Focus IMM

• publicat la: 7 iulie 2012
Focus IMM

Camera de Comerț și Industrie Satu Mare în colaborare cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, au organizat o dezbaterea intitulata FOCUS IMM.

Seminarul – dezbatere a avut loc joi, 05 iulie 2012, cu începere de la orele 11.00, la sediul CCIA din Satu Mare, str. Decebal nr. 4, et. I, sala 101. La eveniment au participat Daniela Culic, directoarea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Satu Mare, Nicolae Rotileanu – secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Dumitru Nancu – vicepreşedinte al AIPPIMM, Cristian Ratiu, reprezentant AIPPIMM in Satu Mare, Cristian Sasu – subprefect al județului Satu Mare, viceprimarii  Marcela Papici si Roca Radu.

Seminarul a oferit informații utile managerilor societăților comerciale, în special IMM-urilor, cu privire la modificări legislative de actualitate cu impact major asupra mediului de afaceri, precum şi referitor la modalități de stimulare şi sprijin a IMM-urilor.

Au fost susținute prezentări şi dezbateri despre : priorități majore și modalități de relansare a sectorului IMM; programe de sprijin a IMM-urilor; modificări fiscale de actualitate cu impact asupra mediului de afaceri; principalele modificări și impactul OUG nr. 2/2012, de modificare a Legii societăţilor comerciale, publicată în Monitorul Oficial, nr. 143, din 2 martie 2012; modificări propuse la Legea IMM-urilor; întrebări din partea celor prezenti in sala si discuții libere.

Reprezentantii firmelor prezente in sala, dar si directoarea Camerei de Comert si Industrie Satu Mare s-au plans de birocratia de care se lovesc atunci cand trebuie sa lucreze cu statul. Nicolae Rotileanu a afirmat faptul ca judetul Satu Mare creste si se vede evolutia in ultimii ani. In alocutiunea sa sustinuta la Camera de Comert a precizat ca IMM-urile au fost cele mai lovite de criza, guvernul trecut chiar punand umarul pentru daramarea acestora.

Dupa cum am aflat de la ministrul secretar de stat Nicolae Rotileanu actualul Program de Guvernare prevede „Sporirea competitivitătii economice si refacerea încrederii investitorilor şi, în general, a clasei antreprenoriale în mediul de afaceri românesc”. În acest sens, pentru sectorul IMM sunt avute în vedere urmatoarele obiective: Acces crescut al IMM-urilor la achiziţii publice prin simplificarea criteriilor de eligibilitate; Redesenarea reţelei de contacte economice internaţionale şi locale pentru extinderea şi diversificarii pieţelor de desfacere, uşurarea transferului de tehnologie si know-how şi deplasarea produselor şi serviciilor într-o bandă superioară de valoare adaugată; Promovarea unor măsuri pentru reducerea costului creditului; Înfiinţarea de fonduri de risc cu focalizare pe economia României; Lansarea unui Program de micro-industrializare; Controlul financiar-fiscal de fond efectuat cu o frecventa mai redusa; Elaborarea si implementarea Testului IMM- Impactul asupra IMM-urilor; Îmbunătăţirea legii insolvenţei şi a procedurilor de restructurare/lichidare pentru dinamizarea mediului de afaceri.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu