Băsescu: Miza schimbării lui Opriş de la STS era ca USL să adauge 2-3 milioane voturi la referendum

• publicat la: 23 July 2012
Băsescu: Miza schimbării lui Opriş de la STS era ca USL să adauge 2-3 milioane voturi la referendum

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri seară, la Digi 24, că miza schimbării şefului STS, Marcel Opriş, ar fi legată de fraudarea referendumului din 29 iulie prin faptul că prin STS se transmit datele la Biroul Electoral Central.

“Transmiterea datelor la BEC se face de către STS, o structură garantată a statului şi aveau nevoie ca să mai adauge două milioane, trei milioane de voturi în transmisie, că altă explicaţie nu am, de asta vroiau să-l schimbe pe directorul STS. (…) Altă explicaţie nu am de ce această înscenare, când preşedintele interimar putea să spună foarte simplu «domnul Opriş, încetaţi funcţionarea telefonului operativ la preşedintele suspendat»”, a susţinut Băsescu.

El a mai precizat că interesul USL pentru referendum este enorm în legătură cu rezultatul acestuia.

“Riscul ar fi enorm, dar când mă uit la disperarea acestor oameni, pentru că ei vor pierde referendumul, şi-l vor pierde urât, nu că îl vor pierde pentru că nu s-a realizat pragul de 50% plus unu. Îl vor pierde pentru că românii nu vor fi de acord ca preşedintele lor să fie debarcat printr-o lovitură de stat. Românii vor vrea să-şi judece preşedintele când îşi termină mandatul”, a susţinut preşedintele suspendat.

Totodată, Băsescu a precizat că, dacă nu se va schimba conducerea STS, nu crede că vor exista probleme în sensul fraudării referendumului.

“Eu îi cunosc pe oamenii de acolo, sunt oameni care îşi fac datoria, eu ştiu că în momentul în care ar face ilegalităţi sunt responsabili în faţa legii, şi răspund în faţa legii, la fel cum sunt şi cetăţenii, care dacă ar vota dublu la referendum sunt cinci ani de puşcărie”, a mai afirmat preşedintele suspendat.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, că a propus în CSAT eliberarea din funcţie a directorului STS, Marcel Opriş, însă consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus, o hotărâre neputând fi luată în condiţiile în care deciziile Consiliului se iau prin consens.

sursa gandul

comentarii

de vanda la 23 July 2012 - 10:56

da cum poate un serviciu saa adauge voturi? base e cam obosit si incepe sa se dea de gol…..

de emil la 23 July 2012 - 15:01

Deci, reciproca afirmației lui beșescu este că, dacă opris nu e schimbat – ceea ce s-a și întâmplat – poate scădea 2-3 milioane de voturi?! Adică știm deja că strategia lui beșescu este să nu participe la alegeri ca să nu se valideze referendumul. Să mai înțelegem și că STS stabilește cine câștigă alegerile în România?

Foarte interesant! Adică STS = poporul suveran? Sau, mai exact, Opriș = poporul suveran?

de Gabi D la 23 July 2012 - 23:56

Intotdeauna,hotul striga,,hotii”!Vai de capul lui,intotdeauna l-am vazut ca pe un las si asta se adevereste acum!Chiar crede ca toata lumea e proasta?Are el o vorba…,,daca voi nu ma vreti,eu va vreau!”Ce om fara caracter,pacat ca ne-a fost presedinte 8 ani!Jenant e comportamentul acestei presedinte care se pretinde alesul poporului!Oare nu prin furt a fost ales ?Ca pomeneste prea des acest procedeu!

Lasati un comentariu