Află cum funcţioneaza terapia prin culori!

• publicat la: 15 iulie 2012
Află cum funcţioneaza terapia prin culori!

De secole intregi este cunoscut faptul ca anumite culori si nuantele derivate pot sa ne influenteze atat echilibrul emotional cat si starea de sanatate. Acest lucru se explica prin natura luminii, care este o sursavie de energie.

Universul si lumea intreaga au un camp propriu de energie. Corpul uman emite la randul sau campuri de energie numite chakre. Toate aceste campuri, de frecvente diferite, interactioneaza intre ele. La randul lor, culorile au o anumita frecventa si nu este greu sa ne imaginam ca in mediul in care traim suntem inconjurati de o multime de campuri energetice care ne influenteaza. Actionand asadar cu energii de anumite frecvente asupra diferitelor organe ale corpului (care, la randul lor, sunt inconjurate de campuri energetice de o anumita frecventa), putem reface echilibrul energetic afectat de boala.

Terapia prin culoare presupune o practica complexa, fundamentata stiintific si necesita o pregatire indelungata in domeniu. In cele ce urmeaza nu putem decat sa trecem in revista cateva practici simple, idividuale, pe care le puteti realiza oiunde, acasa sau la birou, cu scopul de a va relaxa, de a scapa de micile probleme de sanatate care va pot da bataie de cap pe parcursul unei zile, intr-un cuvant de a reface echilibrul energetic.

Iata cateva informatii utile despre modul in care principalele culori ale spectrului (ROGVAIV) influenteaza diferite parti si organe ale corpului:

Rosu
: stimuleaza activitatea creierului, regularizeaza bataile inimii (in special in cazul persoanelor cu tensiune scazuta), creste presiunea sangelui si frecventa respiratiei, are o influenta benefica asupra organelor sexuale. Inclusa in garderoba ta, culoarea iti da o senzatie de caldura, te stimuleaza psihic si te energizeaza, prin urmare este indicat sa porti haine de aceasta culoare atunci cand ai probleme cu circulatia periferica (maini, picioare), cand iti este frig sau cand te simti lipsita de energie. Culoarea rosie simbolizeaza viata, vitalitatea, prosperitatatea dar sisituatiile conflictuale.

Orange: Este indicat in tratamentul problemelor digestive, in afectiunile colonului sau atunci cand subiectulul nu are pofta de mancare. Pe plan spiritual sugereaza optimismul si bucuria de a trai.

Galben
: Are o influenta benefica asupra plexului solar (situat putin mai jos de buric) si in acelasi timp creste capacitatea de concentrare si viteza de reactie. Culoarea sugereaza totodata intelepciunea si ne ajuta sa restabilim legatura spirituala cu natura si cu cei din jur.

Verde: Are un efect calmant asupra sistemului nervos si este folosit in tratarea afectiunilor cardiace. De regula verdele este folosit ca suport de meditatie deoarece are un efect relaxant asupra subiectului. Persoanele care sufera de depresii, anxietate, atacuri de panica, pot purta cu incredere aceasta culoare. Verdele mai este folosit in tratarea ulcerului si este recomandat persoanelor cu tensiune arteriala scazuta. Pe de alta parte verdele stimuleaza cresterea, prin urmare nu este recomandat in tratarea cancerului sau a tumorilor. Din punct de vedere spiritual este culoarea iubirii si generozitatii si influenteaza in mod pozitiv relatiile dintre oameni.

Albastru: Este recomandat in tratarea afectiunilor respiratorii si a tuturor afectiunilor care afecteaza gatul sau plamanii. Fiind o culoare rece, cu efect calmant, poate ajuta in reducerea febrei. Albastrul poate preveni hipertensiunea.

Indigo: Ajuta la tratarea problemelor ce tin de sistemul imunitar. Este culoarea indicata pentru tratarea afectiunilor sinusurilor si a tuturor problemelor faciale. Folosita in exces, aceasta culoare poate duce la depresie. Pe plan spiritual te ajuta sa-ti explorezi adancimile subconstientului, purtandu-te dincolo de granitele impuse de lumea reala.

Violet: Este culoarea cu cel mai mare potential din spectrul luminii. Are o influenta pozitiva asupra mediului in care traim, are darul de a trezi energii latente si de a purifica spiritul. Este folosita in tratarea afectiunilor ce tin de structura musculara si osoasa a corpului. S-a dovedit utila in tratarea cancerului si afectiunilor limfatice. La fel de bine poate fi utilizata in alungarea migrenelor, data fiind influenta sa puternica asupra capului si gatului. Din punct de vedere spiritual este culoarea intelepciunii si a increderii.

sursa feminis.ro

Lasati un comentariu