Cum să-ţi faci o casă răcoroasă?

• publicat la: 28 iunie 2012
Cum să-ţi faci o casă răcoroasă?
Nu-i aşa că într-o noapte toridă de vară ţi-ai dori nişte aşternuturi reci, albe, cu miros de levănţică naturală? Dacă nu suporţi aerul condiţionat sau nu ai acces la un astfel de aparat, există câteva trucuri care te fac să te bucuri de o casă mai răcoroasă în mijlocul verii.

În primul rând, indiferent de trucurile pe care le foloseşti în casă, asigură-te că pe balcon sau pe prispa casei (dacă te bucuri de aceasta) să fie verdeaţă. Pune ghivece din abundenţă cu plante care iubesc soarele şi care vor atrage mare parte din temperatura mediului ambiant. Una dintre cele mai bune, mai economice şi mai… gustoase soluţii verzi se referă la busuioc. Îl pui în ghivece nu foarte mari, în tufe generoase.

Vara, ai la geam o plantă care iubeşte soarele, care se dezvoltă rapid, care îţi oferă aromele potrivite pentru orice salată. Iar toamna, îl tai, îl pui la uscat şi îl foloseşti tot sezonul rece pentru că este una dintre plantele cu reale virtuţi pentru stimularea imunităţii. Apropo, planta nu e doar utilă: poate arăta spectaculos, dacă nu te limitezi la un singur ghiveci.

În interiorul casei, ideal ar fi să foloseşti draperii, jaluzele şi chiar obloanele care iarna te apără de frig. Sunt extrem de utile şi pe timpul verii. Puterea soarelui între orele 11.00-16.00 este atât de mare încât poate să-ţi afecteze spre exemplu florile de interior sau chiar… parchetul.

Aşa că foloseşte aceste accesorii la toate geamurile. Toate sunt eficiente dacă aeriseşti dimineaţa devreme. Aerul rece de care te poţi bucura doar la ore matinale va fi oarecum menţinut prin blocarea geamurilor. Sigur, ai nevoie obligatoriu de plase pentru insecte în această perioadă a anului.

Am ajuns şi la aşternuturile în care dormi, mai ales că noaptea pot fi în unele perioade de-a dreptul insuportabile din punct de vedere termic. Alege doar aşternuturi albe, pe care ar trebui să le calci ca să dea o senzaţie de rece.

Apropo, bumbacul absoarbe optim transpiraţia corpului, aşadar vei avea nopţi relaxate. Mătasea naturală oferă însă cea mai puternică senzaţie de răcoare. Însă trebuie să poţi suporta un astfel de material în contact direct cu pielea.

sursa Ce se întâmplă, doctore!

Lasati un comentariu