Andronescu: Şcolile vor organiza cursuri pentru elevii care nu au promovat Bac-ul

• publicat la: 9 iulie 2012
Andronescu: Şcolile vor organiza cursuri pentru elevii care nu au promovat Bac-ul

Scolile vor organiza cursuri de pregatire pentru elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat, a anuntat, duminica, Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

„Intr-o prima instanta, grija noastra si incurajarea noastra trebuie sa se indrepte catre cei care se prezinta la examenul de bacalaureat in sesiunea din august. Vreau sa le atrag atentia elevilor de liceu ca nu sansa este cea care trebuie urmarita, ci pregatirea. De aceea, noi vom veni in sprijinul lor, prin organizarea unor cursuri care sa-i pregateasca suplimentar pentru sustinerea Bacalaureatului.

Evident ca acest lucru presupune sa abandoneze vacanta, daca vor sa faca saltul in pregatire pentru examenul de bacalaureat. Din ceea ce stiu eu, din sistem, foarte multi dintre profesori nu pleaca in vacanta din cauza resurselor financiara si vom incerca sa cautam resurse cel putin pentru aceste ore si nu-mi fac prea multe griji ca nu vom gasi posibilitatea sa organizam aceste cursuri. Nu vom putea iesi din litera legii si vom gasi o solutie de plata cu ora in conditiile prevazute de lege, nu vad o alta iesire din aceasta situatie”, a declarat Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, la nivel national, este de 43,04%, inainte de contestatii, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii Ministerului Educatiei.

Contestatiile pot fi depuse luni, in intervalul orar 8.00 – 12.00, potrivit calendarului de desfasurare a examenului.

Solutionarea contestatiilor este prevazuta in perioada 10 – 12 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 13 iulie, potrivit surselor citate.

In 2011, promovabilitatea la prima sesiune de Bacalaureat, inainte de contestatii, a fost de 44,47%.

sursa ziare.com

comentarii

de buktatus-bac-us la 9 iulie 2012 - 08:56

…mda , nu tu excursii…
ci cursuri…
adica meditatii cum s-ar zice

de Roxana la 9 iulie 2012 - 09:39

Daca nici ministrul Educatiei nu-si da seama ca nu poti recupera intr-o luna de meditatii ce n-ai invatat in 4 ani de liceu, avem o problema. Sau poate in sesiunea din August va pune in aplicare metoda Ponta?

Lasati un comentariu