Măsuri de ordine şi siguranţă publică asigurate de jandarmi la vizita Patriarhului României, Preafericitul Daniel

• publicat la: 29 June 2012
Măsuri de ordine şi siguranţă publică asigurate de jandarmi la vizita Patriarhului României, Preafericitul Daniel

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi la sfârşitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului, în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

Jandarmii sătmăreni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările  religioase şi sportive organizate în judeţul nostru, astfel:

-sâmbătă 30 iunie a.c., aproximativ 40 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la meciul dintre  Rapid şi Olimpia Satu Mare

-sâmbătă şi duminică 30 iunie-1 iulie a.c. 150 de jandarmi, 55 de poliţişti şi 3 echipaje ISU vor asigura măsurile de ordine pe timpul defăşurării vizitei Patriarhului Daniel care va participa la slujba de sfinţire a catedralei din Negreşti Oaş şi la slujba Vecerniei  la catedrala Adormirea Maicii Domnului  din Satu Mare.

De asemenea, pe toată perioada acestui sfârşit de săptămână, jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zonele balneare şi de agrement ale judeţului, fiind prezenţi la Tăşnad, Carei, Beltiug, Acâş, Mihăeni, zone unde se preconizează prezenţa unui public numeros.

Pentru ca  manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu celelate structuri cu atribuţii privind ordinea şi siguranţa publică, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Jandarmeria Satu Mare face urmatoarele recomandări:

-         să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.),

-         să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme,

-         să respecte regulile stabilite de organizatori la evenimentele la care doresc să participe

-         să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul  declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală,

-   să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice

Pentru sesizarea faptelor antisociale cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

comunicat

Lasati un comentariu