Debutul proiectului „Soarele străluceşte pentru toţi la fel” şi în Carei

• publicat la: 21 iunie 2012
Debutul proiectului „Soarele străluceşte pentru toţi la fel” şi în Carei

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) derulează pentru a doua oară consecutiv proiectul „Factor al Democratismului Educaţional” (FDE) care îşi propune continuarea experienței dobândite în cadrul primei ediții şi formarea membrilor CNE din toate substructurile pentru exercitarea responsabilă a drepturilor democratice, a statusului şi rolurilor lor sociale.

Lansarea oficială de anul acesta a avut loc în perioada 30 martie – 1 aprilie 2012 la Deva, lansare finanţată de Autoritatea Naţională de Sport şi Tineret. Proiectul este iniţiat de Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor Hunedoara și susţinut de Inspectoratele Școlare din cele două județe.

Preşedintele CNE, Andrei Bogdan Petre, a declarat că şi anul acesta „…la cea de-a doua ediție a proiectului, avem așteptări cel puțin la fel de mari: acțiuni desfășurate la nivel județean cu impact puternic asupra comunității, acțiuni care la nivel național au ca și beneficiari direcți mii de elevi din țară”.

Consiliul Judeţean al Elevilor Satu Mare derulează în perioada 18-22 iunie 2012 o iniţiativă de integrare a persoanelor cu dizabilităţi în sistemul de învăţământ intitulată „Soarele străluceşte pentru toţi la fel” care face parte din acest proiect la nivel naţional. Acesta se desfăşoară nu doar la nivel liceal, ci şi la nivel gimazial şi primar.

Iniţiativa în sine a debutat printr-o activitate ce a avut loc luni, 18 iunie 2012, alături de clasa I-a A de la Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 3 Carei. Elevii au discutat despre persoane cu handicap alături de doi reprezentanţi ai Asociaţiei Werdnig Hoffman Carei și Biblioteca Municipală Carei.

Cele mai bune proiecte vor fi premiate în cadrul Școlii de vară din luna iulie în stațiunea Eforie Nord de pe litoralul românesc.

Sursa: Departamentul de Mobilitate, Informare, Formare și Consiliere al Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare

Lasati un comentariu