Ministrul Hellvig precizează că avem un minus de 100 milioane de euro la buget

• publicat la: 28 iunie 2012
Ministrul Hellvig precizează că avem un minus de 100 milioane de euro la buget

Eduard Hellvig, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, afirmă că MDRT are un minus de 100 de milioane de euro în buget, în urma unei rectificări bugetare făcute înainte să preia funcţia, şi că prioritare sunt proiectele de infrastructură care aduc locuri de muncă, nu patinoarele, scrie Mediafax.

Ministrul a declarat că ministerul are un minus de 100 de milioane de euro în buget, în urma unei rectificări bugetare făcute înainte ca el să preia funcţia, motiv pentru care va exista o prioritizare a proiectelor. “Trebuie să identificăm exact care mai sunt resursele financiare la nivelul ministerului. Vreau să vă spun că, în momentul când unul dintre miniştri a părăsit funcţia guvernamentală, a existat o rectificare bugetară la Ministerul Dezvoltării de 20%. Practic, am plecat de la un minus de 100 de milioane (de euro).

Această instituţie în primul rând a suferit la nivel de percepţie şi imagine, bugetul MDRT să ştiţi că nu este un buget enorm, este un buget de 690 de milioane de euro (…) în schimb are componenta de fonduri europene, de 4,4 miliarde de euro, pentru perioada 2007-2013. E importantă, pentru că autoritatea locală o accesează, beneficiază de finanţare şi se văd rezultatele. Dacă ministerul are capacitatea să pună în aşa fel instrumentele de absorbţie la dispoziţia beneficiarului şi să lucreze cât mai eficient, evident, comunităţile locale au posibilitatea să absoarbă bani şi să se vadă rezultatele. A fost o rectificare bugetară în martie, dacă nu mă înşel. (…) Afectează foarte mult, periclitează în primul rând capacitatea de dezvoltare, de proiecte care să aducă dezvoltare; orice reducere bugetară în zona aceasta a ministerului gripează foarte mult procesul de dezvoltare”, a spus Hellvig.

El a subliniat că priorităţile sale se vor concentra, în acest context, pe proiecte de infrastructură care aduc locuri de muncă, nu pe cele care cheltuie enorm din resursele bugetare, precum patinoarele. El a arătat că anumite proiecte “vor fi reconsiderate”, însă cele în fază de implementare vor continua. El a adăugat că va fi atent la toate detaliile şi că aşteaptă ca săptămâna viitoare sau în maxim două săptămâni să îi fie prezentată “o situaţie reală, cu investiţiile”, de către noul director al CNI. sursa: www.antena3.ro

Lasati un comentariu