Festival Internaţional de Folclor la Oradea

• publicat la: 22 iulie 2012
Festival  Internaţional de Folclor la Oradea

În acest weekend, Oradea este capitala dansului popular. Prin oraş au defilat artişti, care au purtat costume populare din şase tări, dar şi din diferite zone ale Bihorului.

Pe durata a trei zile, Oradea a devenit locul unde muzica populară, jocul şi costumele populare au fost la ele acasă. Mai multe grupuri au defilat pe străzile din oraş, purtând cu mândrie straiele populare ale ţării sau ale zonei de unde provin.

Festivalului Internaţional de Folclor este organizat de Teatrul Regina Maria – Ansamblul Artistic Profesionist Crişana, în colaborare cu Complexul „Muzeul Ţării Crişurilor”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Asociaţia Hora – Oradea.

La acest eveniment, participă Ansamblul Artistic Profesionist ,,Crișana”, Ansamblul ,,Nuntașii Bihorului”, Ansamblul ,,Dacia”, Ansamblul ,,Lioara”, Ansamblul ,,Țara Crișurilor”, dar şi ansambluri din Algeria, Bulgaria, Grecia, Serbia, Slovacia și Turcia. Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor a avut loc la Oradea în anul 2007, însă, din motive financiare, evenimentul a putut fi reluat abia în acest an.

Suma la care se ridică organizarea acestui festival este 80.000 lei, din care 30.000 provin de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor,potrivit adevarul.ro

Duminică, 22 iulie 2012

– 17:00 – Festivalul Internaţional de Folclor Oradea 2012 – Ediţia a II-a

În program:

– Ansamblul Ţara Crişurilor

–Ansamblul Artistic Profesionist Crişana

18:00 – Ceremonia de închidere a Festivalului Internaţional de Folclor Oradea 2012 – Ediţia a II-a

– Ansamblul „BALLET ETOILE D`ALGERIE NADJM EL DJAZAIR” din Algeria

– Ansamblul Nuntaşii Bihorului

– Ansamblul „NEVROKOPSKI” din Bulgaria

– Ansamblul Dacia

– Ansamblul „FOLK DANCE GROUP OF PALAIOKASTRO” din Grecia

– Ansamblul Folcloric Lioara

– Ansamblul „BELGRADE” din Serbia

– Ansamblul „BYSTRANCAN” din Slovacia

– Ansamblul „ANATOLIAN FOLK DANCE GROUP” din Turcia

comentarii

de groupe mbonda africa la 18 aprilie 2014 - 14:35

salut nous somme une groupe de la danse traditionnel de la republique democratique du congo nous avons besoin de participer dans le festival les image de la danse se trouve sur notre site : youtube; tonkapelengamo

Lasati un comentariu