Mircea Terheş,ing.Sorin Oprea,de membrii ai staff-ului electoral,de consilieri,membrii şi simpatizanti ai celor două partide ce formează alianţa la nivel local.

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al municipiului Carei este Roskopf Hajnalka,jurist la Primăria Satu-Mare,Anca Demian este locţiitor iar Pop Angela şi Sroth Clara sunt membrii.

Doresc să demonstrez şi am convingerea că  se poate administra şi în alt mod acest oraş,oraş pentru care nu pot să am decât sentimentele celui născut şi crescut aici. Lista  depusă de USL îmi dă încredere sporită în reuşita noastră în a reda Careiul careienilor.O listă in care media de vârstă a primilor 10 candidaţi este de 38 de ani.

Consider că la ora actuală careienii nu mai pot fi amăgiţi cu tot felul de basme despre realizări irelevante care nu fac decât să confirme interesul personal şi de grup al actualilor primari.Firme abonate la câştigarea  licitaţiilor,netransparenţa actului de management local,indatorarea oraşului cu peste 6 milioane de euro,tăierea nejustificată a sute de copaci din parc,scoaterea trandafirilor existenţi numai pentru a face posibilă scoaterea de fonduri din puşculiţa oraşului pentru cumpararea altora,la preturi exorbitante ,prin firme de casa ale primarului sunt  aspecte care doresc să devină amintiri .Cetăţenii oraşului nu au fost consultaţi cu privire la aspectul  oraşului in care trăiesc sau dacă au fost consultati in una sau două  ocazii nu s-a ţinut cont de părerea lor.

Imi exprim recunoştinţa pentru toţi cei care mă sprijină pe acest drum:familia mea,precum si noua familie formată din liberali si social-democrati  şi le promit că vor fi mândri de mine.Deşi acum avem doi primari de la UDMR in conditiile in care românii din oraş sunt peste 44%,după ce voi ocupa funcţia de primar in 10 iunie,vă asigur că şi  comunitatea maghiară va avea asigurat scaunul de viceprimar.

Sunt foarte încrezător că, împreună cu echipa de consilieri locali propusă de USL, vom câştiga alegerile din 10 iunie” a declarat, la ieşirea din Biroul Electoral de Circumscripţie, Adrian Bucureştean.

Candidaţii USL sunt oameni integri, întreprinzători care au demonstrat că pot obţine rezultate şi în afara politicii.

Co-presedintele USL Carei,ing.Ilie Ciută,preşedintele PNL Carei, a ţinut să precizeze că ii acordă sprijin necondiţionat candidatului  USL la Primărie,Adrian Bucureştean” o persoană care se implică şi pune suflet in tot ceea ce face” In ce priveşte Consiliul Municipal Carei ,Ilie Ciută a menţionat că „Îmi doresc să fac parte dintr-un Consiliu in care să primeze  interesele cetăţenilor. Pentru mine personal vechiul Consiliu,ca şi executivul de altfel, a fost o dezamăgire. Îmi doresc colaborare, dialog, şi nu interese de grup”.

Preşedintele TSD Carei,dr.ing.Marius Ciucoş este la prima sa candidatură pentru funcţia de consilier local şi este mândru că face parte din tânăra echipă a USL Carei.

Mă bucur că fac parte din această echipă tânără,asemeni candidatului  de primar,Adrian Bucureştean, şi doresc să imi aduc contribuţia la unitatea acestei echipe.Vreau ca   fiul meu ce se va naşte peste trei săptămâni să  trăiască intr-un oraş de care să fie mândru”.


prof. Marius Rusu,consilier PNL si candidat consilier USL

Candidez pentru a continua în cadrul USL proiectele depuse de PNL în actuala legislatură. Pentru egalitatea de şanse a tuturor cetăţenilor oraşului. Pentru a sparge monopolul de clan din Primărie. Pentru a nu mai fi soarta careienilor în mâinile unei singure persoane, să redevină Careiul oraşul trandafirilor.”

jr.Radu Băbălai,candidat  USL

Candidez pentru că vreau să mă implic în rezolvarea problemelor careienilor printre care cele  mai importante sunt: creşterea economică prin atragerea de capital, însănătoşirea climatului de siguranţă publică din municipiu, auditarea transparenţei  banului public în cadrul Primăriei şi sesizarea organelor abilitate în vederea cercetării activităţilor suspecte de inginerie financiară în scopul sifonării banilor publici”.

ec.Ionuţ Oneţ-candidat USL

În primul rând tinereţea mea şi experienţa  celor mai în vârstă ce se completează în echipa de candidaţi a USL-ului pentru Consiliul Local vor fi benefice pentru oraş. Avântul tineresc şi luciditatea  celor mai în vârstă pot face lucruri bune. Vrem să schimbăm imaginea PSD-ului, având iniţiative şi idei pe care le vom propune Consiliului spre aprobare. Împreună, în USL, să demonstrăm că suntem o echipă a careienilor pentru careieni.

Până la această oră şi-au mai depus candidaturile şi celelalte partide parlamentare şi nu numai , atât la funcţia de primar cât şi la cea de consilier.Pentru funcţia de primar au fost înregistrate 5 candidaturi,şi anume Adrian Bucureştean-USL,Eva Konglovits-PPM,Eugen Kovacs-UDMR , Grosu Ioan-PDL si Marcus Emeric-PP-DD.Un număr de 131 de candidaţi sunt înscrişi pentru cele 19 locuri de consilieri,până la această oră.

Liste candidati consilieri

UNPR

Petru Codreanu,Gătină Leon,Ioan Moldovan,Sorin Oneţ,Marian Coneac,Candid Irinel Humă, Viorel Negrea,Diana Sima,Demian Bîc,Ioan Matei,Ioan Torkoly,Voichiţa Ioan,Zeller Cosmin,Gheorghe Sfîra, Zaizon,Vasile Curtean

PDL

Ioan Cobârzan,Ioan Grosu,Eugen Langhaus,Ioan Sorin Racolţa,Marius Belbe,Ramona Maxim, Marcel Cătană,Constantin Goraş,Eleonora Fabian,Barhabas Birta,Gheorghe Bilaţiu, Mihaela Hoha, Teofil Erdei,Adrian F Szilvaşi,Nicoleta Rus ,Bogdan Bîte,Maria Nilgesz,Hotan Lucia

UDMR

Kovacs Jeno,Keizer Ludovic,Beko Tamas,Poosz  Szabolcs,Visnyai Csaba,Hago N, Muller Vasile, Fazakas ,Tempfli Vasile,Venig Gabriela, Csaikos Szabolcs, Roman Adrian.

PPM

Bartha Maria,Konglovits Eva,Laszlofi Csaba,Gindele Eniko,Sarkadi Attila,Hompoth Lehel,Iluţ Arnold,Kopriva Robert,Farkas Bela,Laszlofi Aniko,Reszler Ioan,Magyar Karoly

PCM

Salai Csaba,Kerekes Andrei,Somogyi Toma,Szabo Gabor,Kabai Gabor ,Torok Zoltan,Scheffler Emese

redactia

comentarii

de Pro schimbare la 1 May 2012 - 17:38

Bravo d-ul Adrian, te sustinem. Un PSD intinerit si o lista de consilieri USL cu o medie de varsta incredibil de tanara.
Sustin USL. Bravo!

de Vanea la 1 May 2012 - 20:51

Listele prezentate contin nume de persoane care nu au demonstrat nimic pana acum sau daca ne referim la cei doi primi gropari ai orasului au (re)demonstrat cum se poate aduce un oras la faliment.Notiunea de consilier nu este corect perceputa si de aici si imposibiliotatea de a desfasura o activitate corespunzatoare ulterior alegerilor.Nu va mirati apoi ca orasul este condus pe o cale gresita.Ce viziune economica poate avea un fotbalist care de fapt ar trebui sa se ocupe de formarea unei echipe care sa aduca rezultate bune.Sau un arendas falimentar la fel ca si partidul din care face parte.Cei care se respecta si respecta si careienii prin persoanele pe care le propun pe listele lor vor avea castig de cauza desi vor avea multe cumpene de trecut.La fel ca si guvernul udmrist-pdlist ar trebui sa dispara si cei care au aplicat politica lor in Carei!

de daciafan la 2 May 2012 - 04:30

L-as fi vrut pe dl Ciuta candidat pentru functia de primar.
Este singura persoana ce imi inspira incredere.

de George la 2 May 2012 - 05:28

Este o combinatie aproape perfecta. Avem incredere in puterea lor decizionala, bunul simt si in pragmatismul lor. Le dorim spor la munca si cel mai important, sa nu uite de unde au pornit!

de dddddddddd la 2 May 2012 - 08:30

Cred ca singurul in masura sa aduca Careiul la ceea ce era mai demult ar fi Dl.Ciuta(cu toata stima).
Dupa cate am sesizat este singurul care se zbate pentru careieni.
Pacat ca are o ,,ceata ” de consilieri care nu a dovedit nimic pana in acest moment.Sa ridici mana in cadrul sedintelor …. este si aceasta o contributie. Din pacate nu de asa ceva avem nevoie, daca intradevar dorim o schimbare.
Parerea mea.

de Crina Lendvig la 2 May 2012 - 09:25

Pacat ca exista foarte putini oameni cu principii si coloana verticala. Felicit echipa USL. Cred ca nu este o placere sa-ti pierzi vremea in sedinte tensionate unde unele grupuri au interese. Parerea mea.

de C.L. la 2 May 2012 - 09:29

din cate stiu eu ” ceata ” de consilieri este la UDMR.

de Horia Mărieș la 2 May 2012 - 11:06

Aflăm cu deosebită mândrie, cu o deosebită satisfacție, că distinsa Doamnă Marginean Éva Maria, fiică mult iubită a orașului, un profesionist desăvâșit, spaima șvabilor pe care i-a fraierit și a altor clienți nevinovați cărora le-a fost avocat de-a lungul preacinstitei și mult prea performantei sale cariere profesionale (a se vedea printre realizările de seamă și căsuța în care a locuit o vreme Ady Endre, cea de pe str. vasile Lucaciu) și-a depus din nou candidatura pentru un post de consilier județean, tot din partea UDMR-ului.

Dacă n-ar candida la Satu Mare, am fi tentați să credem că face parte din aceeași echipă glorioasă din care face parte primașul jenoke.
Nu, am comis o greșeală, ea nu este UDMR-istă, ea este membru în conducerea județeană a forumului Democrat German. Acolo a găsit un fotoliu gol în fața șemineului, ca în poza de f-book, fiindcă o chema și Horn într-o vreme.

Facem un apel călduros presei vorbite și scrise din Carei, formatorilor de opinie, să popularizeze (kampanyozon) obiectiv și eficient realizările deosebite avute de acest consilier județean în timpul perioadei 2003-2012, realizări care rezultă și din documentele publice ce pot fi găsite pe site-ul C.J.S.M și pe care vi le punem la dispoziție:

Declarație avere 20 mai 2003. Imobile.

1. Carei (1987) 100 mp (sau anul de cumpărare 1986? vezi declarația din 2011)
2. Carei (1994) 70 mp
3. Carei (1997) 50 mp

Declarație de avere 15 iunie 2011. Imobile, la care de adaugă 8 ha teren arabil achizișionat în Santău (an cumpărare 2004).

1. Carei (1981) 40 mp
2. Carei (1986) 200 mp
3. Carei (1994) 70 mp (în declaratia din 2008 apar 150 mp)
4. Carei (2003) 50 mp
5. Carei (2004) 120 mp
6. S.M. (2004) 20 mp
7. S.M. (2010) 10 mp
8. S.M. (2010) 58 mp

Trecem peste neconcordanțe, adică peste faptul că D-na Consilier a mințit sau nu (de ex. în declarația din 2003 nu apare imobilul dobândit în 1981, iar imobilul dobândit în 1994 apare cu 70 mp în declaratia din anul 2011 și cu 150 mp in declaratia referitoare la anul 2008), fiindcă acestea sunt greșeli de mic școlar, neobișnuit cu scrisul de mână, datorate și multiplelor absențe făcute la scoala primară.

Nu putem să nu constatăm însă cu voiciune și umor succesul absolut mirobolant al celor 8 ani de de muncă asiduă în funcția de consilier județean, coroborat cu succesul excepțional dobândit în bănoasa meserie de avocat, fiindcă preacinstita și preacuvioasa Doamnă si-a rotunjit numai în cei 9 ani, spațiul locativ propriu de la un total 220 mp, la un total de min. 388 mp sau la un total de max. 468 mp (depinde care dintre minciunile ei din declaratiile de avere le luăm în considerare).
Doamna a devenit latifundiară, deși noi o știam subțirică.
De cele 8 ha teren arabil achiziționat în Santău în anul 2004, nici nu mai merită să facem vorbire, vorba avocaților.

Mama mea și sora ei, ambele octogenare (a se citi: cu vârste peste 80 de ani) au avut deosebita onoare să beneficieze de (de)serviciile oferite de avocatul consilier județean, și asta în perioada 2001-2005, până când m-am prins la ce echpă joacă și i-am spus pass ca la poker. Pot depune mărturie ca martor oricând, în fața oricărei instanțe dispuse să mă asculte, că doamna avocat nu le-a tăiat nici măcar o singură chitanță fiscală pentru cele câteva zeci de milioane de lei vechi pe care le-a pretins bătrânelor doamne. Pe vremea aceea, culpa asta se chema doar evaziune fiscală și se pedepsea penal cu închisoarea, acum se numește probabil doar o afacere avocățească ceva mai necurată decât celelalte.

În concluzie, rog din inimă toți alegătorii careieini, în special pe cei ce simpatizează cu UDMR și cu Forumul Democrat German (adică șvabii), să o trimită din nou, cu un nou mandat de 4 ani, în Consiliul Județean Satu Mare, fiindcă Doamna mai are de cumpărat niscaiva case și timpul trece. Cârcotașii nesimțiți spun că ar dorit să pună mâna la un moment dat și pe Castelul Grofilor Karolyi, dar i-a luat-o înainte Primăria Carei, ivindu-se atunci un nedorit conflict de interese intre UDMR si FDG, aplanat însă până în prezent. Oricum, noi povestea cu Castelul, am luat-o doar ca pe o bârfă.

Marginean Éva Maria (fostă și Horn pentru cunoscători) este o fiică foarte dragă a orașului, face o cinste deosebită urbei, merită din plin să o alegeți. Rog frumos să o alegeți. Iar apoi, și la mai mare și poate și la zdup!

În rest, s-auzim numai de bine.

de pentru dddddd la 2 May 2012 - 11:06

Ai dreptate ddddddd,dar din pacate D-nul Ciuta nu doreste sa candideze pentru functia de primar.Oricum sper sa stea si in urmatorii patru ani cu ochii pe cei care vor gospodari banul public.E de datoria oricarui consilier sa faca asta si mai sper ca proiectele initiate de dumnealui si echipa sa sa fie trecute pe ordinea de zi a sedintelor de Consiliu.SPOR !!!!

de kovacs antal (puha) la 2 May 2012 - 12:08

stati inca 4 ani linistiti,atunci va candida Papp Zsolt! cel ami bun pt acest oras! El este independent,nu este marioneta a niciunui pertid! iar acum doresc succes la fiecare…cel mai bun sa castige!:)))nu uitati o stampila pt candidatul ind PAPP ZSOLT!

de Rares la 2 May 2012 - 12:51

independentul nu e cel caruia primaria i-a asfaltat drumul la terenul lui de fotbal?nu e cel care este mereu bagat pe gatul nostru de radioul local unde are lipici?parca e prea apropiat de jeno ca sa fie asa independent cum incearca sa ne convinga.

de kovacs antal (puha) la 2 May 2012 - 13:01

fii sigur ca nu e asa! a asfaltat drumul,ca tu si noi ceilalti sa nu ne distrugem masina cand mergem acolo!!!eu sunt sigur ca e independent…a avut oferte serioase de la partide tari….si a refuzat!!!!plus acel drum asfaltat nu este al lui…el are doar pana la gardul de lemn!!! informeaza-te dupa aia sa vorbesti!!!!

de concret la 2 May 2012 - 13:56

Fii sigur ca e asa!A asfaltat drumul Primaria,din bani publici,ca tu si alti antrenori sa nu iti distrugi masina cand mergi la un teren privat si castigi bani!Dar primaria nu a fost in stare sa asfalteze drumul pana la sala de sport de la iuliu maniu cand eu si chiar tu,ne distrugem masina cand mergem acolo.Nu e nici o problema daca eu si tu ne distrugem masina dar gandeste-te la copii cand merg la orele de sport si umbla in noroi pana la glezne.Primarul a asfaltat drumul pana la terenul particular contra voturilor de la sedintele consiliului local! Stampileaza-l tu ca eu le spun careienilor sa nu il stampileze,ca sa nu stampileze oportunistii! Puha nu ii mai tine partea ca esti cota parte!

de kovacs antal (puha) la 2 May 2012 - 19:53

eu ii tin partea lui Zsolti pentru ca eu stiu ca cine este el…noi ne cunoastem de mici copii,nu a zis nimeni ca nu pe bani publici a fost asfaltat!!! ,dar acel drum nu este pe spatiul union glass!

de kovacs antal (puha) la 2 May 2012 - 19:55

dar si in curte la igo va fi asfaltat in curand!

de concret la 3 May 2012 - 06:45

Puha,uita-te in oglinda si nu te speria!Te priveste un penibil.Care parte i-o tii lui Jolti?Ca se cand i-o tii stim,ca ne-ai spus.Nu stiu daca i-ai facut un bine.A-nvatat deprinderea si i-o tine si el primarului! Stii tu bine ce ii tine:partea…Partea in consiliul local,sper ca nu te-ai gandit la altceva,perversule!

de doru la 3 May 2012 - 06:46

in rominia este o lege ora suplimentara se plateste dublu zsolti cind plateste orelesuplimentare si nu ai voie numai la 32 de ore in plus

de un cititor la 3 May 2012 - 08:58

cine e de fapt acest bucurestean?ah,un om care se lauda ca el renunta la a doua jumatate de mandat,ca nu mai vrea sa faca politica si acum il vedem candidat de primar.nu prea stie nici el ce vrea sau o fi manipulat baiatul?oare de catre cine?ghici ghicitarea mea.

de Ludovic la 3 May 2012 - 09:14

asta e tot ce puteti ghici despre Adi Bucurestean? slabut….daca avem in vedere ca se dueleaza cu un primar evazionist,care este datornic la oras dar cere careienilor sa isi plateasca taxele si impozitele.oare cati dintre candidati sunt careieni adevarati carora le pasa de oras?primarul scoate trandafirii si pune lalele ca sa ii dea putere zice el dar uita sa plateasca taxele la castel pentru sefii lui de la judet la care le deschide usa cu capu.a trecut vremea ghicitoarelor arse pe rug in centru orasului nu credeti?

de un cititor la 3 May 2012 - 09:34

ce mai vrei sa stii?ca l-am auzit vorbind la radio si a fost penibil?cand a fost intrebat de pop zoltan care sunt planurile lui nu a putut zice nimic concret,doar ca are vreo 2 proiecte de viitor pe care nu le dezvaluie.halal candidat.dupa 8 ani in care a fost consiler doar de atata a fost in stare.

de ascultator la 3 May 2012 - 09:54

Faptul ca este prezent la o emisiune de radio ii confirma valoarea.Adica nu se ascunde si nu se fereste sa stea fata in fata cu cei care doresc sa ii puna intrebari.Inca nu am auzit ca sa fie prezenti la emisiuni prea multi consilieri ai orasului.De fapt in ultimul timp Radio Transilvania careiface campanie independentului-primarului si udmrului dar nu ne mai mira nimic in ziua de azi cand totul se masoara in numarul de zerouri de dupa cifrele din facturi.In ultimii sa nu zic 10 dar 4 ani nu am auzit nimic despre ceilalti candidati de primar din partidele neparlamentare,exceptie facand doamna Eva.Si eu am ascultat emisiunea si chiar am fost incantat de prestatia lui in comparatie cu cea a pdlistului cu nume schimbat.Sa vedem daca la confruntarile directe dintre candidati se confirma cele spuse,sa vedem cu ce proiecte vin ceilalti candidati ca pe cele ale nostalgicilor apusi consilieri care nu au prins loc pe liste le stim.

de un cititor la 3 May 2012 - 11:06

de ce te aprinzi asa?adica,dupa spusele tale simpla prezenta a cuiva care nu are nimic de spus confirma valoarea.nimic mai fals si mai patetic.asta e adevarul care pe unii vad ca-i macina si-i deranjeaza.

de alt cititor la 3 May 2012 - 11:16

Daca tot e asa insistent un cititor propun sa ne faca dovada celor afirmate si sa ne ofere inregistrarea emisiunii daca tot are acces la ea.Ar fi interesant de ascultat si emisiunile in care au fost prezenti preotul consilier Tukacs sauPoosz sau Csizmadia sau Csaikos sau…cele in care se face campanie udmrului de mai bine de o luna incoace de catre Radio Transilvania Carei.Pana atunci asteptam cu interes dezbaterile dintre candidatii inscrisi in cursa,sa vedem si discursul lor.

de Ilie Dobre la 3 May 2012 - 11:28

Domnule presedinte Ciuta Ilie,adica cum,a-ti stat aproape opt ani pe fotoliul
si functia de presedinte a PNL Carei si acum nu candidatie pentru functia de
Primar al municipiului Carei va-ti dat bilete pe sub masa la alegerea listelor dar aveti pretentia la locul intai la consilieri locali.
Unde va este dreptatea si corectitudinea de care vorbiti in fiecare sedinta de consiliu local,vreti un loc sigur si caldut,ca nu va mai merg abrazilele.
Cum un presedine de partid nu candideaza,si daca nu candideaza cutuma este ca acel candidat care este pentru functia de primar este primul pe listele de consilieri,dar biletele date pe sub masa aratau altceva.
Se pare ca va este frica si rusine de voturile foarte multe care le-ati avea ca si primar,dar vreti un loc sigur la ciolan in consuliul local,sunteti o mare rusine pentru PNL Carei.

de director la 3 May 2012 - 11:44

Succesuri mari

de Ovidiu la 3 May 2012 - 12:40

S-a auzit si la magyartulipan de comentatorul sportiv Ilie Dobre?E bine ca a fost remarcat dar nu cred ca flagrantele greseli gramaticale il caracterizeaza dar va da de gol.Avand in vedere dezvaluirile matrapazlacurilor,de altfel documentate,ale domnului Ciuta la adresa primarului evazionist si colector de comisioane oneroase nici nu e greu de imaginat de unde vin aceste atacuri de altfel previzibile.Credeam totusi ca imaginatia sa va fie mai bogata nu asa ofilita precum petalele de tulipan dupa ce au picat de la guvernare.

de kovacs antal(puha) la 3 May 2012 - 12:44

corect!!!! scrie-ti primadata numele!!! deja se vede si aici ce corect esti!!!! ma uit linistit in oglinda si vad un om frumos si sukar!:))) care-i mai frumos ca mine se machiaza,iar care-i mai csinos are corset!:)))plus penibil pt mine este cel care nu isi da identitatea!!! fraeere!eu tin partea celuia care merita! Zsolti unde a umblat pt acest oras pe jos…altu n-a umblat nici cu trenu,nici cu avionu!!!!pt Zsolti o sa ducem urna mobila si la cei care sunt invalizi!da-ti numele si hai la el in birou pentru demonstratie! LASULE!

de Robi la 3 May 2012 - 12:59

Puha tata bine ca ai recunoscut ca drumul la terenu lui jolti e pe bani publici.Restu nu ne mai intereseaza pe unde umbla el si cu cine.Fiecare trage concluziile.

de ........ la 3 May 2012 - 14:59

Feriti-va de Pacalici-Priculici!

de mihai la 3 May 2012 - 16:56

ca si la carabusi, care sunt foarte multi din 4 in 4 ani, a inceput sezonul la postaci, in campania electorala.
a dat liber udmr sa umpleti buletinul de Carei?
mai cititor, iar nu te poti abtine si trantesti …. in fasole? ia mai frate un dictionar roman si vezi ce inseamna patetic. ai grija ca, desi seamana in scris, cuvantul patetic din limba engleza are intelesul de “jalnic”, deci diferit de cel romanesc. nu te-au invatat astia la scoala udmr despre proprietatea termenilor? si mai revezi-ti postarile sub diferite identitati, in fiecare apare cuvantul “penibil”. imediat ce nu-ti place tie ceva este automat penibil? deja e o repetitie suparatoare, dar si un “brand” al tau care te da de gol imediat. chiar atat de saracacios ti-e vocabularul si doar atat iti poate intelectul? cam subtire pentru un propagandist acoperit al udmr. de fapt, de ce ma mir? daca udmr s-a scremut ca muntii – ca sa gaseasca un candidat de primar – si a iesit un soarece (evazionist) de ce sa mai mire ca sunteti slabuti si cei care il sustineti? e bine, faceti de ras comunitatea ungara in continuare. si asa udmr + pdl = mizerie, acum putem spune si ca s-au intalnit hotii (pdl) cu evazionistii (udmr)! e o reclama mortala! mergeti inainte si compromiteti in continuare comunitatea ungara, spre binele ei. cu asa oameni, veti compromite si scopurile ungurimii din Romania, ceea ce pe mine personal chiar ma bucura, fiindca astfel aveti mai putine sanse de a face rau statului roman si se indeparteaza implinirea visului de autonomie secuiasca si limba oficiala maghiara. Pa si pu…szi!

de kovacs antal (puha) la 3 May 2012 - 17:05

dar s-a asfalt cumva in Carei careva drum pe bani privati????,si ma repetäcel drum nu apartine Union Glass”,poate l-a asfaltat Komaromi Pisti……ca pana la poarta lui este asfalt…..si Robi sunt multi…da-ti numele lasule!!!!v-a bateti in piept in anonimat!!!!

de mihai la 3 May 2012 - 17:23

@puha

voteaza-l pe Zsolt, esti liber s-o faci, dar chestia aia cu stampila poate deveni contraventionala/penala, fiindca doar in 11 mai incepe campania electorala. adica esti in afara campaniei electorale si indemni sa voteze pe cineva! vezi sa nu o dai din nou in bara, ca si cu simpatiile tale pentru magyar garda, formatiune interzisa in Ungaria si pentru vas albert, criminal de razboi condamnat de justitie, pe care il admiri ca pe un patriot. Nu exista nici un roman care sa fi ucis sute de oameni doar pentru ca erau unguri, asa cum au facut unii unguri la Ip si Traznea in 1940, sau pentru ca erau evrei, asa cum tot unii unguri au facut la Sarmas, in 1944. Numai in aceste 3 localitati au fost ucisi, fara discriminare de varsta sau sex, peste 500 de oameni. Ei, daca s-ar fi gasit unii romani (nu mai multi decat ungurii din cele 3 exemple precedente) care sa fi ucis 100 de oameni nevinovati numai pentru ca erau unguri si apoi sa-ti fi spus cineva, cu seninatate, ca el stia despre aia ca sunt patrioti, cum te-ai fi simtit? ce ai fi crezut? Banuiesc ca
ai fi spus ca nu numai criminalul/criminalii, ci si cel ce-i considera patrioti pe ucigasi sunt niste neoameni, bestii, canalii, chiar niste sovini monstruosi. Asta nu s-a intamplat, nu pot sa-ti dau nume, ramane doar un exercitiu de imaginatie, poate acum pricepi ce greseala imensa ai comis. Vorba unuia “e mai mult decat o crima, este o greseala”. Greseala asta n-o pot acoperi si nici anula declaratiile tale ca ai prieteni – inclusiv de familie – romani, ca respecti romanii. E ca si cum un german se duce in Israel si spune senin ca el asa stie ca Eichmann a fost un patriot german, dar el respecta evreii.

de GUSTAV la 3 May 2012 - 17:23

A INCEPUT TIGANIIADA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!ON LINE !!!!!!!!OARE CINE ARE DE CASTIGAT DIN TOATA ACEASTA MIZERIE ??? UNII PRETIND CA AU DESCOPERIT APA CALDA IN CAREI!VA LEGATI DE TOATA LUMEA ARUNCATI CU NOROI IN CINE NU VA CONVINE VOUA FACETI TOT FELU DE AFIRMATII .VRETI CA TOTI SA STEA IN FATA VOASTRA IN POZITIE DE DREPTI SI SA FACA ASA CUM VOR MUSCHII VOSTRII .OARE CINE SUNTETI VOI SI CU CE DREPT ? V-ATI FACUT UN BILANT AL PROPRIEI CONSTIINTE ?OARE DUPA ALEGERI NU VA MAI INTALNITI CU TOTI CEI PE CARE-I SPURCATI PE AICI ??CU CE OBRAZ MAI STATI IN FATA LOR ? ASA SE FACE O CAMPANIE ELECTORALA? MAI BINE NE-ATI SPUNE DESPRE REALIZARILE VOASTRE ,DESPRE CE A-TI FACUT PENTRU CAREIENII DE LA CARE ASTEPTATI VOTURILE DIN PATRU IN PATRU ANI !DESPRE VOI SA NE SPUNETI,NU DESPRE ALTII !DE VORBE NE-AM SATURAT !
D-LE, MANIPULATOR CARE AI DAT IN PARANOIA DEJA ,CRED CA MAI STII CUM TE CHEAMA !DACA NU STII O SA ITI SPUNA CAREIENII LA VOT !

de Roberta la 3 May 2012 - 17:36

draga tiganiada ai uitat sa schimbi ochelarii si nu merge decat cu caps lock? poate vrei sa ne spui si care este pretul tau pentru aceste postari ca pe cel pentru ode si osanale il stim.pe careieni ii intereseaza ce se intampla cu banii lor si nu osanalele tale la adresa primarului evazionist cu acte in regula.CUM POATE sa dea ochii cu careienii carora le datoreaza atatea restante la plata impozitelor???si mai si candideaza!am citit scrisoarea,nu vorbe goale, care daca nu era adevarata demult era domnul Ciuta dat in judecata macar pentru refacerea obrazului de primar daca nu pentru calomnie.aceasta e adevarata paranoie,sa ai documentele in fata si tu sa urli cu infocare ca nu exista.de ce atentezi la banii careienilor daca iti pasa atat de mult de ei? de ce nu te descurci fara ei?suntem satui de smenuieli si licitatii trucate,vrem sa mai vedem si altceva.

de kovacs antal (puha) la 3 May 2012 - 18:34

mihai sau cine esti?! Wass Albert nu a omorat pe nimeni…el nu a vrut sa dea mosia comunistiilor uita-te la filmul”adjatok vissza a hegyeimet”!!!!simpatizez si votez cu cine vreau!!! nu vei spune tu mie ce sa fac…iar poate am zis sa puneti o stampila pe foaia de arbitraj a lui Papp Zsolt!!! am scris eu undeva ca pe buletinul de vot sa stampilati????? da-ti numele si apoi discutam in continuoare!!!!dar astia care a-ti zis numai NU la sedintele de consiliu,a-ti facut macar un proiect pt binel acestui oras??????si auzi maistre?! aici nu avem noi de-aface nici cu Wass nici cu Magyar Garda…….astea is prostiile tale…aici vorbim de Papp Zsolt!!!!poate pana pe 11 mai votam pe Papp Zsolt ca presedintele unui club….iar din 11 mai altundeva….vezi ca am eu grija ce scriu…nu ma ascund in anonimat ca si tine …..atotstiutoru MIHAI!!!!

de pacat la 3 May 2012 - 19:04

pentru GUSTAV:
da, din pacate asa se face campanie electorala,totul pentru USL! sau FSN, sau PSD+PNL, sau groparii tarii, sau…

astia nu au mama, nu au tata

de kovacs antal (puha) la 3 May 2012 - 19:07

miahai sau cine esti?!,tu vii cu chestii care nu au deaface cu Zsolti…si spui ce a fost in urma cu 70 de ani…asta vine cam in felul urmator: am un coleg din fosta echipa “giani”a jucat excelent intr-un meci cu Dej,l-a felicitat antrenoru si presedintele,dar dupa aia i-a zis äi jucat foarte bine,dar de ce ai fost acum 6 luni la euro bar?!,evreu nu da nimic pe ceea ce a fost…numai pe ce este!!!! profesore anonim mihai! plus, istoria este scrisa in N feluri…..te rog in continuoare sa nu mai scrii ca “puha invata sa scri corect”,eu stiu ca nu ma exprim bine in limba romana,dar intelegi tu daca vrei…..si pana nu dai numele ,nici nu mai scrie!!!!

de pacat la 3 May 2012 - 19:09

pentru puha:

astia se mandresc dupa fiecare consiliu ca au zis NU,ca vezi doamne au fost impotriva cheltuirii banilor publici si astfel de vrajeli. in toata tara, toti sunt impotriva cheltuielilor, cand e sa faca ceva, ei ma degraba critica si imagineaza tot felul de scenarii de hotii. asta e USL-ul, ce sa faci. ne vom spala cu ei pe cap.

cand insa primarul zice nu la proiecte de-ale lor, USL-istii imediat vin si zic ‘vai, primarul chiar nu se ocupa de orasul asta, ‘le vele’!!!’

votati USL, pentru binele careienilor.

mihaita postacul de aici scrie ca USL este salvarea tarii. mihaita prostenal uno, unde ai fost cand nea nelu veteranul PSD-ist a rezolvat si salvat tara???
matusa tamara e din udmr?

de pacat la 3 May 2012 - 19:12

mihaita, lasa argumentele astea de mare om de stiinta, nu scrie nimeni corect asa e, fie cum zici tu, p(r)ostacule.

dar cand tu zici ca aia care au devalizat tara dupa revolutie sunt salvarea tarii, poti sa fii maestru in gramatica, esti corigent la inteligenta. sau poate chiar la bun simt, crezand ca locuitorii careiului inghit gogoasele postate aici.

de robika la 3 May 2012 - 19:21

cand plateste primaru kovacs datoriile la oras? cand ne arata un fluturas de salar fara retineri pe el? ce barom a ales udmrul pentru candidat nou de primar,la fel ca si fotbalistul de vice care a ingropat echipa de fotbal a oras

de mihai la 3 May 2012 - 19:24

În mai 1946, atât Albert Wass, cât şi tatăl său Endre Wass, au fost condamnaţi la moarte în contumacie de Tribunalul Cluj, iar posesiunile le-au fost confiscate, fiind găsiţi responsabili pentru evenimentele care au avut loc în septembrie 1940, când un locotenent ungur, pe nume Pakucs, a arestat şase locuitori din Sucutard şi a executat patru dintre ei în localitatea Taga.Albert Wass a fost găsit responsabil şi pentru instigarea şi provocarea măcelului de la Mureşenii de Câmpie, când soldaţi unguri, conduşi de locotenentul Gergely Csordás, au ucis 11 persoane civile. Iată cum apar aceste evenimente în rapoartele forţelor de ocupaţie din acea vreme: “La 21 septembrie 1940, patrula Postului de jandarmi din Sucutard i-a arestat pe Marzsinyán Péter, Marzsinyán Mária, Mihályi Eszter, Mihályi Rozalia, Moldovan József şi Katz János, locuitorii din Sucutard, pentru rolul avut contra Excelenţei Sale Albert Wass şi în cadrul Gărzii de fier. Apoi i-a predat la Taga, cu raport scris, organului “K” din Regimentul 11 de infanterie al Armatei Regale Ungare. Dintre cei amintiţi, Marzsinyan Peter şi Marzsinyan Maria au fost puşi în aceeaşi zi, pe picior de libertate, iar ceilalţi, în timp ce se aflau sub paza patrulei militare, şi-au pierdut viaţa, în hotarul comunei Taga, în urma folosirii armelor de foc, când au încercat să evadeze. Cadavrele celor sus-numiţi au fost îngropate de armată, pe locul unde au fost utilizate armele de foc.”

Fiul grofului, Andreas Wass, a depus la Curtea de Apel Cluj, în aprilie 2007, o cerere de revizuire a sentinţei de condamnare la moarte a tatălui său, dar instanţa a respins solicitarea. Ulterior, Andreas Wass a formulat recurs, respins şi el, în mai 2008, de ICCJ.

de mihai la 3 May 2012 - 19:42

@puha
astea sunt fapte, nu filme;

“de kovacs antal (puha) la 2 May 2012 – 12:08

stati inca 4 ani linistiti,atunci va candida Papp Zsolt! cel ami bun pt acest oras! El este independent,nu este marioneta a niciunui pertid! iar acum doresc succes la fiecare…cel mai bun sa castige!:)))nu uitati o stampila pt candidatul ind PAPP ZSOLT!”
desigur, pentru club!

pe de alta parte, ti-am spus ca esti liber sa votezi cu cine vrei. am scris ce ai declarat tu, pentru nu cred ca parerea unui sustinator al garzii maghiare si al “patriotului” anticomunist – hait! – vas albert este cel mai indicat sa faca propaganda pentru cineva, iar cine se uita la ce spui, sa vada si cine spune. deci, asa e, chestiile alea nu aveau nimic de-a face cu Zsolti, dar aveau al dracului de mult de-a face cu tine, cu cine esti tu ca interior. de aia ti le-am spus TIE, nu lui Zsolti, despre care chiar cred ca e un baiat de treaba.

@pacat
asta e alta postare a lui cititor? fiindca e limpede ca nu esti vorbitor nativ de limba romana. sa mai spun ca ai un interes udemerist? nici un vorbitor nativ de romana nu foloseste “gogoasele” in loc de “gogosi(le)”

de ibi la 3 May 2012 - 19:48

doamna eva cunoaste tot ce smecherit astia la udmr si cu independent si deaia plecat!!!!sustinem cu multi voturi!!!

de HOP SI EU "IBI" la 3 May 2012 - 20:11

A aparut HOP SI EU “IBI” pe langa avocatii acuzarii din oficiu ! GRATIS ”
Va faceti de rasu lumii !!!Cat lucruri bune a facut PAPPZOLT pentru Carei
voi nu veti face o viata intreaga.D-le Ciuta,Marius Rus si toti cei care postati pe aici.Palavra, palavra ….dar tot degeaba, fara efect!
Sa traiti fericiti cu povestile voastre, ne intalnim la vot!
Un salariat din cei 5 care lucram la acest calculator !O noapte faina sa aveti si fara cosmaruri.

de mihai la 3 May 2012 - 20:11

@puha
unde ti-am spus eu sa scrii corect? numai daca ai postat si sub alt nume decat kovacs antal puha in ultimele 20 de ore sau daca ai luat vorbele altu(e)ia drept ale mele.
@pacat
ceea ce face USL nu este salvarea tarii, ci mentinerea statului roman, adus in pragul dezastrului de pdl+udmr. statul roman, asa birocrat si lent cum este, este statul meu. sunt de acord sa-l reformez, pentru ca vreau sa-l pastrez, nu vreau sa-l distrug si nici sa-l schimb cu alt stat. udmr vrea sa-l distruga si de aceea nu accept udmr, degeaba ne arunca fumuri democratice. pentru mine e clar ca sunt o adunatura de sovini, cu multi lideri foarte inteligenti si educati, dar tot impotriva statului roman lucreaza, exact ca si ungureanu, doar ca din alta directie. acuma, sigur ca nimeni dintre voi nu va recunoaste care este scopul final al udmr, scopul acela nerostit, absent din programe, dar pentru care lucrati pas cu pas, pe care il stie si “respectuosul” (fata de romani) puha cu “ardelenismul” lui
cat despre tara, e permanent distrusa din 1940 pana in prezent, iar economic a fost asasinata din 1990. Dar, atata timp cat statul roman exista, mai exista speranta de a ne reveni economic. daca dispare si statul roman, dispar si sansele de progres in viitor. de aceea prefer usl si nu mai vreau udmr in guvern, iar in parlament cu un singur deputat, ca si celelalte minoritati. atata timp cat militeaza pentru modificarea articolului 1 din constitutie, organizatia asta culturala nu are ce cauta in viata politica. la viata politica sa participe cei inscrisi in registrul partidelor politice, cei cu statutul aprobat de tribunal, dupa legile Romaniei

de Petre la 3 May 2012 - 20:20

nu are bani independentu de reclama si o vrea gratis?parca spunea unu care ii tine partea ceia ca se duce la invalizi.sa nu uite de aia cu dunga rosie ca e cam disperat dupa cum se vede.

de Radu la 3 May 2012 - 20:35

Ce este interesant este ca nimeni din cei care sustin candidatura primarului kovacs nu pot raspunde la acuzatia de evazionism de care se face vinovat acesta.Nici macar nu au cum sa il apere de actele total destabilizatoare ale acestuia pe care culmea si le face cu mana lui.Citim ca a deschis usa castelului pentru Csehi,ca nu plateste datoriile pe care le are,ca favorizeaza grupul de interese din jurul lui si totusi este cel mai competent udmrist.Oare cum sunt atunci ceilalti?Asteptam ca macar inainte de a incheia mandatul sa plateasca datoriile pe care le are la orasul Carei !

de pacat la 3 May 2012 - 21:21

domnu soricel de biblioteca, sau soricica(?!?!?!)
nu am un interes udmr-ist, iti dau dreptate cand scrii ca sunt rai.
problema e ca tu scrii si ca groparii aialalti, care iti dau de o paine si tie, adica USL, is miezul si salvarea tarii. aici am o problema. fiindca am vazut clar ce poate face gasca aia de nesimtiti si de imbogatiti peste noapte care in anii 90, sub patronajul lui nea nelu au rezolvat tara. si se vede ce fac si primarii lor, e bai mare in orasele unde au ajuns ei. deci eu nu ii vad salvarea tarii, poate a locuitorilor ei, fiindca astfel chiar toti si-ar lua adio de la tara, si ar pleca unde ar apuca.

admit ca nu scriu perfect in limba romana, am mici greseli, dar problema e ca tu nu vii cu argumente ca sa ne combati, ci stii doar 3 lucruri:

1) sa postezi ceva despre “tulipan” la nici o ora dupa ce a postat cineva vreun comentariu care nu va convine, fara sa aperi USL-ul, pt ca nu poti, nu ai cu ce.
2)sa te iei de puha ca ar fi adept al lui wass albert (de unde ai scos si asta), si prin asta eviti discutia despre independent, care ar fi mai bun infinit decat groparii si hotii de la USL
3)sa scrii despre greselile gramaticale ale celor cu care nu esti de acord.

pacat ca nu ne corectezi asa si cand vine vorba despre chestiile cu adevarat importante.

imi explici si mie de ce e USL miezul si salvarea tarii? admit ca udmr, pdl sunt partide care au facut mult rau tarii. e evidenta pe care nu o poate nega nimeni.
inca o data: de ce e USL salvarea tarii???=))=))…nu, sa fim seriosi! de ce e USL salvarea tarii? :|
USL vrea mentinerea statului roman? pai in anii 90 a facut atentate la siguranta tarii prin furturile grosolane, si acestea sunt imposibil de corijat, e prea tarziu si deja suntem pe tobogan.

RADULE, primarul e facut evazionist doar in documente facute de site-urile partidelor aflate in opozitie cu el, aceste surse sunt neserioase si nu pot fi luate in seama de nimeni normal. sunt facute doar ca sa ii strice imaginea. jenoke si ai lui sunt o mana de hoti si pun si eu in zseb, dar sa nu exageram, UDMR, USL, PDL sunt mizeria acestei tari, in oricare ordine o luati, si doar o conducere de tehnocrati, la toate nivelele mai poate salva tara, nu USL, mihaitz!

de kovacs antal (puha) la 3 May 2012 - 21:24

mihai sau cine esti,sub alte nume scrii tu eu nu! si fortza Papp Zsolt…pentru clubul…Carei!!!asa sa ai tu sanatate daca nu-ti dai numele!!!!mihai sau cine esti?1 ai fost cumva prezent in 1946 la Cluj?! in continuoare sa vorbim de Papp nu de Wass!!! el saracu a murit…..dar Papp hala Istennek mai traieste!!!,iar daca a-si face propaganda pt USL…a-si fii cel mai bun?!iar daca tu preferi usl…atunci eu prefer Papp!acum ti-am raspuns ultima data,mihai sau cine korhaz esti! in rest sa traiest 1000 de ani!plus DACA DORESTI SA SUSTII PE CINEVA,ATUNCI NU SCRIE NICI UN RAU DESPRE CEILALTI…CI NUMAI BINELA DESPRE FAVORITUL TAU!!! EU NICIODATA NU AM SCRIS VRE-UN RAU DESPRE CIUTA,SAU CEILALTI…EU SCRIU NUMAI CEI BUN DESPRE PAPP! DECI NU HUUU STEAUA,SAU HUU DINAMO…CI HAI CFR!NICI PE COPII NU-I LAS SA STRIGE HHUUU X,Y,Z..NUMAI HAI EU,NOI SI ETC!DECI NU BAGAM PE CELALAT IN GUNOI,CA NOI SA RAMANEM LA SUPRAFATA…MAESTRE MIHAI!!!!!IN REST “TE-AM PUPAT”!

de kovacs antal (puha) la 3 May 2012 - 21:28

PASARIILE SE PRIND IN PARC SI LA SOMOS…IN CAREI!!!

de kovacs antal (puha) la 3 May 2012 - 22:23

deci mihai, spune si tu toate binele despre usl….dar daca nu ai de-a zice ceva bun despre Papp,atunci rau sa nu zici!cand eu zic ceva rau despre Adi sau Ciuta,atunci sa devin MUT!hai mai bine zi ce proiecte au ce vor sa faca,dar nu ce rau au facut ceilalti…aia stim deja!zi de exemplu ca USL vrea sa faca 1000 sau 10000 de locuri de munca….nu spune tu ca astia udmr-ul nu a facut nimic!eu cunosc pe Adi de mic,deoarece parintii nostri au fost colegi COOP CONSUM….eu ii doresc succes si sanatate…..asa ceva zi si tu!deci mihai,nu ma baga tu pe mine in noroi,ca tu sa apari mai frumos! jur ca niciodata nu am avut probleme cu OAMENI,nu vorbesc de gunoaie!!!! eu si azi am ca cel mai bun prieten de familie pe Ardelean Calin!,sau consider foarte bun prieten,pe Nintas,Borlan,Botan,Lulu Dragomir,florin,danciu…etc!NU SUNT SI NU AM FOST SOVIN…..DOAR NATIONALIST!!!!in rest FORTZA PAPP!

de Horia Mărieș la 4 May 2012 - 02:57

Citesc comentariile de mai sus. Unele le înțeleg, unele nu, unele deviază (cam jenant) de la subiect.

Ce înțeleg? Înțeleg de exemplu, că:

1) Dl Kovacs Antal (Puha) este antrenor la FC Kinder, este cunoscut în Carei ca și un om care-și vede de profesiune, își scrie numele întreg (inclusiv porecla) la Comentarii (cred că este unul dintre puținii care au curajul șă facă treaba asta aici în B. de C., lucru pozitiv și pe care eu unul îl apreciez, fiindcă așa măcar știi cu cine stai de vorbă), pe 2 mai a fost ziua lui de naștere și îi spunem LA MULTI ANI, are curajul opiniilor, îl susține clar și cu argumentele lui pe Dl. Papp Zsolt. Inclusiv pentru funcția de primar, dar asta abia peste 4 ani. Nimic rău în toate astea.

2) Dl Papp Zsolt este manager la SC UNION GLASS SRL, un mare iubitor de fotbal si sponsor darnic al echipelor de fotbal din oraș dar am înțeles că nu numai, consilier independent în C.L. Municipiul Carei în perioada 2008-2012. Probabil este un om înstărit și din acest pdv este de așteptat să nu fie de loc tentat de averea comunității, adică de banii contribuabililor. Înțeleg că va candida pentru funcția de consilier local ca și independent. Numic rău în toate astea, fiindcă urnele vor vorbi în 10 iunie și pentru el.

Nu înțeleg însă de ce se deviază mereu de la subiect în Comentarii, atunci când tema este clară. Ar fi de preferat să se comenteze în aceste zile în primul rând despre cei 6 candidati la funcția de primar și apoi despre cei cca 65-70 candidati la postul de consilier local. Am scris “cca” fiindcă, de exemplu, candidatul independent Papp Zsolt nu figurează în lista din articolul de mai sus, și – cine știe, poate mai sunt și alți candidați independenți de care ar trebui să știm.

Pe mine unul m-ar interesa de exemplu să aflu părerea tranșantă, clară, fără echivoc a d-lui Kovacs Antal (Puha) despre performanțele manageriale, de gospodari, de administratori ale principalilor conducători actuali ai urbei, mă refer la primar, viceprimar, la city manager.

Vreau să mă lămuresc clar ce fel de opinii are un cetățean normal de etnie maghiară, care nu este șovin dar este naționalist, dar re are și foarte mulți și foarte buni prieteni de etnie română.

Este oare primarul actual un om pătat, dubios (ca să nu folosesc alte epitete mai tari) așa cum majoritatea locuitorilor orașului îl bârfesc de foarte multă vreme; sau este un om curat, bun de pus la rană și de așezat din nou într-un fotoliu de primar, pentru a altă perioadă de 4 ani, după ceilalți 8 pe care i-a petrecut deja acolo? Vă plăce de el sau nu? Vă reprezintă pe Dvs, vă reprezintă etnia, vă face cinste? Dar sincer, clar și concis!

Îl va întrece pe Obama sau nu, (mă refer la vechimea în funcție), fiindcă după cum foarte bine se știe, după max. 8 ani, Obama pleacă sigur de la președinție. La ei absolut nimeni nu face rădăcini în fotoliu mai mult de 8 ani, că nu i-a plantat bunul Dumnezeu acolo, ca de exemplu pe Ceaușescu, pe Fidel Castro, sau mai recent pe Putin. Pe acolo, pe la americanii ăia foarte ciudați, vrei nu vrei, după 8 ani vine un altul la rând. Unul nou, nu unul uzat în funcție și care a tocit deja prea mult fotoliul aferent funcției respective. Că nimeni nu s-a născut președinte sau primar, funcția respectivă este una trecătoare pe acest pământ.

Aș vrea să aflu de la Kovacs Antal (Puha) sau de la oricine se va încumeta să o expună – fără invectivele de rigoare, o părere clară, un răspuns cu DA sau NU, fiindcă nu mai este timp de tromboane și de abureri.

Aici nu este vorba de vot, care trebuie să fie secret, aici este vorba de o caracterizare a unui cetățean de către un alt cetățean.
La vot fiecare poate sa pună ștampila pe exact ce vrea el, fiindcă în cabina de vot va fi doar el, împreună cu conștiința lui.

Idem despre viceprimar, idem despre city manager.

După ce aflăm părerea clară a d-lui Kovacs Antal (Puha) despre vârfurile actuale ale urbei (toți cei numiți fiind și candidați pe 10 iunie), putem trece, dacă se dorește, și la disecarea celorlalți candidați la postul de primar si a candidaților la posturile de consilieri.

Hai doar să o luăm într-o anumită ordine și să nu deviem de la subiect cu naționalisme, sovinisme și alte înjurături sau parascovenii de astea, că eu unul sunt sătul de ele până peste cap, din orice parte ar veni, atât de la maghiari cât și de la români.

de Tomi la 4 May 2012 - 05:16

Atatea discursuri fluviu ale celor aflati in solda grupului de interese care conduce orasul dar care nu reusesc insa sa acopere cruda realitate din orasul Carei.Va place sau nu inca nici la ora actuala primarul nu are achitate datoriile catre buget.Simplu si concret.La fel de real este si faptul ca in romania,in orasul Carei,nu poti sa participi la un concurs pentru posturi in primaria aflata in subordinea Guvernului daca nu cunosti scris si citit limba maghiara.Cei care au circulat in Germania stiu ca limba statului este cea oficiala si nu te poti angaja in nici o iinstitutie a statului fara sa cunosti limba acestuia.Lucruri simple,de bun simt,pe care insa unii nu au curajul sa le recunoasca.Documentele vorbesc si se pare ca unii sunt deranjati de faptul ca nu au reusit sa gaseasca persoanele potrivite pentru actualele candidaturi.Stim si jocurile de culise care se fac penbtru a mai rupe ceva voturi,jocuri care au adus pe listele candidatilor persoane dispuse la un mic castig de ocazie.Nu am citit sa fii scris nimic “pacatul” despre intalnirea de taina dintre primarul evazionist si
radugiurca&comp din spatele bisericii de langa cimitir.Local ne intereseaza ce se intampla ca pana la Bucuresti se sleieste supa.

de kovacs antal (puha) la 4 May 2012 - 05:32

Dl Horia Maries,respect pentru ceea ce scrieti!va promit ca din data de 11.05.2012 am sa incep cu opinia mea despre cine mi-ati cerut.fara insa ca sa scriu vre-un rau despre ceilalti care nu ma intereseaza! eu nu sunt ca si unii de pa aceasta pagine,care incearca sa ma murdareasca si cu mine impreuna ,pe Papp Zsolt!deci am sa scriu despre acei doi oameni pe care ii doresc eu ca si primar si consilier! in data de 11 va promit ca incep! pana atunci numai bine si sanatate!

de Luptator la 4 May 2012 - 05:38

Adevarat d-ule Maries. In orice scrie Puha, el tot cu Papp Zsolt si iar cu Papp Zsolt, cand individul nici nu candideaza. Poate ca asta e o tactica, dar nu vrrau sa-l acuz. Sascrie si de Kovacs dar si de Bucurestean ce crede. Dar acum sa-l puna putin laoparte pe favoritul lui ca-l voi acuza de deturnarea subiectului.
Sper sa considerati observatia mea de bun simt.

de Horia Mărieș la 4 May 2012 - 05:38

@Tomi:

“Va place sau nu inca nici la ora actuala primarul nu are achitate datoriile catre buget”.

Care “datorii către buget”, cele personale ale primașului (și de ce sumă este vorba), sau vă referiți la împrumuturile făcute pe la bănci de Primăria Carei (parcă de vre-o câteva milioane bune de lei, fiindcă datorită “transparenței” total opace, numai Cel de Sus mai știe câte sunt) si pe care le vor termina de plătit careienii care sunt încă azi pe băncile școalii?

“…in Romania, in orasul Carei, nu poti sa participi la un concurs pentru posturi in primaria aflata in subordinea Guvernului daca nu cunosti scris si citit limba maghiara.”

Astfel de măgării trebuie atacate imediat în instanță de către cei interesați și făcută imediat sesizare Instituției Prefectului jud. S.M., care ar trebuie să vegheze și să fie garantul respectării legilor statului român în județul Satu Mare. Fără luptă nu se câștigă nici o bătălie.

de mihai la 4 May 2012 - 05:47

@ puha
-unde am spus ceva rau despre candidatul tau? despre Zsolti dimpotriva, am spus ca mi se pare un baiat de treaba; am repetat ceea ce ai afirmat TU despre TINE in acest ziar si mi-am spus parerea despre afirmatiile tale;
-unde am scris eu ca tu scrii sub alte nume?
-apreciez urarile tale de sanatate, iti reamintesc ca e dreptul meu si e optiunea mea daca imi dau si numele de familie sau nu, asa cum tu ai ales sa-ti dai numele complet,inclusiv porecla e optiunea ta, o respect; in ceea ce ma priveste, am ales sa nu-mi dau numele complet pentru ca sa discut ideile mele, fara devieri cu privire la persoana mea; oricum, motivele mele ma privesc; daca redactia ar cere numai numele reale ale tuturor celor ce posteaza si ar impiedica aparitia comentariilor sub pseudonim sau cu nume incomplete sau daca as fi lucrator sau colaborator al ziarului atunci, da, desigur ca mi-as da numele complet. asa insa….
-in ce priveste faptul ca nu ai avut probleme te cred, fiindca metoda cea mai simpla de a te intelege este sa eviti a discuta politica

@pacat

- s-ar putea sa ai dreptate, sa nu ai interes udmrist, ci tokesist – horthyst
- nu am spus ca usl este salvarea tarii, ci ca doreste mentinerea statului roman si a limbii romane ca limba oficiala, nu este acelasi lucru: tara si statul nu se identifica, nu se suprapun in sfera notionala.
- in anii `90 usl nu exista, deci nu avea cum sa faca ceea ce ai spus; pe de alta parte, din anii `90 incoace economia romaneasca a fost distrusa, incepand cu gramada de fiare vechi a lui petre roman sub patronajul lui iliescu; iliescu patronand si mielul cu doua guri numit udmr care suge banii atat pentru activitati culturale cat si politice, desi nu am vazut nicaieri un statut aprobat de Tribunalul Bucuresti si nici nu am gasit udmr in registrul partidelor politice

de mihai la 4 May 2012 - 05:50

@pacat
“2)sa te iei de puha ca ar fi adept al lui wass albert (de unde ai scos si asta), si prin asta eviti discutia despre independent, care ar fi mai bun infinit decat groparii si hotii de la USL”

intreaba-l pe puha daca nu a scris el cu mana lui si chestia cu vas si simpatia pentru magyar garda pe acest site; iar daca neaga, iti copiez eu afirmatiile lui, ca sa poti verifica singur

de kovacs antal (puha) la 4 May 2012 - 06:20

mihai…la subiect…nu la Wass si Garda! esti mare politician…eu nu ma tin mare politician….nici nu vreau!!! dar cred ca atata cultura generala am ca sa discutam despre ce vrei tu ,dar cu anonimi nu mai am ce! inca odata spunäici este vorba de consilieri si primari”nu de Wass!!!!LASULE FARA NUME!!!

de mihai la 4 May 2012 - 06:29

@puha
“argumentul” ca “nu am fost acolo in 1946″ ti se poate aplica si tie, si celor care au facut filmul din care ai supt “informatia” cosmetizata interesat cu privire la criminalul de razboi vas; nici tu nu ai fost “acolo” cand au venit stramosii tai in Carei, nici cand vas a refuzat sa-si dea pamantul comunistilor: retine ca in 1946 vas a fost judecat in lipsa (=contumacie) caci fugise din Transilvania de frica pedepsei pentru actiunile sale “patriotice” averea i-a fost confiscata, deci nu avea cum sa refuze comunistilor predarea pamantului sau

de ileana la 4 May 2012 - 06:42

domnilor…sa-mi fie cu iertare ca ma ,,introduc ,,in discutie …are dreptate in ceea ce scrie ,,mihai ,,sunt la serviciu ca altfel v-as scrie mai multe …Fiecare cu optiunea lui in ceea ce inseamna politica ,candidatii ,cat despre faptele inaintasilor …o singura opinie ,,istoria si justitia ,,incolo? Dumnezeu ,care este numai unul ,sa ne ajute pe toti sa nu facem greselile pe care le-au facut unii de-a lungul timpului fie el indepartat sau apropiat ,fie ele greseli mici sau din contra crime sau ,,furaciuni,,Cu bine dara !

de kovacs antal (puha) la 4 May 2012 - 06:48

mihai la consilieri……..si primari…..nu ma intereseaza altceva!!!!bine daca tu asa stii ,respect…eu stiu altfel,iar respect! spune-mi proiecte ale USL-ului…asta ma intereseazasau eventual ceva portari de 98! ca nu am decat unul singuri! eu am cautat la satele din jur,dar nu gasesc de 98…. te-am pupat!( mai scriu ultima date ceva de JOBBik) daca vrei sa stii eu am fost rugat sa deschid in Carei acel birou pe care jobbik la deschis in Satu Mare….AM REFUZAT CATEGORIC!!!!!! cu asta am terminat! deci in contiuoare vorbim numai de consilieri si primari! te rog frumos!

de doina la 4 May 2012 - 06:49

care cultura generala? Nu prea ne-am dat seama …oricum din ce s-a scris nu a resit .Lasati trecutul acolo unde este ,eventual daca sunteti destepti invatati ,vorba Ilenei,din greselile lui ….asta daca aveti posibilitatea ….ca nu toti o au ….unii traiesc numai sa-l dezgroape nedandu-si seama ca nu le face bine .

de doina la 4 May 2012 - 06:49

reesit

de kovacs antal (puha) la 4 May 2012 - 06:56

da doamna Ileana…corect! nici asa nu putem trai aici romani fara unguri fara svabi si nici ceilati fara romani! ma uit la copii din echipele noastre si vad impreuna romani-maghiari-svabi-rromi…si se inteleg de minune!!! pentru ca nu stiu inca de vrajelile politicieniilor…..eu sper ca sa nici nu afle inca! o zi buna!

de kovacs antal (puha) la 4 May 2012 - 07:00

bine Doina draga,eu imi cer scuze ca nu am cutura ta generala!dar ma voi stradui sa te ajung din urma,,,,numai te rog hai si invata-ma!!!!dar si tie iti spun”aici vorbim de consilieri si primari”nu de prostul de puha sau ceilalti atotstiutori!!!!te-am pupat!

de Horia Mărieș la 4 May 2012 - 07:47

Spicuiri din @Kovacs Antal (Puha): “ma uit la copii din echipele noastre si vad impreuna romani-maghiari-svabi-rromi … si se inteleg de minune!!!” Așa era și pe vremea mea în Carei (1947-65), acum a scăpat se pare Scaraoțchi pe străzile Careiului și nu-i pune nimeni sare pe coadă! Aș adăuga: – și foarte mulți evrei.

Spicuiri din mine, 4 May 2012 – 02:57: “Hai doar să o luăm într-o anumită ordine și să nu deviem de la subiect cu naționalisme, sovinisme și alte înjurături sau parascovenii de astea, că eu unul sunt sătul de ele până peste cap, din orice parte ar veni, atât de la maghiari cât și de la români.”

de mihai la 4 May 2012 - 08:31

@ puha

te-a uns cineva redactor sef, administrator sau moderator de site? poti sa ceri ce vrei tu, dar mai bine ai inceta sa dai ordine, pentru ca nu e site-ul tau si scriu ce cred eu si cum cred. nu-ti convine, poti combate, dar cu stiinta ta….
pe de alta parte, eram la subiect: tu ai indemnat lumea sa voteze un candidat independent; eu am spus ce stiu despre persoana care indeamna lumea sa voteze un anume independent, din propriile declaratii. nu ti-a cerut nimeni sa te manifesti in favoarea unei organizatii interzise, nici in favoarea unui criminal de razboi. insa, daca tot te-ai apucat sa ne spui astea, asuma-ti si consecintele. groful ala a fost condamnat de justitie, nu e o parere de jurnalist. ca sa intelegi ce vreau sa spun: eu il consider pe kossuth lajos un criminal, dar kossuth nu a fost condamnat de justitie drept criminal, deci e o parere a mea, tu poti sa spui ca din punctul tau de vedere nationalist a fost un erou; aici putem sa credem fiecare ce vrem, in schimb vas a fost condamnat de justitie drept criminal si nu mai este loc de intors, este o hotarare judecatoreasca, vas este criminal de razboi si nici o scoala din Romania nu ar trebui sa poarte acest nume. cu toate astea, asa ceva se intampla, iar eu nu sunt de acord si imi spun clar opinia: asta este deja incurajare a horthysmului si a tot ce a facut acesta in Ardeal. Eu nu vreau ca asa ceva sa se repete, o spun pentru altii, nu pentru tine, fiindca nu-mi fac iluzia ca iti vei schimba optica. am dreptul sa spun ce fel de idei sustii. iar daca tu imi spui ca acel criminal e patriot, atunci eu iti spun ca tu esti sustinator al horthysmului, ca indirect inciti la crime impotriva romanilor. treaba ta daca nu admiti, dar ceea ce sustii e periculos

de kovacs antal (puha) la 4 May 2012 - 17:08

Na mihai sau cine esti,crezi ce vrei si scrii ce vrei! okos enged proszto szenved!:)))) te-am pupat!

de kovacs antal (puha) la 4 May 2012 - 17:10

daca justitia Romana a zis ca-i criminal…atunci este criminal! altceva? mai vrei sa auzi? ce spui tu eu asa fac! astept ordinele! misukam draga! sa traiesti 1000 de ani!

de kovacs antal (puha) la 4 May 2012 - 18:25

deci incet, incet pentru tine mihai sau cine esti,toti maghiarii sunt criminali!si Kossuth si eu si toti care ne-am nascut maghiari, tu esti o usa de biserica! daca vrei putem sa ne uitam impreuna la “adjatok vissza a hegyeimet “! si atunci vedem ca “kije ja puja “?)))))de lovit nu am lovit pe nimeni in viata mea,nu sa fiu criminal! nici in timpul meciurilor nu am lovit pe nimeni,da-poi in afara stadionului?!

de kovacs antal (puha) la 4 May 2012 - 18:40

pe Catalin Avramescu! il cunosti cumva????

de mihai la 4 May 2012 - 20:16

@puha
iar ai luat-o peste “legheleu”! aceeasi tactica pe care am vazut-o de cand e ziarul: cum spui despre un ungur ca fura sau ca este criminal, cum se simte cate unul ca puha care zice imediat ca te iei de unguri, ca ai ceva cu ungurii (adica te iei de toti ungurii, nu de impricinat) repet: nu toti maghiarii sunt criminali! si nici macar despre tine nu am afirmat ca esti criminal. desigur, asta o sa-ti intre extrem de greu in cap, dar poate te ajuta sa pricepi tocmai suficienta ta cultura generala. a considera crimele lui vas drept acte de patriotism este un joc periculos. cu simpatiile horthyste afisate inciti la scandal. sau chiar asta doresti?

de kovacs antal (puha) la 5 May 2012 - 04:29

mihai sau cine esti,te rog uita-te la filmul de care ti-am amintit!!!!!da Catalin Avramescu? si el ii horthyst? aici tu inciti la scandal nu eu!!!

de Luptator la 5 May 2012 - 06:45

Ma trezesc ieri fericit si spun Buna dimineata! Hai sa vad ce comentarii sunt pe buletin de Carei. Puha si Mihai i-si impar ceaiul. Puha tot cu sefu’ lui si Mihai(avand acele la el) il tot inteapa pe bietul portar.

Azi dimineata tot cei doi se afunda in trecutul discutabil, negru, sensibil si de neevocar. Nu au ace la ei ci sunt cu, cutite de data asta. Sper ca pe maine dimineata sa nu scoata si sabiile din teaca(sa se injure de mama).

D-la Maries……..!!!!!!! Povestiti-ne va rog despre tineretea dvs. Noi traim aici in pace de zeci de ani! Dar cand vin alegerile(parerea mea pentru mobilizarea maghiarilor la vot) apar perturbatorii de liniste. Vrem Ardealul! Vrem facultate maghiara! Vrem sa punem drapelul maghiar! Multe vreau politicienii maghiari in acea perioada. Aici Romanul “labdaba sem rughat”. Daca sa gasit sa candideze un Roman tanar nepatat, nu prea are sanse in fata “nu doresc sa caracterizez azi primarul”, doar pt ca e roman. Da, es sunt pro un tanar. Puha! Ai minte sa susti si tu competenta nu etnia.

Sper ca nu am suparat pe nimeni. De mult vroiam sa dau asta din mine.

de ardelean la 5 May 2012 - 07:00

stai linistit ca nici in tineretele lui maries nu a fost altfel doar ca asa cum spune erau provinciali si nu aveau atata curaj cum a primit dupa ce a ajuns la bucuresti ca student.la comentariul de la memorial scrie ca ar fi vrut sa joace dar nu a fost selectionat pentru cei trei ani diferenta de varsta.elegant mod de a refuza un fan al handbalului careieancare din intamplare e roman si noi cei ce locuim aici stim ce inseamana chiar daca el va avea eleganta de a nu recunoaste pentru a nu isi supara fostii colegi care se pare ca nu il vor in echipa.suntem obisnuiti cu tot felul de atacuri etnice numai pentru a nu se vedea prea bine potlogariile pe care unii isi permit sa le faca.muritorii de rand oricum traiesc la fel de rau si folosesc aceleasi trotuare si drumuri carpite si respira acelasi aer poluat asa ca nu acoolo e problema ci la cei ce vor sa parvina si o fac pe seama amaratilor.cine se supara sa ii fie de bine.

de florin la 5 May 2012 - 07:36

pentru TOMI

daca vrei sa te angajezi in primarie,nu numai ca trebuie sa stii limba maghiara
trebuie sa fiiGINERELE primarului,corigent prin liceu,dar absolvent de ceva particulara in Carei sau Satu mare (cred ca nici el nu stie exact)…
Sau de exemplu poti fi baiatul doamnei de la resurse umane…..
sau poti fi FATA fostului VICEPRIMAR
cam astea sunt variantele…..daca tot vrei sa te ANGAJEZI IN PRIMARIE
dar ai grija,daca prin absurd chiar reusesti…ai grija sa nu t molipseasca analfabestismul de acolo……..

de mihai la 5 May 2012 - 17:43

@puha
am vazut filmul recomandat de tine = propaganda iredentista: ungaria mare, trianonul, ardealul de nord reocupat in 1940; mai dau si cateva date reale, ca altfel ajungeau ca razboiul stelelor; o singura mostra: nu va mai fi niciodata ardealul celor 3 natiuni (dupa care plange)! multumim, ardealul celor 3 natiuni era al ungurilor, sasilor si secuilor, cele 3 natiuni cu drepturi. romanii? nicaieri. bine, ca intre timp, brusc, au disparut si secuii, deveniti nu se stie cum si cand unguri. nu mai intreb ce munti vrea inpoi criminalul vas, fiindca se vede permanent in fundal ungaria mare. daca asta e sursa ta de cultura, nici nu e de mirare ca nu deosebesti iredentismul si horthysmul de patriotism. bine, nu se pune ca nici nu vrei.

de kovacs antal (puha) la 5 May 2012 - 17:44

@luptator…corect! dar te rog spune-mi unde am zis eu ca vrem Ardealu????? nici o problema cu etnia…dar sa fie competent!!!! de ce nu candideaza dl Ciucos????? Adi imi este prieten,dar inca nu-i pt primarie!!!! crede-ma peste 4 ani Papp va fi ideal pt postul de primar!!!totul ce face ,face cu daruire totala!!!! daca ar fi vrut,ar fi putut lua destul din union glass,dar el si acum locuieste la socrii,si are o masina de 9 ani,nu ca multi altii!!!! nu vorbesc contra nimanui,dar sustin pe Zsolti…..pana pe 11 mai ca si candidat pt “club”iar dupa aia pt consilier!!!!!!))))))nici un rau nu pot spune despre Adi,din potriva,m-a ajutat si el cand i-am cerut ajutorul…..eu zic ca peste 4 ani ei doi ar face un cuplu f f bun!!!! Luptator,asa as vrea sa discut cu toata lumea ca si cu tine!!!! iar daca sunt suparat pe Mihai sa orbesc!!! o seara placut!

de showabb la 5 May 2012 - 18:37

VOTATI USL! VOTATI USL! VOTATI USL! VOTATI USL! VOTATI USL! VOT

de Luptator la 5 May 2012 - 19:10

Respect parerea ta fata de Bucurestean. Insa eu am pierdut un job deoarece nu am avut experienta. Cica 5 ani de experienta trebuia. Eu aveam doar 2. Am pierdut jobul.

Bucurestean are cica vreo 6 ani in consiliu local.
Nu cred in sloganul “prea tanar”!!! Chiar ma simt discriminat.
Ce experienta aveti? Alte cursuri sau specializari?
Eu vreau unu tanar! La gara cu expiratii!
Eu chiar vreau altceva!

de kovacs antal (puha) la 5 May 2012 - 19:32

ok…fortza minike(papp)!

de mihai la 5 May 2012 - 21:21

@puha
nu trebuie tu sa spui direct ca iredentistii vor Ardealul. o spune was pentru tine “dati-mi inapoi muntii mei” (adica tocmai Carpatii in interiorul carora e Ardealul)si, in plus, se vede si din Siberia ce vizeaza si viseaza liderii iredentisti ai maghiarimii din Romania. mai priveste propunerea udmr de regionalizare a Romaniei si compar-o cu harta din filmul caruia i-ai facut atata reclama -ala cu muntii criminalului vas albert, marele “patriot” ungur(evident, dupa dictatul de la Viena, din 1940). Si ce o sa vezi acolo? ca sunt aproape identice, doar cateva detalii difera. Ei, aici exista un punct in care si romanii spun exact ca iredentistii unguri: nem, nem, soha! Doar ca, desigur, se refera fiecare la ceea nu accepta propria parte. ceea ce e mai interesant insa, este ca desi propaganda de acest gen este interzisa, tokes si liderii iredentisti unguri din Romania o practica nepedepsiti, iar altii – ca puha – o considera fireasca si se mai si supara cand le spun ca, de fapt, ei fac – deocamdata numai – propaganda antiromaneasca. nu e exclus sa mearga si mai departe.

de Horia Mărieș la 5 May 2012 - 22:25

Am devenit si eu ceva mai curios la filmele cu munții care sunt ceruți înapoi, citind cele de mai sus.

Așa am dat întâmplător de asta:

http://www.youtube.com/user/AZOLAHNEMEMBER

Și de parascoveniile astea tot pe acolo:

“About SZÉKELYFÖLD ERDÉLY Szeklerland Transylvania HUNGARY.

rumania is the Most Chauvinistic so called “Country” on Earth!

oláh = Falsificators of their own History

oláh = Falsificators of Transylvanian History

oláh = Corrupt to the bone

oláh = opportunists

oláh = U N C I V I L I Z E D parasites

oláh = cannot be trusted

oláh = sheep mentality

oláh = newcomers, imports to Transylvania and forced a lower standards of living upon the native Hungarians of Transylvania

oláh = spineless, gutless, heartless

oláh = Multiply Like Rats

oláh = wild-savages, non-tolerant

oláh = noisy, stolen language-culture

oláh = they look upon the achievements of hungarins as if they were their own

oláh = land thieves, INFILTRATORS

oláh = no respect for private property

I AM SO SICK OF THEM

Freedom for Hungarian Transylvania

Death to the oláh INVADERS”.

Bravo prieteni. Jur ca n-am știut de ele până acum. Constat acum că sunt josnice, iar cei care le scriu si le promovează niște mizerabili.
Mă întreb doar cât îi mai rabdă pământul pe unii ca ăștia.
Cineva din Carei îmi pomenea foarte recent de “spriritul european” care trebuie sa ne anime. Chiar așa? Chiar și în
“SZÉKELYFÖLD ERDÉLY Szeklerland Transylvania HUNGARY” ?
Acum imi vine doar să zâmbesc, să le spun să se urce pe cai si să dea bice tare de tot, până la graniță.
În rest, azi no comment, mi-e chiar foarte greață. Sorry.

de un careian la 6 May 2012 - 06:20

inafara de cateva persoane cunoscute si rascunoscute nu am auzit nimic despre cei 162 de candidati inscrisi in cursa pentru consilier.cum vor sa ne convinga sa ii votam daca ei se ascund de parca nu ar vrea sa ii vada nimeni.am auzit ca portarul de la primarie candideaza la statutul de consilier alaturi de directorul de la invatamant si sanatate din primarie,de alti functionari din primarie,de fratele si fiul unui consilier decedat de contabilul afacerii primarului,de vecinul acestuia sau de anonimi care nu au fost prezenti pe la nici una din manifestarile din ultimii trei ani.cu ce ganduri candideaza cei 162 de inscrisi?

de maries?care e legatura? la 6 May 2012 - 11:40

maries,care e legatura? de ce trebuie sa deviati de la subiect si sa vorbiti despre aceste lucruri doar pentru ca mihaita nu a avut argumente in al combate pe puha????(in afara de corectarile gramaticale de rigoare,ca atat il duce capul)
daca vei cauta pe google,vei gasi istorisiri interesante din ambele tabere,cum ca romanii au fost ucisi,cum ca ungurii au fost ucisi,astea sunt mizerii.ce legatura au cu subiectul?
oare pentru campania electorala trebuie sa va prostituati in asemenea hal incat sa scrieti orice e rau despre unguri,doar-doar veti reusi un efect in masa asupra ungurilor din carei,sa nu voteze UDMR-ul?
acela despre care ai postat, maries,este un dement, dar din astia gasesti cu miile, atat romani(vs. unguri) cat si invers.

este o categorie mult prea mica pentru a fi luata in seama, oamenii din ziua de azi se inteleg in mare parte bine. sunt si azi in carei oameni care urasc din suflet romanii sau ungurii dupa caz. dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii mentionam aici, doar pentru a face propaganda USL-ului, campionii nationali in deturnarea de bani dupa revolutie.

putin mai multa decenta, si incercati sa il combateti pe puha cu argumente, nu cu instigari din categoria nationalismului extremist.

de careian la 6 May 2012 - 12:10

eu cred ca postacii astia vor sa invrajbeasca oamenii din carei inaintea alegerilor.

de mihai la 6 May 2012 - 12:14

Subiectul este “USL Carei şi-a inregistrat candidaţii”
Este cumva Papp Zsolt consilier USL? avea puha vreo treaba sa intervina cu candidatul independent pentru club, mai ales ca “nu zice de rau despre nimeni”?

de mihai la 6 May 2012 - 12:20

@puha insusi face propaganda iredentista, nu reprezinta nimic mai mult decat unul din dementii prezentati de domnul Maries – atentie, nu am zis ca puha e dement!- dar e bine ca lumea sa stie ce pareri “democratice”, “patriotice” si “nationaliste” impartaseste puha, mai ales ca acesta – puha – le-a declarat singur, fara sa i le ceara cineva

de Andra la 6 May 2012 - 13:10

Istoria zbuciumata a Careiului isi pune amprenta asupra mentalitatilor bineinteles cu ajutorul celor ce conduc orasul in stil medieval si la aceasta ora.Lipsa de viziune,de pregatire adecvata a actualilor primari duce la tot felul de situatii directionate spre drum infundat.Un bun gospodar masoara de doua ori inainte de a croi sau daca vreti gandeste si se sfatuieste cu echipa sa inainte de a se arunca cu capul inainte asta in situatia in care interesul local e mai presus de cel personal.Problema etnica are priza la majoritatea locuitorilor si acesta e motivul exploatarii ei la maxim.Inca nu am auzit ca cineva sa aiba curajul sa recunoasca,ca sa se poata continua in buna intelegere coabitarea,toate derapajele survenite de-a lungul istoriei noastre comune de la un anumit punct.Situatii ca cele din secuime cu acel csibi fata de simbolul romanilor trebuiau tratate in mod decent si corect si atunci nimeni nu mai avea ocazia sa faca comentarii deplasate.Fiecare apartinem unei culturi si unui popor si aceasta sfidare din partea unor dezaxati nu ar trebui incurajata chiar prin omitere.Nu duce la nimic bun.

de mihai la 6 May 2012 - 13:14

Pe 4 septembrie 1944, mai multi localnici maghiari din Aita Seaca au capturat un numar rămas necunoscut de militari romani, pe care îi tortureaza și-i ucid. În privința numărului exact al militarilor români uciși, martorii si cercetatorii vehiculeaza cifre cuprinse între 13 si 100[1].[2]. La 26 septembrie 1944, pe fondul unei slabe prezențe a administrației române în zonă, în Aita Seacă a venit Gavrilă Olteanu, comandantul Batalionului de voluntari Brașov, din cadrul Regimentului de voluntari „Iuliu Maniu”.
„ La cererea românilor din Aita Seacă am mers cu o companie la fața locului, deoarece nu vroiam să las necurmate infracțiunile descrise. Am descoperit vreo optsprezece violări grave ale legii și am mai putut constata încă opt-zece. (…) A fost rănit un ofițer român, atacat de către frații Naghi [Nagy], și dus de către ordonanța sa la locul de prim-ajutor; unul dintre ei l-a omorât pe ofițer cu toporul: mai întâi i-a spart tibia, apoi i-a ciopârțit trupul, iar în sfârșit i-a aplicat o lovitură cu baltagul în cap. Asupra corpului neînsuflețit și ciopârțit în întregime s-a năpustit o femeie de șaptezeci de ani, care a pus degetul cu verighetă al ofițerului pe o piatră, i-a tăiat degetul și i-a furat verigheta. (…) Celălalt dintre frații Naghi [Nagy] a lovit ordonanța cu sapa în ceafă, acesta prăbușindu-se mort pe loc. (…) Le-am aplicat pedeapsa cu același topor cu care au săvârșit crima.(Gavrilă Olteanu-Epistola către Maniu datată august 1945)[3]”
Gavrilă Olteanu a efectuat o anchetă sumară asupra celor petrecute la 4 septembrie și a dispus executarea a 11 etnici maghiari (nouă prin împușcare și doi prin decapitare. Alți 2 răniți atunci, au decedat ulterior). După brutala execuție (victimele având vârste cuprinse între 16 și 65 de ani), localitatea a fost jefuită. Organizația paramilitară Regimentul de voluntari „Iuliu Maniu” a mai întreprins acțiuni similare județele Bihor, Cluj și Sălaj.

de mihai la 6 May 2012 - 13:18

Masacrul din Ip

Data: 13-14 septembrie 1940
Masacrul din Ip se înscrie în seria masacrelor antiromânești desfășurate pe teritoriul Transilvaniei de Nord în toamna anului 1940. În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940 trupe maghiare ce făceau parte din armata de ocupație cantonată în orașul Șimleul Silvaniei,[14] împreună cu localnici maghiari și cu membri ai organizației Straja națiunii (“Nemzetőrség”) au ucis 157 de localnici români.
[modificare]Masacrul din Treznea

Data: 26-27 noiembrie 1940
După crimele din 8 septembrie 1940, când trupele armatei ungare au ucis 11 persoane în comuna Ciumărna, trupele horthyste au pornit către comuna Treznea, unde au intrat la data de 9 septembrie. Primele victime au fost copii aflați cu vitele la păscut. Cadavrele lor au fost descoperite pe izlazul comunal. După ocuparea satului, unitățile maghiare au dezlănțuit măcelul rămas în istorie sub denumirea de “Masacrul de la Trăznea”. Români și evrei au fost masacrați cu focuri de mitraliere, străpunși cu săbiile și baionetele, iar casele atacate cu grenade și incendiate. În urma acestor incidente au murit 93 de persoane, dintre care 87 de români și 6 evrei.

de mihai la 6 May 2012 - 13:19

Masacrul de la Sărmașu
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
În 17 septembrie 1944, trupe de jandarmi maghiari sprijinite de localnici membrii ai gărzii civile maghiare au torturat și masacrat 126 evrei din localitatea Sărmașu[1].
Cadavrele celor uciși (31 de barbati adulti, 52 de femei adulte si 43 de copii pana la varsta de 15 ani) au fost deshumate din două gropi comune, în februarie 1945. Concluzia la care a ajuns Comisia medico-legala care a realizat autopsierea cadavrelor: moarte violenta prin impușcare, iar in cazul mai multor copii, moarte violenta prin asfixiere, aceștia fiind ingropați de vii.
Cercetările împotriva celor vinovați de masacrele de la Sărmașu și Luduș au început în anul 1945 și s-au încheiat în 1946. Prin sentința Tribunalului din Cluj s-a stabilit responsabilitatea pentru masacrul de la Sărmașu: doi ofițeri din trupele de jandarmi (cpt. Lancz Laszlo, lt. Vecsey) și cinci subofițeri (slt. Halasz, slt. Fekete, plt.maj. Szabo, plt. Horvath Istvan și plt. Polgar) au fost găsiți vinovați și au primit sentințe de condamnare la moarte. Doi dintre localnici au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru participare la masacru: Panczel Janos (soldat-jandarm din Sărmașu) și Soos Istvan (membru al gărzii civile maghiare din Sărmașu) au fost condamnați la 20 de ani, respectiv la 5 ani de închisoare.[2]

de mihai la 6 May 2012 - 13:22

Moisei este o comună situată în partea de sud-est a județului Maramureș, aflată la jumătatea distanței dintre orașele Borșa și Vișeu de Sus. După Dictatul de la Viena din 30 august 1940, NV Transilvaniei intră sub ocupație maghiară, întreg Maramureșul fiind alipit Ungariei. Comuna Moisei a fost printre primele așezări românești ce au intrat sub administrație ungară în 7 septembrie 1940.[3] La data de 23 august 1944, România trece de partea Aliaților și alături de armatele sovietice încep luptele pentru recâștigarea Transilvaniei de Nord. La începutul lunii octombrie a anului 1944, frontul înainta în interiorul Ardealului, fiind eliberate primele teritorii. În aceste condiții au avut loc și crimele din Moisei.
Fișier:Vidageza01.jpg
Ansamblul monumental de la Moisei al sculptorului Gheza Vida ridicat în memoria victimelor
La data de 14 octombrie 1944 trupele maghiare aflate în retragere pe Valea Izei au omorât 29 de români în două case de lemn de la periferia comunei Moisei, pe drumul principal ce duce spre Borșa.[4] Au fost identificate 31 de victime, dintre care doi au rămas în viață. Cei doi supravietuitori sunt Vasile Petrean, originar din comuna clujeană Pălatca, și Vasile Ivașcu, care ulterior a înnebunit parțial.[5] Dintre cele 31 de victime, 24 erau originari din județul Mureș, 3 din județul Cluj și 4 din județul Maramureș. Acești țărani ardeleni erau internați în lagărele de muncă din orașul Vișeu de Sus, fiind acuzați de “trădare de patrie”, de patriotism românesc ori partizanat.[5] În condițiile înaintării forțelor militare aliate, cei mai mulți dintre cei încorporați în unități de muncă obligatorie au dezertat, încercând să treacă linia frontului și să se întoarcă în localitățile de domiciliu. Unii au reușit, alții, între care și cei uciși la Moisei, au fost prinși de jandarmii de front și duși într-un lagăr improvizat în casa unui evreu transilvănean deportat în lagărele de exterminare naziste.[4]
În ziua de sâmbătă, 14 octombrie 1944, prizonierii din lagărul de la Vișeu de Sus au fost urcați într-un camion și transportați la Moisei, comuna fiind în prealabil complet evacuată de locuitori. 12 dintre ei au fost închiși într-o căsuță de lemn, fiind împușcați de către soldații maghiari, care trăgeau prin geamuri și ușă. În continuare au fost uciși și ceilalți români. Masacrul s-a întâmplat pe la orele 15, în aceeași noapte, militarii incendiind satul și arzând circa 300 de case.[5] Cadavrele intrate deja în putrefacție, au fost îngropate la două săptămâni după comiterea masacrului, când localnicii au revenit la gospodăriile lor. Deasupra gropii comune s-a înălțat o troiță de lemn, înlocuită dupa câțiva ani de un obelisc din piatră.[4]

de mihai la 6 May 2012 - 13:40

nu aveam motive sa-l combat pe puha pentru candidat, fiindca Zsolti este un baiat de treaba;
cat despre filmul cu muntii si decenta, incetati cu propaganda iredenta, fiindca avem toti de pierdut
iar despre unguri, nu avem ce discuta, fiindca cei mai multi voteaza etnic si numai un “visator” si-ar inchipui ca aceia dintre ei care citesc buletinul de carei (oare il citesc 10%?), chiar si-ar schimba optiunea de vot si ar vota un partid romanesc, cand au 3 optiuni maghiare; deci, cu basme si intimidari incercati la altii, mai ales ca nu puteti demonstra ca am zis ceva despre toti ungurii, pentru ca m-am referit punctual la anumiti unguri, fara a avea ceva impotriva ungurilor de treaba, care sunt, slava domnului, destui. ceea ce nu inseamna ca inchid ochii la horthysme, tokesisme si iredentism unguresc. fata de astea, nincs kegyelem prin scris!

de ascultator la 6 May 2012 - 14:39

puha tata te faci de ras cu independentu tau care de un an de zile nu mai citeste procesele verbale de la sedinta dupa cum a reiesit din emisiunea de la radio.e bine sa ai titula de consilier si sa te umfli in pene dar mai trebe si muncit pentru ea nu asa cand iti aduci aminte.atentie cu cine votati ca sa stiti ce va asteapta.

de Horia Mărieș la 6 May 2012 - 14:59

@maries?care e legatura? la 6 May 2012 – 11:40, + @dAndra la 6 May 2012 – 13:10

Postarile cu autorii (alias) de mai sus, par sa fie scrise de aceeasi mana si fiindca sunt relativ decente, le fac onoarea sa le raspund pentru a clarifica, daca se poate, anumite lucruri.

Stiu bine ca exista extremism si de o parte, si de alta, ca doar nu-s copil, stiu bine ca exista (din pacate) dementi si de o parte si de alta. N-am deviat de la subiect (de la comentarii), am avut doar curiozitatea sa vad ce este cu filmul mentionat, cel la care facea trimitere dl. Kovacs Antal (Puha): “uita-te la filmul ”adjatok vissza a hegyeimet”. Nu facea parte din cultura mea cinefila de pana acum, deci am fost curios. N-am mai ajuns pana acolo, pana la filmul recomandat de Puha, si n-o sa ajung niciodata pana acolo fiindca m-a blocat pe drum mizeria secuiasca la care am facut referire. Mi-a fost, asa cum am mai spus, pur simplu greata. Fascismul, hortysmul, sunt o nimica toata pe langa josniciile respective. Subiect definitiv inchis pentru mine.

@maries?care e legatura? imi scrie: “oare pentru campania electorala trebuie sa va prostituati in asemenea hal incat sa scrieti orice e rau despre unguri, doar-doar veti reusi un efect in masa asupra ungurilor din carei, sa nu voteze UDMR-ul?”

Eu nu fac campanie electorala pentru nimeni, eu fac klar antikampanie, adică o campanie impotriva celor care până acum au dat doar cu bățul în fasole pe post de primași. Indiferent de nație, de etnie, asta doar fiindcă prostia îmi repugnă și nu admit să fiu condus de unul mai prost ca mine.
Nu mă prostituez, fiindcă nu sunt femeie, nu sunt nici curvă și nici kurva. Sper ca nu vreti sa insinuati acum ca as fi gay?
Nu încerc să-l combat pe dl. Puha cu argumente, fiindcă eu n-am intrat în polemică cu el, l-am rugat doar să-si caracterizeze edilii (pe primii trei). Dl. Puha a scris clar că-si va expune opiniile aici, dar doar după 11 mai. De mine, dl. Puha poate să-l susțină cât vrea el și cum vrea el pe Dl. Papp Zsolt, cu care eu unul n-am absolut nimic. N-ar fi de fel exclus ca varianta avută în vedere de dl. Puha să fie incomparabil mai bună față de cea actuală. Foarte bine. Ba chiar excelent. Înțeleg însă că propunerea dl. Puha pentru primaș este valabilă (aplicabilă) doar peste 4 ani si că este cam devreme să discutăm acum despre ea.

Intotdeauna mi-a plăcut să primesc lecții, să fiu puțin admonestat, să fiu puțin pus la colț, așa cum o face în finalul comentariului și @maries?care e legatura?: “puțin mai multă decenta, ți incercati să îl combateti pe puha cu argumente, nu cu instigari din categoria nationalismului extremist.”

Cu dl. Puha am lamurit-o deja mai sus, nu îl combat de fel cu instigări din categoria naționalismului extremist, fiindcă nu este stilul meu.
In ce privește decența, de obicei o am atunci când scriu pe acestă pagină și când nu sunt provocat murdar, inclusiv prin invective sau chiar înjurături de cei care chiar n-au argumente. Am decență suficientă.

In ce priveste devierea de la subiect, rog frumos să mă citiți, dacă o să aveți cumva cuvenita răbdare, cu mult mai multă atenție. Revedeți vă rog postările mele de pe această pagina, sau de pe altepagini (la alte articole).

Vă invit să comentați punctual și intelectual, cu o viziune europeană, vis-a-vis de postările mele, și să nu deviați chiar Dvs de la subiect, încercând să-mi dați mie lecții de bună purtare și de bune maniere, ca la școala primară sau ca la radio. Comentați vă rog, dar numai cu argumente verificabile, documentate, nu cu tromboane, de ex. versus postările mele din 2 May 2012 – 11:06, 4 May 2012 – 02:57, 4 May 2012 – 07:47 de pe această pagină, sau la multe altele de pe alte pagini. La oricare, la alegerea Dvs. Combateți-mă, cât puteți Dvs. de tare. După aceea, mai putem sta de vorbă. Foarte civilizat.

In rest, s-auzim numai de bine.

de forta USL la 6 May 2012 - 19:02

Felicitari pentru prestatia din emisiunea de radio domnule Ciuta!Nici de aceasta data nu ati coborat stacheta!Melodia a fost la acelasi nivel!Respect!

http://www.youtube.com/watch?v=sqaNdy8vxGw

de mihai la 6 May 2012 - 20:01

respect pentru domnul Papp Zsolt, care in emisiunea de azi de la radio a recunoscut fair-play ca nu a verificat procesele verbale. oameni suntem, gresim cu totii, dar sa ai taria sa-ti asumi public o greseala se intampla mai rar. prin ceea ce a spus a reconfirmat minutiozotatea cu care lucreaza consilierul Ciuta si faptul ca atunci cand acesta spune ceva are acoperire in documente, nu vorbeste la “inspiratie”. Cum zicea domnul Maries, avem nevoie de oameni corecti, oameni de caracter – din care exista in Carei destui, indiferent de etnie – numai ca anumite organizatii politice locale prefera politica de cumetrie/gasca/coterie/familie in loc de a promova profesionalismul, competenta si corectitudinea. unii prefera sa voteze etnic, pentru ca e mai comod, iar beneficiarii votului etnic vor incerca sa-si umple cat mai mult buzunarele pentru cand vine scadenta. pacat ca la scadenta platesc intotdeauna cei care nu s-au ales cu nimic in afara faptului ca a castigat candidatul lor.

de mihai la 6 May 2012 - 20:07

@andra

definiti, va rog, “tratament corect si decent” in acceptiunea dumneavoastra.

de mihai la 6 May 2012 - 20:14

domnule Maries, fiti linistit, toata lumea bine intentionata a putut recepta clar mesajul dumneavoastra si cred ca e convinsa de cele afirmate. puteti fi sigur insa, ca aceia care nu doresc sa inteleaga, ci sunt preocupati de propaganda hungarista, vor mai incerca “turbulente”. dar suntem obisnuiti cu asta de la Trianon incoace.

de mihai la 6 May 2012 - 20:17

completare la postarea de la 20:01

ba platesc si cei care au pierdut alegerile, dar nu platesc cei care au imprastiat/insusit banii publici. si asta nu cred ca e corect.

de kovacs antal (puha) la 8 May 2012 - 07:18

Mihai…asa cum stii tu,unu nu stie!!!! imi cer scuze ,dar NUMAI TU AI DREPTATE,EU NU!!!

de blabla la 8 May 2012 - 07:25

un pas inainte pentru puha.nimic nu se pierde… totul se transforma…daca vrei

de kovacs antal (puha) la 8 May 2012 - 21:35

@ ascultator! niciodata nu m-am facut de ras cu Papp,nimeni nu s-a facut cu el de ras!!! eu am incredere in Papp! ne cunoastem de cel putin 30 de ani…niciodata nu m-a mintit!!!!

de Crisan la 9 May 2012 - 05:12

corb la corb nu isi scoate ochii.mai bine ar pune mana sa mai si citeasca daca tot ia banii de consilier si nu sa vina sa faca circ la radio ca sa aiba motiv sa se bage in seama.oricum stim si noi ce si cum asa ca nu tine vrajeala daca acum nu mai sunt asa multi angajati ca sa il voteze.stim ca un vot are de la tine asa ca stai linistit ca nu ti-l ia nimeni.

de ildiko la 9 May 2012 - 07:57

ptr. pacat …bai ,tu nu stii ca suntem in anul 2012 ?
au trecut 22 de ani de la asa zisa revolutie ….cine a furat atunci …multi sunt prin tari calde …au ramas cei care nu pot fi prinsi ,si oricum aia nu mai vor sa conduca ptr. ca s-a desteptat tugulanu roman ,stie mai mult decat cred unii…

de scriitorudemanuale la 9 May 2012 - 08:47

tati is ¨ o apa s – un pamant¨

de cosmin la 9 May 2012 - 09:46

citind listele iti poti da seama ce fel de oameni promoveaza fiecare partid si ce interese au

de ildikou la 9 May 2012 - 14:09

kred k pe site-ul asta a inceput sa infloreasca floarea de coltz cu denumirea latineasca “campanius electoralis”!?????????????????

de uslist la 9 May 2012 - 14:23

Parca s-au cam scuturat petalele tulipanului si poate inca nu ati observat.Dar la voi e de inteles ca doar inca mai traiti in vremea grofilor si nu ati observat ca lumea evolueaza.Sa vedem de unde mai pune primarul vostru evazionist banii inapoi pe care i-a luat de la oras sau cu care a bagat orasul in datorii!Rau de tot le merge la tulipani daca ies in fata cu oameni compromisi,evazionisti,care inca nu stiu cum se porneste un calculator nu sa mai si lucreze cu el.Sa vedem unde mai postati dupa ce va pica grofii.

de kovacs antal (puha) la 9 May 2012 - 18:04

@ uslist tu vorbeste de usl…lasa tu petalele tulipanului!!! eu nu cred ca am scris vre-un rau despre usl sau pnl….daca faci campanie,fa in asa fel incat nu baga pe ceilalti in noroi….tu spune ce stii despre usl si atat!!! nu veni tu cu tulipanu!!!!

@ crisan! nu numai de la mine v-a avea papp vot…inca de la vre-o 4-5 sute de oameni!asa ca ocupati-va de ale voastre !!! slaviti usl-ul si nu bagati pe altii in noroi!!!

de karcsi la 9 May 2012 - 18:51

parca puha era cu independentu sau nu nai are tinere de minte?acuma se vede cum is astia de …dependenti.poti sa spui orice da nu de tulipan.in noroi voi ati intrat cans ati ales un primar care fura si are datorii.

de Horia Mărieș la 9 May 2012 - 20:38

Mi-a venit o idee creață.

Ce să ne mai contrazicem și să ne enervăm atât de mult cu referire la primaș?
Îl promovăm, și gata.

Nici nu mai contează ce se va vota la locale la Carei. Poate să iasă și primaș.

Dar pe urmă, îl propunem candidat (de deputat sau de senator) la alegerile parlamentare din toamnă, și-l vom și alege. Cu vot uninominal, numai pentru meritele lui incontestabile, cu tot tacâmul, etc.

Va deveni parlamentar la București (evident din partea UDMR) și va renunța la eventualul) mandat de primaș câștigat la 10 iunie. Că este mai tentant, mult mai prestigios și mult mai bănos să fii senator decât primaș. Sună bine la CV.

Scapă Careiul definitiv el, dar la București va trebui să stea foarte cuminte în banca lui fiindcă altfel este posibil să o ia repede peste țurloaie.
Acolo n-o să aibă nici texte, nici speachuri, nici snoave, poate să doarmă.

În rest, s-auzim numai de bine.

de mihai la 9 May 2012 - 22:10

puha are dreptate: nu trebuie bagat tulipanul in noroi, fiindca udmr l-a bagat singura acolo, prin modul cum a condus, rezultatele obtinute si oamenii pe care i-a promovat si ii promoveaza.

puha, ce faci tu seamana a CNA. pe cand ne amendezi ca nu scriem cum vrei tu?
asa e, cand ii apuca democratia pe nationalistii din opozitie, vedem ce ar putea face daca mai ajung vreodata la guvernare.

de Luptator la 10 May 2012 - 01:34

Puha!!! Nu e bine ce faci! Daca esti cu Papp lasa tulipanul din mana. Deci de data asta m-ai suparat. Sa nu ai tu taria sa zici ca UDMRisti(ALO – nu unguri) au facut ce au vrut in ultimii 16 ani.
Puha. I-ti place sau nu…….!!!! Nu e corect sa fie primar si vice maghiar. Asta sfideaza romani.
Beko are salar de “kozel 100 milla”.
Contabila nu are scoli
Si altele si altele…
Ori esti corect si vezi si partea cealalta a paharului ori nu.
Daca tu nu esti, te rog sa nu te astepti ca altii sa fie cu tine.
Si daca nu esti sovin, trebuie sa-ti doresti si tu o schimbare. Iar schimbarea inseamna Bucurestean. Schimbarea inseamna USL!
Nez a tukorbe es mond, hogy hazudok! Beszeld ezt meg magadal te sukar gagio! :)

de .... la 11 May 2012 - 05:24

gasca asta are o coada de topor
oprea dorel, turnatorul de la fostul unio…
asa ca…
dijiaba..dar dijiaba..

de Horia Mărieș la 11 May 2012 - 08:47

Azi este ziua de 11 mai 2012.

- Asteptam ca domnul Kovacs Antal (Puha) sa se tina de promisiune.

- A inceput oficial campania electorală. Pentru noi, ăștia care vorbim discuții/comentarii pe aici, nu prea conteaza data oficială de început a campaniei.

Nu a contat însă nici pentru alții mult mai oficiali ca noi, pentru jucătorii de pe gazonul cel verde plin cu lalele, ca de exemplu pentru primaș, care și-a început-o cu cel putin o zi înainte, în data de 10 mai 2012, în ziarul lui de casă, prin amabilitatea măzgălitorului de hârtie aservit și plătit din banii primăriei cel cu iz de vin, adică borosizu.

Sub pretextul prezentării listei candidaților la alegerile locale, pe prima pagină a prestigiosului săptămânal “cultural” la articolul “Jeloltek, jeloltlisztak – NAGYKAROLY” tronează fotografia oficială de propagandă electorală a primasului, cu următorul subtext (traducere liberă din limba maghiară):

“Kovacs Jeno, actualul primar și în același timp candidatul organizației UDMR locale la postul de primar. Nu întâmplător: în timp ce în condițiile actualelor schimbări economice (n.a.: citește schimbare = criză) în ultimii ani cei mai mulți primari din țară, și în plus mulți primari din foarte multe alte țări nu au dobândit succese, în timpul ultimului mandat al lui Kovacs Jeno ca primar al orașului, Careiul s-a dezvoltat mai mult ca oricând.”

Așa o fi, no comment, dar să vedem cândva și socoteala exactă precum și destinația banilor cheltuiți pentru această “dezvoltare”. Adică actele, expertiza contabilă transparentă, auditul. Până atunci – ne abținem.

Dacă chestia asta care s-a comis în Nagykaroly es Videke, numărul 19 din 10 mai 2012 nu este campanie electorala mascată, făcută înainte de startul oficial al ei, deci ilegală conform Cf. Art. 61 din Legea 67/2004 republicată, să-mi ziceți mie cuțu.

Citez din Legea 67/2004 completată și republicată:

“Art 61. Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăsurării alegerilor si se încheie în ziua de sambata care preceda data alegerilor, la ora 7,00.”

Să vedem însă ce are de zis la chestia asta, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Carei format din preşedinte Roskopf Hajnalka – jurist la Primăria Satu-Mare, Anca Demian locţiitor, Pop Angela şi Sroth Clara membrii. Cred ca primașul va încasa o amendă din partea Comisiei, fiindcă vina lui este evidentă. O amendă de 10 lei și un cartonaș galben ca avertisment. Atâta tot.

Poate s-a autosesizat B.E.C.M. Carei. Dacă nu a făcut-o din varii motive, sesizăm noi acum Biroul respectiv, prin acest comentariu.

In rest, s-auzim numai de bine, dorim o campanie electorală fructuoasă pentru toți candidații, și ca-ntotdeauna la alegerile locale din Carei, numai cei mai buni să ajungă în fruntea urbei.

de careian la 11 May 2012 - 17:31

tu vorbesti horica?tu ai inceput-o demult,altii stau cu cronometrul s-o poata incepe,vezi dovada impresionantelor afise care au aparut azi.o singura intrebare as avea ,inteleg de ce bucuresteanu e separat pe afis,(ca doar candideaza de primar baiatu),dar de ce e ciuta prezentat drept consilierul meu? dar ceilalti care fac parte din echipa usl ai cui consilieri ar dori sa fie?ce se intampla cu psd-ul?vad ca ciuta se crede net superior lor din moment ce si-a facut panou separat fara ei.

de puscasu la 11 May 2012 - 18:57

intr adevar impresionante si mai mult decat elegante si de bun simt ca altfel nu apareau roszmaju cu spini luati de la trandafirii scosi de primar ca sa poata cumpara cica altii de la firma lu csaba de la spatii verzi.acum se vede cine a fost in stare sa isi termine la timp afisele si acum va suparati ca …asa au fost si in consiliu cu pnlisti care aveau lectiile facute totdeauna.de ce nu furati modelul?sau nu puneti mana decat pe comisioane …

de Horia Mărieș la 11 May 2012 - 19:24

@careian

Am recunoscut în comentariul meu (11 May 2012 – 08:47) de la bun început că vorbesc discuții/comentarii pe teme electorale. Doar că eu fac o anticampanie declarată, nu campanie și nu sunt nici persoană publică oficială sau candidat. Dar nu sunt singurul care vorbește discuții electorale pe aici la Comentarii, același lucru l-a făcut de mult timp și distinsul @careian.

La întrebările legate de afișe nu pot să vă răspund – nu le-am văzut.

de pentru careian la 12 May 2012 - 03:41

e bine daca observi ce se intampla in jurul tau dar cum se face ca observi numai selectiv adica numai ce iti convine tie?cum de nu ai vazut ca altii au inceput campania inainte de termen,la ziarul lor si la radio,in dispret fata de lege asa cum conduc si orasul.unde ai fost cand au fost taiati copacii,sau cand se aproba constructii numai pentru cei apropiati lor iar pentru altii trebe doi ani ca sa primeasca aprobare?cum nu ai observat ca sefu de la spatii verzi are firma de spatii verzi si asa se invart banii afara din primarie?cum nu ai observat ca si acum avem …colorati …in centrul orasului si fac ce vor ca nici politia nu se baga?cum nu ai observat ca sunt bagati acesti colorati cu acte in casele oamenilor si nimeni nu spune nimic?can vei observa si acestea si multe altele?

de kovacs antal (puha) la 12 May 2012 - 06:45

atunci sa vedem,kijejapuja?!:)))

de emil la 12 May 2012 - 09:52

@luptator

Ti-ai gasit! Parca i-ar interesa corectitudinea, cinstea! daca ar fi asa, nu ar face ce au facut!

de Anonimus (ca nu-i imoral sa fi anonim) la 12 May 2012 - 22:10

Astept prietene Puha sa iesi pe fata. Si iti promit ca dupa ce iesi si spui pe fata in cine crezi, te sun eu personal si ma prezint.
Drept voi sta in fata ta si ma voi uita in ochii tai. Barat.

de Karla la 13 May 2012 - 09:24

Cum am citit listele am vazut ca nu este nici o schimbare pe care sa ne dea cei care acum conduc orasul.Numai oameni care sunt apropiati de primar cum este vecinul sau sau contabiliu de la firma sau directorul levente din primarie.saracu keizer tot pe locul doi a ramas ca sa faca munca de jos cu tzig… si sa mai poate prinde un scaun sub primaru.si la popa au mers cu banii multi ca sa puna stampila pe ei ca pentru ei numai asta intereseaza.ei sa aiba cat mai multi bani si noi tot asa rau traim si mai departe.

de lia la 17 May 2012 - 12:22

STITI CE MA INTREB/ DE UNDE AU OAMENII ASTIA ATATA TUPEU ? SA STII SI SA SIMTI ALATURI DE CETATENII ACESTEI TARI CE-AU FACUT BOC SI AI LUI 3 ANI DE ZILE SI ….TOTUSI SA CANDIDEZI PE LISTELE PDL-ULUI…TUPEUL VINE DE LA UDREA ,HOARA ,ANASTASE ,VISAN ,TOADER si mai ales BOOOCCC CEL NECONSTITUTIONAL .APROPO ,OARE STIU CEI DE MAI SUS CATE LEGI NECONSTITUTIONALE A DAT SEFUL LOR CEL mic PE CAND ERA SEFUL GUVERNULUI/ sau doar banii vorbesc .

de mara la 17 May 2012 - 12:27

stiti ce-am observat?sunt ff multi oameni valorosi ,buni oameni de afaceri ,dar nu candideaza niciunde ….e plin de ofiteri pensionari ,de medici care nu au demonstrat calitati de administratori…vai si vai lume !

de mara la 17 May 2012 - 12:28

noroc ca mai e un domn CIUTA pe acolo si ….

de Lael Collozo la 3 June 2017 - 16:28

Uite ca am ajuns acesta pagina web despre USL Carei şi-a inregistrat candidaţii ,
cautand despre maramu. Acum ce sa zic ca faci treaba super.
poate vrei sa vizitezi si saitul http://cazare-maramures.net un site despre maramureseni.
Mult succes

Lasati un comentariu