6.800 de candidati s-au inscris la examenul de definitivat

• publicat la: 15 iulie 2012
6.800 de candidati s-au inscris la examenul de definitivat

Peste 6.800 de candidati s-au inscris la examenul de acordare a definitivarii in invatamant, care se va desfasura la 17 iulie.

„In total, sunt 117 discipline de examen. La nivel national, vor fi 42 de centre de examinare, cate un centru in fiecare judet, iar cotestatiile vor fi evaluate in sase centre”, potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei.

La nivelul Minicipiului Bucuresti, la examenul de acordare a definitivarii in invatamant, s-au inscris aproximativ 400 de candidati. Proba scrisa va fi sustinuta la Colegiul National „Spiru Haret” din Capitala”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Scolar al Minicipiului Bucuresti (ISMB).

„Nu este permisa intrarea in sala de examen cu telefoane mobile, mijloace electronice de calcul sau de comunicare la distanta, manuale, caiete, carti, ziare, reviste. Incalcarea acestei prevederi atrage dupa sine eliminarea din examen a candidatului.

Materialele nepermise vor fi introduse intr-o punga impreuna cu o eticheta pe care detinatorul isi noteaza numele si prenumele si vor fi depuse in sala de depozitare a obiectelor personale”, prevede metodologia de examen.

Potrivit metodologiei de desfasurare a examenului de definitivat, afisarea rezultatelor va avea loc la 23 iulie. Inregistrarea contestatiilor si transmiterea acestora la centrele de evaluare este programata in intervalul 23-24 iulie, urmand ca rezultatele finale sa fie afisare la 26 iulie.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu