Crenvurştii –printre cele mai nocive alimente

• publicat la: 24 iulie 2012
Crenvurştii –printre cele mai nocive alimente

Cremvurștii erau oferiţi gratis mulţimilor de la festivalurile din vremurile medievale. Originari din Germania, crenvurştii au evoluat de-a lungul anilor, în special după ce au ajuns în SUA, în secolul al XIX-lea.

Un crenvurşt conţine până la ¾ ”carne recuperată mecanic”. Aceasta este substanţa roz care se obţine strivind ceea ce rămâne dintr-un pui, după ce a fost înlăturată carnea comestibilă. Conform standardelor UE, crenvurştii nu sunt catalogaţi ca şi carne, ci ca şi ”aliment recuperat mecanic”.

Ingredientele pe care le găseşti în crenvurşti:

·         Sare

Un conţinut ridicat de sare care poate ridica tensiunea şi poate cauza stop cardiac.

  • Amidon
  • E250 – Nitrat de sodiu

Este unul dintre principalii factori care influenţează îmbolnăvirea de cancer intestinal. Conform World Cancer Research Fund, doar 50g de carne procesată pe zi poate creşte riscul îmbolnăvirii de cancer cu 20%.

  • Potenţatori de gust – arome sintetice

E621 sau MSG care pot cauza alergii, dureri de cap şi deshidratare.

  • Trifosfaţi de potasiu şi de sodiu şi polifosfaţi
  • E451 – Emulgator şi stabilizator. Folosit şi în detergenţi, cauciuc şi antigel.
  • E452 – Conservant
  • E301 – Ascorbat de sodiu

Care poate cauza iritaţii ale pielii.

  • E120 – Carmin (Cochineal)

Un fel de vopsea chimică fabricată din exoscheletul unor gândaci. Poate cauza alergii şi chiar şoc anafilactic.

  • E160c – Extract de paprika

Consumul excesiv de crenvurşti poate cauza tensiune ridicată, afecţiuni cardiace, afecţiuni ale oaselor, astm, cancer stomacal şi intestinal şi obezitate.

sursa ghimpele

Lasati un comentariu