Vechii invăţaţi chinezi cunoşteau orarul organelor

• publicat la: 17 mai 2012
Vechii invăţaţi chinezi cunoşteau orarul organelor

Vechii invatati chinezi cunosteau orarul organelor. Organismul iti trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat.
S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se imbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate, din cauza uzurii organelor.

ORA 6
Este ora la care organismul se
trezeste, chiar daca noi vrem sa mai lenevim. Incepe productia de hormoni a corpului nostru. La aceasta ora aminoacizii, hormonii, zaharul din sange actioneaza la capacitate maxima.
Ce trebuie evitat la acesta ora? In afara de lenevirea in pat, ALCOOL si TIGARI.

ORA 7
Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut dimineata face o greseala, pentru ca inima este suprasolicitata, iar rezultatul este acelasi.
La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar inainte este indicat sa bea si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia. (un pahar de apa baut imediat dupa trezire face sa scapi de constipatie)

ORA 8
Organismul tanjeste dupa “combustibil”.
Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala, daca vreti sa va faceti o analiza a sangelui. Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului.

ORA 9
Organismul receptioneaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor ficomplicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.

ORA 10
Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu masina, atentia si reflexele sunt mult sporite.

ORA 11
Organismul isi arde grasimile.Gurmanzii pot consuma orice( totusi, mai cu mila, va rog)dupa pofta inimii.Cu putin inaintea pranzului, inima si circulatia sanguina se afla in momentul lor de varf.
Evitati sa mergeti la un consult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real.

ORA 12
S-a dus deja jumatate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc in forma.
Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati in fata unei ferestre deschise. ( Aerisiti foarte bine incaperile.)
Rezultatul este benefic. Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Se pregateste pentru a produce sucul gastric si a primi mancarea.

ORA 13
Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare.Dupa masa de pranz bila incepe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a o activa.
Dar mai ales este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste si fara alte preocupari decat a manca. Si FARA NERVI.
Mancarea se serveste in liniste si armonie.

ORA 14
Forta vitala este foarte scazuta. Organismul trebuie sa se odihneasca.

ORA 15
Creierul se pune din nou in miscare. Ne putem continua in forta activitatea.
Atentia si puterea de concentrare sunt in forma maxima.
Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul.

ORA 16
Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre in functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice.
Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare in aer liber. La aceasta ora
actioneaza cel mai bine remediile pentru stomac.

ORA 17
Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt in forma.
Sportivii stiu deja, cine se antreneaza sau concureaza, obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive.

ORA 18
Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea
ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit.
Nervii reactioneaza la durere sau furie.

ORA 19
Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire, porii pielii
se deschid si asimileaza produsele cosmetice. Dar atentie, scade tensiunea.

Ora 20
Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai tarziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja intr-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate
la ora aceasta.

ORA 21
Scade temperatura corpului si metabolismul.
Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mincarea ramane nedigerata sau digerata
pe jumatate. Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.

ORA 22
Ficatul nu mai lucreaza. Stop fumatului, caci in pauza ce survine in functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.

ORA 23
Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita.
Daca vrem sa fim frumoase, noi femeile, trebuie sa ne punem la somn, la aceasta ora, pentru ca acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii.

ORA 24
Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza la minim pe scala sa de functionare si se programeaza ” pentru maine “. Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca intr-un somn profund. Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt in stare de inhibitie.

ATENTIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila.
Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala.
Dimineata retinem mai usor informatiile, dar pentru a le pastra in memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza.

sursa mistereleterrei

Lasati un comentariu