Băsescu, singurul dintre liderii țării care are dosare penale, arată cu degetul către cei care nu au

• publicat la: 14 iulie 2012
Băsescu, singurul dintre liderii țării care are dosare penale, arată cu degetul către cei care nu au

Membri ai PDL și simpatizanți ai acestui partid au organizat sâmbătă un miting de susținere a lui Traian Băsescu la Cluj-Napoca. Mitingul a început… cu muzică populară. Pentru mitingul de la Cluj, PDL și-a adus membrii din mai multe județe.

Participanții la miting, majoritatea îmbrăcaţi în alb, au purtat pancarte cu inscripţiile: „Traiane nu eşti singur, Clujul te susţine”, „Clujul este de partea ta”, „România trezeşte-te, UE a reacţionat deja, noi cât mai dormim?”, „Nu suspendării preşedintelui”, „Pro Traian Băsescu”, „Respectaţi deciziile Curţii Constituţionale” și au scandat „Băsescu, Băsescu”.

UPDATE Discurs halucinant al lui Boc

Emil Boc a declarat în fața participanților la miting că Europa nu ne va mai lăsa să circulăm cu buletinul dacă ne va conduce Antonescu și Ponta și nu Băsescu!

UPDATE Băsescu, discurs pentru „poporul” PDL

Traian Băsescu s-a adresat și el „poporului” PDL adunat la Cluj-Napoca. Băsescu a împroșcat din nou cu noroi în Crin Antonescu și Victor Ponta, vorbind de „corupție”, deși singurul dintre cei trei care are dosare penale este chiar Băsescu. Băsescu este inculpat în cel puțin două dosare „Flota”, respectiv „Casa din Mihăileanu”, dar se bucură de imunitate. De partea cealaltă, Antonescu și Ponta nu au avut și nici nu au vreun dosar penal pe numele lor.

Traian Băsescu i-a acuzat pe liderii USl că urmăresc doar să ocupe scaunul de la Cotroceni, ca să pună mâna pe justiţia pe care el încearcă să o controleze de ani de zile. Băsescu a plâns totodată de grija lui Anstase și Blaga.

” N-am crezut că la vârsta mea o să trebuiască să mai dau o bătălie politică, dar USL a vrut. Eu cred că au greşit, vor pierde încă o dată. Ei n-au înţeles un lucru. N-au înţeles că eu nu lupt pentru un om. Lupta mea este pentru o ţară. Nu lupt pentru un scaun, ci lupt pentru români. Nu lupt pentru interesele de grup, ci lupt pentru interesele românilor. Lupt cu migală, am construit uşor, uşor prestigiul României în UE, în NATO. (…) Acestor oameni, lui Crin Antonescu şi lui Victor Ponta, le-au trebuit trei zile să distrugă credibilitate României. Zilele de 3, 4, 5, 6 au fost patru zile din săptămâna neagră a României. Au decapitat statul, primele trei funcţii din stat pentru un motiv pe care încă nu l-au declarat. Au nevoie să pună mâna pe justiţie. Obiectivul lor este să ocupe scaunul de la Cotroceni pentru că de acolo se numesc procurorii de la Parchet, DNA. I-am văzut zilele acestea, s-au aruncat cu salbăticie asupra statului de drept, când au fost atenţionaţi de partenerii de la Bruxelles, s-au răţoit la ei crezând că sunt pe malul Dâmboviţei. Se răţoiesc la oameni importanţi din UE, dar n-au curaj să spună nici pâs în faţa lui Voiculescu. De ce le este teama de legile şi bunele practici europene? Ei înşisi sunt rezultatul corupţilor, şi Crin şi Victoraş sunt puşi în frunte să-i apere pe cei care sunt gata să intre la puşcărie. (…) Au fost încarceraţi fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, Sorin Ovidiu Vîntu. Capacul la pus încarcerarea lui Năstase. Atunci au înteles că dacă nu pun mână pe justiţie, vor ajunge la puşcărie, nu toţi, pentru că nu toţi sunt necinstiti, a spus Traian Băsescu.

Printre ploaia de insulte, Băsescu s-a văitat din nou că a fost suspendat deși Curtea Constituțională „a afirmat” că el nu a încălcat Constituția.

Băsescu minte din nou

În avizul consultativ cerut de Parlament pentru suspendare, Curtea Constituţională a constatat că Traian Băsescu nu şi-a exercitat cu maximă eficienţă şi exigenţă funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Funcția de mediere, prevăzută în Constituția României, este una dintre principalele atribuții ale președintelui.
Curtea Constituţională a apreciat de asemenea faptul că preşedintele, prin comportamentul său politic, şi-a asumat public iniţiativa luării unor măsuri economico-sociale, înainte să fie adoptate de Guvern, poate fi reţinut ca o încercare de a diminua rolul premierului.”Faptul că preşedintele României, prin comportamentul său politic, şi-a asumat public iniţiativa unor măsuri economico-sociale, înainte ca acestea să fie adoptate de către Guvern, prin asumarea răspunderii, poate fi reţinut ca o încercare de a diminua rolul şi atribuţiile primului ministru”, se arată în avizul Curţii. În sesizarea depusă la CCR lui Băsescu i se reproșa și faptul că s-a substituit în trecut premierului.

„De aceea, această atitudine imputată domnului Traian Băsescu nu poate fi încadrată în conceptul «opinii şi opţiuni politice». astfel cum acesta a fost stabilit de Curtea Constituţională prin avizul consultativ nr. 1 din 5 aprilie 2007, potrivit căruia preşedintele României poate, în virtutea prerogativelor şi a legitimităţii sale, să exprime, să formuleze observaţii şi critici cu privire la funcţionarea autorităţilor publice şi exponenţilor acestora”, mai arată Curtea Constituţională.

UPDATE Manifestant anti-Băsescu îmbrâncit la mitingul PDL

Un tânăr care purta o pancartă cu mesajul „Vrem Educație, nu corupție” a fost scos cu forța dintre manifestanții PDL.

cotidianul.ro

Lasati un comentariu