73% dintre români ar vota pentru demiterea lui Traian Băsescu – sondaj ARP

• publicat la: 13 iulie 2012
73% dintre români ar vota pentru demiterea lui Traian Băsescu – sondaj ARP

Dacă duminica viitoare ar avea loc referendumul, 73 la sută dintre români ar vota pentru demiterea presedintelui Traian Băsescu, in timp ce numai 27 la sută si-ar dori ca acesta să rămână in continuare la Cotroceni, relevă concluziile unui sondaj al Agenţiei de Rating Politic.

La inceput de campanie, intentia românilor de participare la vot, la referendum, este de 61 la sută.

Chiar daca românii nu-l mai doresc la conducerea ţării, Traian Băsescu rămâne politicianul cu cel mai mare grad de notorietate, acesta fiind de suta la sută. Pe locul doi, cu 99,7 la suta grad de notorietate, se află Crin Antonescu, iar pe locul trei, la o distanţă de 0,3 puncte, este Victor Ponta, urmat de Călin Popescu Tăriceanu si de Sorin Oprescu.

Mugur Isărescu se afla pe locul sapte, cu 95,9 la suta din pareri pozitive, după Dan Diaconescu, care are 97,7 la sută grad de notorietate.

La capitolul incredere, 66,9 la suta dintre români l-au plasat pe primul loc pe Mugur Isarescu, urmat de Sorin Oprescu si Victor Ponta. Pe locul patru se afla Crin Antonescu, care a obtinut 53,8 la suta din increderea respondentilor.

In privinta intentiei de vot la parlamentare, românii prefera, in proportie de 60,2 la suta USL. Numai 15,5 la suta ar vota cu PDL si 13,1 la suta cu PP-DD, in timp ce UDMR ar obtine sub pragul electoral, adica 2,7 la suta din voturi.

Daca saptamana viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, românii l-ar vota pe Crin Antonescu, in proportie de 54,7 la suta, in timp ce Mihai Razvan Ungureanu, dacă ar candida din partea PDL, ar obtine 24,6 la suta din voturi.

Pe locul trei in preferintele romanilor pentru functia suprema in stat se afla Dan Diaconescu, care ar fi votat de 12,7 la suta dintre români.

Sondajul a fost realizat prin telefon, in perioada 9-11 iulie, pe un esantion reprezentativ de 1.010 de persoane cu drept de vot. Eroarea acceptata este de plus-minus 2,59.

comentarii

de Gabi D la 13 iulie 2012 - 23:21

Vreau sa traiesc intr-o tara libera!Vreau sa ma simt si eu european!M-am saturat de analfabeti cu facultati facute la comanda si pe bani multi!Vreau un presedinte care sa ma reprezinte si de care sa nu-mi fie jena cand deschide gura!Vreau un presedinte Uman!Votez DA pentru suspendare,pentru ca vreau sa simt ca se poate trai si altfel!In ce-i priveste pe romanii care-l sustin, le doresc sa nu se mai lase pacaliti,ei si noi toti, vom pierde!Nu mai suport sa aud texte de genul ,,nici altii nu-s mai buni ca el!”De 8 ani ,nimeni n-a mai avut nici o sansa si s-ar putea sa ramanem cu ei pe cap multi ani de acum inainte!
Mergeti la vot si votati schimbarea!8 ani s-au irosit din viata noastra cu certuri si ura acumulata,mi-as dori sa pot trai si altfel!

de emil la 14 iulie 2012 - 13:31

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

de eu la 14 iulie 2012 - 17:18

de ce? antonescu e mai bun??? s-au comunistii? de la psd?

de Nicu la 14 iulie 2012 - 17:40

Da,Antonescu este mai bun,oricand si oriunde .Am vazut ce a facut Basescu si suntem satui de el! Basescu are dosar pentru flota si pentru casele luate stie el cum doar ca profita din plin de imunitate.Armata portocalie se ocupa cu munca de securitate si militie dar uita ca la noi in oras au pus directori de scoli persoane fara ore la catedra si deci fara grade didactice sau directori la ITM baieti cu 12 clase sau directori la iMMuri profesori de muzica.Acum avem inspector profesionist la invatamant nu un Gigel evitat de toate liceele satmarene.Ce zici amice eu,cine e mai bun?Atentie mare la cum scrii ..sau…dar la voi merge si asa ca doar nu ati avut altul mai bun ca Gigel pentru inspector general la invatamantul satmarean!Deci,cine e mai bun?

de emil la 14 iulie 2012 - 20:39

@ eu
inca nu ai inteles ca e mai bun? atunci esti oligofren! clar, votezi besescu! perfect, voteaza-l! Dar nu ma aburi pe mine ca besescu nu e comunist! sa-ti amintesc ca a declarat-o singur la confruntarea cu Nastase (chestia aia cu 2 comunisti), a fost membru in ultimul guvern al lui ceasca, deci cine e mai comunist?

Vrei sa vezi comunisti? atunci du-te pe videke si fa acolo circ, ca au pe un vinar care a facut Stefan Gheorghiu! vezi cati din conducerea udmr Carei (nu vorbesc la nivel de tara)au fost comunisti! Sari pe ei, daca rupi lantul de mare anticomunist ce esti!

de pi la 22 iulie 2012 - 00:05

du-te dracului emile!!! si toti cei ca el

de gicu la 22 iulie 2012 - 00:20

cu 73% e mai greu sa dispari..nu mai bine va evaporati voi pe mare???ca tot va place de marinar

Lasati un comentariu