Pe 29 iulie este războiul lui Traian Băsescu cu majoritatea cetăţenilor ţării

• publicat la: 26 July 2012
Pe 29 iulie este războiul lui Traian Băsescu cu majoritatea cetăţenilor ţării

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat duminică la Iaşi că referendumul din 29 iulie este un moment crucial şi o datorie morală pentru revenirea României la normalitate, este războiul dus de Traian Băsescu, ‘care a avut în spate PCR şi securitatea lui Ceauşescu, împotriva majorităţii românilor’.

Crin Antonescu şi-a justificat prezenţa la mitingul organizat de USL la Iaşi prin faptul că este “un om cinstit şi nu unul ipocrit”.

“Se vor întreba şi vor critica mulţi prezenţa mea pe această scenă. (…) Sunt aici împreună cu dumneavoastră pentru că sunt un om cinstit şi nu unul ipocrit”. În context, preşedintele interimar a blamat faptul că la mitingul PDL desfăşurat sâmbătă, tot la Iaşi, Traian Băsescu nu a mai venit însoţit de Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu, Sorin Blejnar.

“Cu aceşti oameni Traian Băsescu a condus România, a umilit România, cu aceşti oameni o va conduce dacă votul la referendum nu îl va trimite acasă. Nu a avut curajul să îi aibă şi la miting”, a arătat Crin Antonescu.

Acesta a mai spus că, din contră, lui nu-i este ruşine să-i aibă alături pe Victor Ponta şi alţi lideri importanţi ai Uniunii Social Liberale care i-au fost alături în “construirea unui proiect menit să confere un viitor României”.

Crin Antonescu i-a îndemnat pe români să vină la vot “cu toată suferinţa, cu toată umilinţa la care au fost supuşi în toţi aceşti ani”, dar şi cu “speranţa ce a mai rămas pentru această ţară”.

Preşedintele interimar le-a mai cerut cetăţenilor României, în context, să înţeleagă faptul că referendumul nu mai este “un război al lui Băsescu cu partidele politice” din coaliţia anti-Băsescu.

“Aceştia şi-au purtat războiul şi l-au adus pe Traian Băsescu în faţa poporului. Pe 29 iulie este războiul lui Traian Băsescu cu majoritatea cetăţenilor ţării”, a menţionat Crin Antonescu.

Vorbind de Referendum, preşedintele interimar i-a îndemnat, totodată, pe români să vină la vot “fără ură şi dorinţă de răzbunare”, ci pentru că “populaţia României a fost jefuită”, pentru că Traian Băsescu “a încălcat Constituţia şi a minţit în repetate rânduri”.

“Nu vă chem la ură, vă chem la unitate, la încredere, la dragoste de ţară şi dragoste între noi românii. (…) Vă chem la vot pentru o Românie în picioare”.

Crin Antonescu a incriminat vehement “ultima şi cea mai mare minciună pe care a răspândit-o cu nonşalanţă Traian Băsescu şi oamenii lui, acea potrivit căreia, dacă poporul român îi va spune destul lui Traian Băsescu, România ar urma să fie scoasă din Europa”.

Preşedintele interimar le-a cerut românilor să nu le fie frică de Traian Băsescu, despre care a spus că este “un om obişnuit să aibă mereu pe cineva în spatele lui”, precum PCR şi securitatea lui Ceauşescu şi care acum susţine că ar avea sprijinul SUA şi al UE.

“Este o minciună. Nimeni în lumea liberă, democratică, nu condiţionează o ţară ca România de prezenţa unui om ca Băsescu la conducerea ţării. Diferenţa între mine şi Băsescu este că eu vreau o Românie în picioare care respectă şi este respectată, care să nu mai fie confundată cu hoţi şi cerşetori, ci o ţară căreia să i se mulţumească pentru minţile strălucite, pentru sutele de mii de români care muncesc în Europa pentru a-şi câştiga existenţa şi prosperitatea ţărilor continentului. Vreau o Românie demnă, puternică şi nu o slugă”.

Crin Antonescu şi-a încheiat discursul, punctând faptul că “toate drepturile fundamentale prevăzute în Constituţie sunt condiţionate şi apărate de dreptul la vot”, calitate pentru care i-a îndemnat pe români “să şi-l exercite cu încredere şi demnitate”. AGERPRES

Lasati un comentariu