Antonescu: Vom respecta orice decizie a CC, dar pentru noi Traian Băsescu este demis

• publicat la: 31 iulie 2012
Antonescu: Vom respecta orice decizie a CC, dar pentru noi Traian Băsescu este demis

Aş dori să felicit sportivii români care au obţinut rezultate notabile la Olimpiada de vară de la Londra şi, mai ales, să urez succes celor care continuă să fie în concurs, în această seară, în special, echipei de fete la gimnastică, care ne-a adus întotdeauna bucurii şi suntem convinşi ne va aduce şi în seara asta.

Vom respecta orice decizie a CC, dar pentru noi Traian Băsescu este demis, este un preşedinte fără legitimitate, spus preşedintele interimar Crin Antonescu în cadrul unei declaraţii de presă, transmite Antena3.ro. „Curtea Constituţională are de luat o decizie foarte grea. Indiferent care va fi decizia Curţii, nu trebuie să o culpabilizăm”, a spus Crin Antonescu.

Cunoaştem în acest moment rezultatele referendumului pentru demiterea preşedintelui şi putem să tragem nişte concluzii ferme.

– Sper aşa cum cred că speră şi cei opt milioane şi jumătate de cetăţeni români, într-o decizie a CCR care să pună înainte de toate însuşi spiritul Constituţiei, însuşi spiritul legii referendumului şi prevederii din această lege şi din hotărârea anterioară a Curţii, care impunea un prag de cvorum tocmai pentru a stimula participarea cetăţenilor. Sper că decizia CCR va da întâietate unei realităţi în faţa unor hârtii, unor oameni în carne şi oase, cu voinţa lor exprimată, în faţa unor jocuri aritmetice

– 8 milioane de cetăţeni şi-au exprimat dorinţa prin vot ca preşedintele să plece. Cele 8 milioane înseamnă democraţie, înseamnă viaţă.

– În fond, Traian Băsescu a fost demis. În formă, aşteptăm răspunsul Curţii Constituţională.

– Dincolo de cvorumul real, dincolo de numărul real al alegătorilor din România, rămân 2 numere care nu mai pot fi schimbate: 5 milioane 2 sute de mii l-au ales ca preşedinte, 7 milioane şi jumătate au ales ca el să plece.

– Nu ştim care vor fi cifrele pe care CC le va lua în calcul atunci când vor da verdictul.
CC are de luat o decizie foarte grea. Indiferent care va fi decizie Curţii, nu trebuie să o culpabilizăm.

– Sper într-o decizie a Curţii care să pună înainte de toate însuşi spiritul Constituţiei, al referendumului

– În faţa rezultatului acestui rezultat al referrendumului, Traian Băsescu ar fi trebuie să demisioneze.

– Dacă o decizie nefavorabilă a Curţii îi va face pe unii să creadă că nu mai merită să votezi, le spun”nu e adevărat!”, merită să votezi. Nu poţi preveni niciun fel de abuz decât prin participare şi manifestare demnă în calitate de cetăţean. Sunt sigur că toţi aceşti oameni, 8 milioane şi jumătate, vor ieşi mai întăriţi în credinţa lor în democraţie.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu