Ordine noi in pieţe

• publicat la: 26 iunie 2012
Ordine noi in pieţe

Marti, 26 iunie a avut loc sedinta Colegiului Prefectural in care Ioan Cioltean director Directiei Agricola si Mariana Roman, inspector scolar general au prezentat ultimele informatii din institutiile pe care le conduc.

Prefectul Eugeniu Avram le-a solicitat şefilor de instituţii să fie mai fermi, mai responsabili şi să propună soluţii pentru rezolvarea problemelor. Raportul prezentat astazi de directorul Direcţiei Agricole, Ioan Cioltean referitor la controalele în piețele din județ, în sectorul legume – fructe, a scos la iveală o serie de nereguli.

Potrivit raportului, în urma activității de control desfășurate în perioada 28.05.2012 – 22.06.2012, a fost verificat un număr de 221 de producători și comercianți de legume și fructe, din care 189 persoane fizice (pe baza de certificate de producători) și 32 persoane juridice. Au fost întocmite 55 procese verbale de control, constatare și sancționare a contravențiilor. Au fost aplicate 13 amenzi contravenţionale în valoare de 20.930 lei şi un număr de 31 avertismente. Prefectul a cerut directorilor să propună soluții pentru rezolvarea acestor probleme, să nu se limiteze doar la prezentarea unor rapoarte.

Eugeniu Avram a anunțat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu factorii responsabili și cu primarul Dorel Coica pentru clarificarea aspectelor și luarea unor măsuri. Acesta le-a cerut şefilor de instituţii să aplice sancţiuni drastice pentru rezolvare problemelor. In cadrul sedintei Mariana Roman, noul inspector scolar general a prezentat faptul ca nu au fost inregistrate incidente la examenul de bacalaureat, dar nici la prima proba a examenului de evaluare nationala.

Astfel la BAC au fost inscrisi 3361 de elevii, 2800 din seria curenta si 542 din seriile anterioare. Repartizati in 14 centre supravegheate video asa cum cere noua procedura elevii au ajuns la proba C care vizeaza evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala. Pentru evaluarea nationala s-au inscris la proba de limba si literatura romana 3536 de candidatii din care au fost prezenti 2948 in aproximativ 50 de centre. În încheiere, Eugeniu Avram le-a atras atenţia şefilor de instituţii asupra modului în care sunt folosite maşinile instituţiei. Prefectul a cerut ca acestea să fie parcate la sediul instituţiilor şi să nu se deplaseze cu ele la nunţi, botezuri, ori să-şi plimbe soacrele sau copiii.

Lasati un comentariu