EURO 2012: Victoria Spaniei

• publicat la: 2 July 2012
EURO 2012: Victoria Spaniei

Presa internationala a relatat pe larg, asa cum era de asteptat, victoria uriasa a nationalei Spaniei din finala Euro 2012, scor 4-0 cu Italia.

Daca ibericii au fost cei mai incantati, nu s-au lasat mai prejos la capitolul laude nici ziaristii din Franta, Anglia sau Germania.

“Tricampeones!”, a titrat As. “Spania a cucerit cel de-al treilea titlu european din palmares si a devenit prima selectionata din istoria fotbalului care leaga trei titluri majore consecutive, intrand in legenda. In finala au invins Italia dupa ce au practicat cel mai bun joc de la turneul final. Au marcat Silva, Alba, Torres si Mata”, mai precizeaza sursa citata.

“Multumim, multumim, multumim”, au scris si cei de la Marca, incantati de performanta nationalei lor: “Selectionata Spaniei a trecut de Italia in finala Euro 2012 si a pus din nou ‘batranul continent’ la picioarele sale, completand in acelasi timp o tripleta istorica dupa ce aa castigat consecutiv Euro 2008, Cupa Mondiala 2010 si Euro 2012. Echipa lui Del Bosque a fost net superioara rivalei din ultimul act al turneului.”

“Tricampeones!!”, a fost titlul si in Mundo Deportivo, cotidianul catalan subliniind importanta Barcelonei in victoria istorica de la Kiev: “Spania este prima nationala care castiga consecutiv titlurile de la Euro, Cupa Mondiala si, din nou, Euro. Un succes colosal al celei mai bune generatii spaniole din istorie. Italia a cedat in fata golurilor marcate de Silvam Alba, Torres si Mata, dar si in fata fotbalului extraordinar made in Barcelona.”

Catalanii de la Sport au fost la fel de incantati, titrand, pe prima pagina, “Regii fotbalului, regii Europei”. “Selectionata spaniola a avut o intalnire cu istoria si a fost punctuala. Cu mai putin efort decat se asteptau, baietii lui Del Bosque au cucerit al doilea Campionat European consecutiv.”

Nu numai Spania este cuprinsa de entuziasm, ci si Anglia. “Threeva Espana” a titrat The Sun, incercand un joc de cuvinte intre “three” – trei trofee consecutive ale Spaniei – si “viva”.

“Pur si simplu, cei mai buni: Silva, Alba, Torres si Mata au condus Spania catre o victorie istorica, 4-0 cu Italia, oamenii lui Del Bosque cucerind al treilea trofeu consecutiv”, au notat si cei de la Daily Mail.

“Istoria se scrie in spaniola. Spania a castigat Euro 2012 dupa ce a trecut fara probleme de Italia in finala de la Kiev. La Roja a intrat in istoria fotbalului cu o ‘tripla’ inedita, Euro – Cupa Mondiala – Euro”, au scris francezii de la L’Equipe.

Nemtii nu s-au lasat mai prejos, Kicker notand “2008, 2010, 2012 – Hattrick Spania!”

Spania a castigat Campionatul European pentru a doua oara consecutiv dupa ce a umilit Italia in finala de la Kiev, scor 4-0.

Dupa ce au eliminat oarecum surprinzator Germania in semifinale, italienii au fost spulberati in ultimul act de Spania, in finala cu cea mai mare diferenta de scor din istoria Campionatului European.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu