Sfârşit de săptămână încărcat pentru jandarmi

• publicat la: 15 iunie 2012
Sfârşit de săptămână încărcat pentru jandarmi

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi la sfârşitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

În perioada 15-17 iunie a.c,  jandarmii sătmăreni vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în municipiul Satu Mare, cât şi în oraşele Carei, Negreşti şi Tăşnad, dar şi în zona de competenţă a Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Beltiug.

Jandarmii sătmăreni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările  culturale, artistice şi sportive organizate în judeţul nostru, astfel:

-vineri, sâmbătă şi duminică 15-17 iunie a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică în Grădina Romei pe timpul desfăşurării Festivalului Pălincii

-duminică 17 iunie a.c. jandarmii vor asigura măsurile de ordine la  manifestările religioase prilejuite de Dieceza Romano Catolică

-duminică 17 iunie a.c.jandarmii vor asigura ordinea publică la Ziua comunei Foieni

De asemenea pe toată perioada acestui sfârşit de săptămână, jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zonele balneare şi de agrement ale judeţului, fiind prezenţi la Tăşnad, Carei, Beltiug, Acâş, Mihăeni, zone unde se preconizează prezenţa unui public numeros.

Pentru ca  manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face urmatoarele recomandări

–         să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.),

–         să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme,

–         să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase

–         să respecte regulile stabilite de organizatori;

–         să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală,

–   să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice

Pentru sesizarea faptelor antisociale sătmărenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Lasati un comentariu