Programul Festivalului Pălincii din Satu Mare

• publicat la: 16 June 2012
Programul Festivalului Pălincii din Satu Mare

Vineri 15 iunie in parcul Grădina Romei a avut loc festivitatea de deschidere a celei de-a III-a editii a Festivalului si Concursului International al Pălincii.

Organizatorii evenimentului sătmărean care incepe să devină traditie sunt Consiliul Judetean Satu Mare, Camera Agricola Judeteana si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale. La deschidere au luat parte presedintele ales al Consiliului Judetean, Adrian Stef, prefectul judetului, Eugeniu Avram, deputatul Viorel Buda, deputatul Erdei Istvan, senatorul Valer Marian, directorul Centrului de Creatie Felician Pop, Gheorghe Lacatusu din partea Ministerului Agriculturii, presedintele juriului Nicolae Dohaci, cavalerii palincii din Ungaria si Satu Mare dar si altii.

Au tăiat panglica si implicit au dat startul Concursului Festival, Adrian Stef, Eugeniu Avram si Valer Marian. Presedintele ales al CJ SM, Adrian Stef, a declarat că palinca sătmăreană trebuie să devină un brand national.

Producătorii de pălinca prezenti la eveniment au profitat din plin de prezenta oficialitatilor locale dar in mod special a parlamentarilor pentru a ridica problema accizarii palincii. Senatorul Valer Marian a dorit sa-i asigure pe acestia ca parlamentarii USL vor repune in dezbatere proiectul de lege privind neaccizarea palincii.

Cunoscutul producator de palinca dar si proaspătul primar al comunei Mediesul Aurit, Silviu Zetea a expus si el aceasta problema, intrebându-se retoric cum este posibil sa accizezi consumul propriu? Presedintele juriului, prof. universitar Nicoale Dohaci a declarat că palinca este o bautura care nu trebuie neglijata si a dorit sa felicite producătorii sătmăreni de palinca pentru produsul finit pe care-l creeaza. Directorul Centrului de Creatie, Felician Pop, s-a declarat si el incântat de eveniment, si totodată optimist in privinţa viitorului acestuia.

Sâmbătă 16 iunie

Ora 15,00 Spectacol folcloric Ansamblul Doina Codrului al Şcolii de Arte condus de prof. Vasile Chiorean

Ora 16,00 Recital Lucia Sabău

Ora 16,20 Ansamblul Csodaszarvas din Agriş condus Szarvas Karoly

Ora 17,00 Festivitatea de premiere la Concursul Producătorilor de Pălincă

Ora 17,30 Recital Nicolae Sabău

Ora 18,00 Ansamblul folcloric „Cununiţa” condus de Leontina Dorca

Ora 19,00 Dănţăuşii din Soconzel

Ora 19,30 Recital Petrică Mureşan şi taraful său

Duminică 17 iunie

Ora 15,00 Taraful „Medieşenii”

Ora 15,30 Dansuri ţigăneşti din Stâna

Ora 16,00 Dansuri maghiare Ansamblul „Bokreta”

Ora 16,30 Recital muzică folk George Negrea

Ora 17,00 Recital muzică folk Octavian Bud

Ora 17,30 Grupul folcloric „Românaşul”

Ora 18,00 Recital Dana Pteancu Matoşan şi Anamaria Pteancu

Ora 18,30 Recital Nicolae Mureşan

Ora 19,30 Recital trupa „Kramsel”

Ora 20,00 Recital Trupa „XXL”

Lasati un comentariu