Moody’s retrogradează Italia

• publicat la: 13 iulie 2012
Moody’s retrogradează Italia

Agenţia de rating americană Moody’s a retrogradat joi Italia cu două trepte, de la A3 la Baa2, menţinând perspectiva negativă din cauza deteriorării situaţiei în zona euro, în special în Spania şi Grecia.

„Italia este mult mai probabil să cunoască o creştere bruscă a costurilor sale de finanţare sau să nu mai aibă acces la pieţele financiare… din cauza încrederii tot mai fragile a pieţelor şi riscului de contagiune provenit de la Grecia şi Spania”, a scris agenţia într-un comunicat, citat de AFP, relatează Agerpres.

„Riscul ieşirii Greciei din euro a crescut, iar sistemul bancar spaniol va suferi mai multe pierderi decât era de aşteptat”, adaugă agenţia, care consideră de asemenea că perspectivele economice pe termen scurt pentru Italia s-au „deteriorat”.

Potrivit Moody’s, Italia ar putea cunoaşte o creştere economică „slabă” şi un „şomaj mai ridicat”, împiedicând-o să-şi îndeplinească obiectivele de reducere a deficitelor şi care ar naşte riscul ca ţara „să nu se mai poată finanţa pe pieţele financiare”.

sursa money.ro

Lasati un comentariu