A început Referendumul şi la Carei.Primele discuţii legate de urna mobilă

• publicat la: 29 iulie 2012
A început Referendumul şi la Carei.Primele discuţii legate de urna mobilă

Prima secţie de votare pentru referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat al României s-a deschis la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 22.00 a României, a informat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Mediafax.

Secţia de votare nr. 229, organizată la Auckland, s-a deschis la ora locală 7.00 din Noua Zeelandă.

Având în vedere fusul orar, următoarele secţii care se vor deschide la ora 00.00, ora României, vor fi în Australia, la Canberra (secţia nr.17), Sydney (secţia nr.18) şi Melbourne (secţia nr. 151).

Conform legii, votul în secţiile de votare din străinătate se derulează în intervalul orar 7.00-23.00, ora locală din ţările unde sunt localizate secţiile.

Procesul de votare în secţiile din străinătate se va încheia luni, 30 iulie, la ora 7.00 a României, când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de Vest a Americii de Nord, în oraşele Los Angeles, San Francisco, Portland, Sacramento şi Seattle din SUA şi Vancouver din Canada.

În municipiul Carei,până în prezent procesul de votare decurge normal,respectându-se ora de deschidere a celor 14 secţii de votare.

Mici incidente au fost semnalate la secţia de votare de la Şcoala Cu Clasele I-VIII Nr.3, de pe str. Ignişului Nr.18,unde preşedintele secţiei, Kricsfalusi Erika,a dorit să impună ca  termen de depunere a solicitărilor pentru urna mobilă, ora 8,00  dimineaţa.

Şi pentru procesul de votare din 29 iulie sunt în vigoare recomandările Legii 67,cu modificările apărute şi publicate apoi în Monitorul Oficial nr. 333 din 17 mai 2007,   ART. 87

(1) Pentru alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea «VOTAT» şi buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare.

Ora până la care se pot depune aceste cereri nu este specificată în mod expres,aceasta urmând a fi stabilită de fiecare secţie de votare, în funcţie de solicitări.

redacţia

comentarii

de nonbase la 29 iulie 2012 - 16:36

numai romanii ies la vot fratilor dupa ce jeno si popii lui au spus la oameni sa stea acasa!!!!dupa ce pica base mai bine ati mere cu el daca tot vi ase drag si mai respiram si noi putina liniste si ordine normnala!!

Lasati un comentariu