BestFest,Primăvara Culturală careieană la final

• publicat la: 1 iunie 2012
BestFest,Primăvara Culturală careieană  la final

Miercuri, 30 mai 2012, s-a încheiat BestFest 2 – Primăvara Culturală Careiană ediția 2012, un eveniment care s-a desfășurat în municipiul Carei pe parcursul a cinci săptămâni.

Organizat de Direcția de Cultură și Sport Carei, în colaborare cu Centrul Cultural, Centrul de Promovare a Turismului Cultural, Muzeul Municipal și Bibliotea Municipală, festivalul cultural-sportiv a oferit trei spectacole de teatru (O zi din viața lui Robinson, Fluturi Sihaștri și Csillagszel), cinci evenimente literare (întâlniri cu poeți locali, mese rotunde, prezentări de carte, concursul Bala-Fenyi și un eveniment bilingv Bacovia), în premieră un mic festival internațional gastronomic, expoziții (Orașele Europei, Matchboxuri), concerte (cvartetul Tiberius din Târgu Mureș, Camerata Consonantia condusă de dr. Rudolf Fatyol, Beregszasz Dixiland din Ucraina, Concert flamenco de chitară, Concerte unpluged, Concertele trupelor Centrului Cultural) precum și evenimente sportive: Memorialul de handbal Mircea Dohan, Ziua Mișcării în aer liber, Crosul Primăverii și un concurs de biciclete.

Întregul eveniment a adus un plus de valoare actului cultural local, spectacolele fiind caracterizate de o înaltă ținută artistică și de un înalt profesionalism al artiștilor . Evenimentele au fost vizionate de circa 2000 de spectatori de toate vârstele, îmbucurător fiind faptul că tot mai mulți tineri au fost atrași de spectacolele de teatru și muzică de cameră. Pe lîngă aceștia, la Carei au sosit și peroane din alte localități, care împreună cu vizionarea unora dintre spectacole, au vizitat și expozițiile din Castelul Karolyi.

Acordul final al Primăverii Culturale i-a aparținut Cameratei Consonatia condusă de renumitul violonist dr. Rudolf Fayol, care în atmosfera unică a Sălii Cavalerilor din Castelul Karolyi, a reușit poate cea mai frumoasă interpretare a Anotimpurilor lui Vivaldi. Un public minuat, o acustică perfectă, o interpretare de zile mari și trei ”biss-uri”, așa poate fi descris ultimul spectacol al BesteFest2.

Reușita festivalului se datorează în aceeași măsură implicării organizatorilor, instituțiilor de învățământ și artiștilor careieni, cât și publicului, mass mediei și artiștilor sosiți la Carei special pentru acest festival. Bogdan Georgescu,directorul Directiei de Cultura si Sport aduce pe aceasta cale mulțumiri colaboratorilor si celor implicati.

Lasati un comentariu