Alegeri 2012 Carei:încălcarea Legii

• publicat la: 9 iunie 2012
Alegeri 2012 Carei:încălcarea Legii

Update h21,00

Un alt incident a avut loc in cursul zilei de azi la Caminul de Batrani  unde una din asistentele angajate la aceasta institutie a preluat  cartile de identitate de la 20 de locatari ai centrului  spunand ca le pastreaza pentru cand va veni urna mobila  desi unii dintre varstnici si-au exprimat dorinta de a se deplasa la sectia de votare arondata ce se afla  in imediata apropiere.

Evenimentul a fost semnalat  in timp util si remediat.Echipajele sosite la fata locului au  luat legatura cu conducerea institutiei  si cu  psihologul,lamurind  situatia incerta a varstnicilor ce doreau sa voteze la sectia de vot.

Biroul Electoral Local  a anuntat o prezenta la vot de 49,47% la ora inchiderii urnelor,cea mai mare prezenta fiind la sectia 8 de la Scoala Generala 3,cu 54%.

La Ianculesti,prezenta a fost de 53% iar cea mai redusa a fost la sectia 5 de la Scoala Vasile  Lucaciu.

Update 10 iunie 2012,h15,00

Potrivit Biroului Electoral Municipal Carei,prezenţa la vot la oa 12,00 era de 11,65% din populatia cu drept de vot,cea mai mare prezenta inregistrându-se la secţia de vot de la Scoala Generala nr.3 cu 15,14 % iar la polul opus aflându-se secţia de votare nr.5 de pe str.Tireamului,cu 5,37%.

La ora 14,00  situatia  era de 21,78 %  prezenta la vot pe oras,la sectia din Ianculesti inregistrându-se  36,39% iar la secţia nr.5 de pe str.Tireamului,19,41 %.

Mici incidente au fost semnalate şi pe parcursul acestei zile.Astfel,la sectia de vot nr.1,seminar catolic Kalasantius,5 buletine de vot au fost oferite in dublu exemplar, situaţie remediată in timp util.

O prezenţă constantă in secţiile de votare  o au consilierii  din formaţiunea aflată la cârma oraşului,la fiecare dintre secţiile din oraş fiind câte un candidat.

In jurul orei 11,00,candidatul de primar Adrian Bucureştean s-a deplasat impreună cu candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean,Adrian Stef, la sectia nr.4 pentru a vota.

La aceiaşi secţie a votat şi candidatul pentru funcţia de consilier local,Ilie Ciută.

Pe 10 iunie 2012 au loc alegerile locale pentru consilierii locali şi judeţeni, primari şi preşedinţi ai consiliilor judeţene.Astfel, alegătorii vor primi un număr de 4 buletine de vot şi o ştampilă.

Potrivit ultimelor date,sunt aşteptaţi la vot un număr de 21.367 careieni in conditile in care la recensământul din octombrie 2011,populaţia totală a municipiului era de 20.180,populaţie ce include şi persoanele sub 18 ani.

La Carei există un număr de 14 secţii de votare dintre care una este in satul Ianculeşti.

Legea prevede că birourile electorale ale secţiilor de votare sunt constituite dintr-un preşedinte,un locţiitor al acestuia şi  9 membrii în cazul secţiilor de votare din municipii.

Preşedinţii secţiilor de votare au fost instruiti pentru scrutinul  de mâine şi au fost atenţionaţi in legătură cu principalele nereguli care se pot inregistra intr-o secţie de votare.

Principalul rol al preşedinţilor secţiilor de votare este supravegherea actului votării. Mai exact, electorii nu pot intra câte 2 in cabina de vot, nu pot vota fără cartea de identitate si nu pot fi influenţaţi ori influenţa pe alţii in legătură cu opţiunea de vot.

In cursul zilei de azi insă au apărut primele nereguli la unele din secţiile de votare de pe raza municipiului Carei.Astfel ,la două din secţiile de votare,si anume Sectia nr.1 dela Seminarul romano-catolic Kalasantius şi Sectia nr.2 de la Grădiniţa nrr.8 ,preşedinţii secţiilor de votare au purces la ştampilarea buletinelor de vot cu ştampila de control deşi această operaţiune este prevăzută a avea loc mâine,inaintea dechiderii secţiilor de votare.

Unii dintre membrii acestor secţii de votare au semnalat şi contesatat aceste practici dar fără niciun efect până in prezent.

Un alt eveniment  semnalat in cursul zilei de astăzi a  avut loc la secţia de votare din incinta Liceului Teoretic,unde preşedintele de secţie a sunat la 112 pentru a semnala faptul că  de cealaltă parte a drumului mai există un baner al unuia dintre candidaţii de primar la primăria Carei.

Conform prevederilor legii,numai materialele electorale amplasate pe sau in clădire  se indepărtează cu o zi inainte de inceperea votului.

Un incident deosebit a avut loc la Secţia de votare nr.3 de la Grupul Scolar Simion Bărnuţiu,unde preşedintele secţiei de votare,Veres Toma de la Seviciul Tehnic din Primăria Carei a plecat  cu ştampila secţiei la Primarie.

Legea 67 cu modificările ulterioare  prevede “obligativitatea păstrării stampilelor in secţiile de votare: art. 194 alin (4) La plecare, preşedintele biroului electoral al sectiei de votare sigilează intrarea in localul de vot prin aplicarea stampilei de control pe o bandă de hârtie. Este interzisă părăsirea localului de vot cu ştampila de control sau cu stampile cu mentiunea «Votat». Conform Circularei  Biroului Electoral Central, preşedintele secţiei de votare, anterior sigilării secţiei de votare, va aplica stampila de control pe o bandă de hârtie, urmând ca ştampilele de control si stampilele cu mentiunea VOTAT să rămână in secţiile de votare”.

In urma acestui incident ,unul din reprezentantii  aflati in sectie a depus o contestatie in acest sens,contestaţie ce nu a fost nici măcar primită.

După semnalarea acestui incident la Biroul Electoral Judeţean,preşedintele secţiei de votare s-a reintors,a desigilat secţia, a depus ştampila cu care plecase şi a resigilat secţia deşi un asemenea incident trebuia să fie sancţionat de organele competente.

Majoritatea preşedinţilor  sau loctiitorilor secţiilor de votare sunt funcţionari publici sau contractuali din cadrul Primăriei Carei.

Tensiunea este in continuă creştere inaintea scrutinului de mâine in condiţiile in care miza este deosebită pentru unii dintre candidaţi .

In cazul in care sunteţi martori la eventuale incercări de fraudare a alegerilor sau incercări de influenţare a votanţilor in favoarea unor candidaţi sau formaţiuni politice,ne puteţi semnala sau contacta pe adresa redacţiei.

redactia

comentarii

de votantul la 10 iunie 2012 - 05:49

da POLITIA ROMANA unde este in aceste zile? la baie in fehergyarmat cu senatorii tulipani??si ne mai miram cate se intampla…….

de cristian la 10 iunie 2012 - 08:09

Interesant este faptul că la vot sunt asteptaţi un numar de alegători cu 1187 mai mare decât populaţia totală a orasului.
Oare ce fac cei de la evidenţa populaţiei, şi ce a dorit să facă Dl. Veres Tamás cu stampila?
În mod sigur nu a citit regulamentul.

de costi la 10 iunie 2012 - 09:30

si USL-ul care impartea de dimineata pachete si baloane???…se numeste altruism si nu campanie electorala, nu?!…sunteti la fel de josnici ca tulipanii, iar D-na Ciuta, nu va mai tot lamentati atata, ca o floare gingasa atinsa de vantul aprig al UDMR-ului!

de marika la 10 iunie 2012 - 10:21

dar UDMR care da de baut la crasme in ziua votului cum e ? ilegal total, hot si bandit cu kovacs in frunte

de cristian la 10 iunie 2012 - 12:16

@Costi
Pe lângă faptul că esti nesimţit, esti şi prost.Nu cunoşti semnificaţia cuvăntului altruism.
Altruismul este atitudinea morală sau dispoziția sufletească de a face bine în folosul altora fără alte interese.
Subliniez:fără alte interese,iar dacă cineva dă cadouri în scopul de a obţine voturi în favoarea lui nu mai e altruism.
Doamna Ciuta a dat dovadă de altruism, prin faptul că lucrează din resurse proprii la acest ziar online, pentru binele comunităţii, adică pentru noi, să fim bine informaţi.
Eu citesc de mai bine de un an acest blog, şi nu am gasit vreun articol care să nu fie corespuzător realităţii.
Apropo de cadouri, la ce dată, la ce oră, pe care stradă, şi cine anume împărţea aceste pachete?
Eventual au mai fost şi alţi martori în afară de aliasul Costi?

de Concitadin la 10 iunie 2012 - 12:48

Ref.@Cristian
Exista si fotografie!
…dar toate la timpul lor!

de iancsi la 10 iunie 2012 - 12:52

te kostika amu da iesti concitadin cu aia din marghita care o trimis la minister poza facuta cu strandu gatat si cand colo nici canalizare nu avee????

de iancsi la 10 iunie 2012 - 12:54

amu iesti si suparat ca nu te baga nime in sama da trimite tu poza la buletin ca bistos teor pune si pa tine daca esti ase destept cum te dai

de Felicia la 10 iunie 2012 - 13:34

Concitadine ai poze asa cum are Jeno salaru netaiat…Daca aveai demult apareau ca nu ati fi ratat ocazia sa faceti reclamatie la Politie…Da asa un fas e de tot rasu…

de Usl la 10 iunie 2012 - 14:52

Hai Adrian Bucuresteanu ca primar

de costi la 10 iunie 2012 - 16:03

@ cristian
daca nu simti o ironie, fa o vizita la psihiatru….poate ai autism! cat despre prostie, foloseste o oglinda din casa si ai sa vezi unde se ascunde…sarmana D-na Ciuta, munceste pe rupte din „altruism pentru cetateni”!! cata naivitate
Baaa, munceste ca sa il ridice in slavi pe „nepatatul sotior”, si pentru toata campania extrem de murdara purtata de USL in toata tara..

de fanion la 10 iunie 2012 - 17:52

apoi si cred ca are pe cine; nu sta cu mana intinsa si daca e consilier si daca nu tot are din ce trai da se pare ca tu suferi de ceva complexe si mai esti si frustrat.nu plange ca stim ca tulipanu vostru are salaru taiat si turbati ca nu vrea sa si le plateasca.poate va cumparati si voi un ciuta asa cum cumpara azi lajos tzigg lu geza pe la seminar si prin parc.

de cititor la 10 iunie 2012 - 18:07

independentu lu peste era la ceas de taina cu jeno si fdgul pe la gradinita de langa unicarm ca tot sunt in coalitie de patru ani

de psiholog toth la 10 iunie 2012 - 20:18

STIMATA REDACTIE, NU STIU DE CE SCRIETI IN ZIAR LUCRURI CARE NU SUNT ADEVARATE, IN LEGATURA CU INCIDENTUL DE LA CAMINUL DE BATRANI??????????
NU LI S-A LUAT BATRANILOR NICIUN BULETIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
NU MA FACETI SA SPUN CRUDUL ADEVAR…………….. NU VREAU ACEST LUCRU…..

de psiholog toth la 10 iunie 2012 - 20:31

AS FI CURIOASA SA STIU DE UNDE A SI AFLAT PRESA DE INCIDENTUL DE LA CAMIN???
EU STIU….DAR… ASTEPT UN RASPUNS….
SAU SA NU ASTEPT????
PSIHOLOG TOTH
VREAU DOAR SA VA ASIGUR CA LA CAMINUL DE BATRANI S-A VOTAT DE LA A LA Z CONFORM LEGII, STIU APROAPE TOATA LEGEA 68/2008 DECI… DE FAPT NU ARE ROST SA IMI OBOSESC OCII….
CU RESPECT PSIHOLOG CLINICIAN CLAUDIA TOTH

de nepsiholog la 10 iunie 2012 - 20:47

„de unde a si aflat” nu e o exprimare de psiholog sigur pe afirmatiile care la face in comentariu. mai degraba incearca sa acopere cate una alta,nu?la fel ca si legea la care faceti referire,adica68/2008 privind vanzarea spatiilor proprietate privata a statului care nu are nici o legatura cu alegerile doamna psiholog clinician,cu tot respectul.

de cristian la 10 iunie 2012 - 21:18

@Costi
Tu acuzi pe cineva fără să ai dovezi. Ce scrii tu sunt vorbe în vânt.
Dl. Ciuta are o firmă care merge bine, şi pe timp de criză, fapt care-mi sugerează cum că e un conducător bun. Poate ar putea să stea acum în Hawaii şi să nu-şi mânânce nervii cu politica, dar dânsul preferă să se implice în politică, ca să fie ordine în oraşul în care trăieşte.
Eu nu am certitudinea că tu ai reuşi acestă performanţă.Mai ales citind postările tale văd că nu înţelegi multe din articolele apărute în Buletin de Carei.
Încă ceva, acest blog nu este cenzurat, poate să-şi scrie fiecare opinia, cu condiţia să nu folosească cuvinte murdare.
Dacă ar fi campanie murdară nu te-ar mai lăsa să postezi aici.
Calmează-te, eu nu am nevoie să mă duc la psihiatrie, gândeşte-te la ceea ce ţi-am scris, poate o să-ţi schimbi părerea.

de kiki la 10 iunie 2012 - 21:24

Si pana la urma sunt ceva rezultate sau inca nu se stie nimic concret?

de anonim la 10 iunie 2012 - 21:27

@ psiholog toth

te contrazici singura fetito !!!
nu are nicio logica ce spui tu….n-ai habar de pic de gramatica…”ocii”

de erevan la 10 iunie 2012 - 21:37

cica independentu ramane cu emisiunile radio ca la consiliu…pauza,l-a tepuit kovaxu,iar ramanem cu evazionistu sef

de gina la 11 iunie 2012 - 06:24

bravoo kovacs!

de George la 11 iunie 2012 - 08:42

„seminar catolic Kalasantius”, dupa cum ati scris, nu exista asa ceva. Unitatea se numeste Grup Scolar Teologic Romano-Catolic „Josephus Calasantius”.

Nu de alta, dar daca ne luam de cineva ar trebui sa stim si cum se numeste. Nu?

de avram iancu la 11 iunie 2012 - 13:43

sunteti varza toti romanii din carei …va conduc ungurii de ani de zile. poate voua sa va place ,ma mir ca nu scrieti doar in ungureste la comantarii.la munca cu voi….

de CLAUDIA TOTH la 11 iunie 2012 - 16:06

POATE NU STIU BINE ROMANESTE, FACI GRESELI IN EXPRIMARE,SI GRAMATICALE, CA DOAR MA CHEAMA TOTH……….. NU-I ASA?????? DAR… NU SUNT NICI PROASTA NICI NAIVA, AM BUNUL SIMT SA IMI FAC PUBLICAN IDENTITATEA SI…… MAI MULT CEI 7 ANI DE ACASA…. PE CARE DACA NU II DOBANDESTI IN PRIMII 7 ANI……. E DEGEABA MAI TARZIU!!!!!!!!!!!!!!!!!
FELICITARI DOMNULE KOVACS, MACAR VOM FI MAI MULTI CARE NU STIU BINE LIMBA ROMANESTE.

de cristian la 11 iunie 2012 - 16:25

@Concitadin
Eşti scuzat că ai lipsit, aici nu se face prezenţa. Dar ce sunt cu pozele tale compromiţătoare, cât timp mai vrei să aştepţi până le prezinţi, până la judecata de apoi?
Până ce nu le văd te consider mincinos OK.
Poţi chiar să le pui pe Youtube şi să le dai un nume Frauda electorala Carei Ciuta & Bucurestean.

@psiholog toth
Dacă acesta este nivelul de pregătire al unui psiholog atunci e jale, scris aiurea şi agramat, v-aţi făcut singură reclama.
Păcat că aţi făcut facultatea şi aţi rămas la nivelul unei măturătoare.

de cătălina la 11 iunie 2012 - 19:30

D-na Claudia,de ce intrați în discuții cu niște anonimi?Nu vedeți că aveți de-a face cu niște lași ,care nu au cerajul să-și de-a adevărata identitate ,care comenteaza după niște măști ,pentru că nu au curajul să-și asume responsabilitatea pentru tot ce-a ce comenteză,și scriu.

de ana la 12 iunie 2012 - 12:00

Dia nu te lua de ce scriu alti pentru ca daca la caminul de batrani nu au putut face ce-au vrut ei ,atunci au chemat politia,fratilor la caminul de batrani sa nu credeti ca sunt fraieri ,decat dreptate fraier a fost si este acela care a facut atata zarva si trebuia sa si vada de serviciu ca era in timpul serviciului domnu sa-si vada de sevicul lui ca nici atata nu poate, nu de munca altuia

de tudor la 24 iunie 2012 - 10:52

ha ha ha usl nu aveti valoare in carei si sa numai plangeti atata, schimbati pe ciuta ilie, ca careieni nul supoarta pe acest parvenit.

de jiji la 24 iunie 2012 - 12:24

ma da rau va doare ca uslu o primit atatea voturi…ati vrea voi sa nu mai fie ciuta ilie sa puteti fura in voie si sa nu va stie nime…ca prea ii sta in coaste lu feraru vostru evazionist cu fabrica noua construita intrun mandat…parca si el propunea la penelisti sa il schimbe de presedinte daca vor sa fie careva vice…sa mori de ras si alta nu….daca o prostit ungurii si o facut asociatie familiala din udmr o crezut ca se poate si la pnl…prostu daca nu ii fudul parca nu ii…..stiti voi mai departe…auzi pe cine fac ei parvenit cand valizaru lor de primar ii venit pe linie de pcr in carei si a falimentat o gramada de firme si o vandut si crasna si o lasat oamenii pe drumuri… da cu procesu de la oradea ce se aude?

Lasati un comentariu