Plec in vacanţă. Cum beneficiez de servicii medicale

• publicat la: 6 iulie 2012
Plec in vacanţă. Cum beneficiez de servicii medicale

Au inceput concediile, iar cei mai multi dintre noi preferă o vacanţă in străinătate. Concediul este sinonim cu distractia, insă uneori pot apărea si situatii neprevăzute si neplăcute. De exemplu, ce este de făcut in momentul in care incepi să te simti rău si te afli la mare depărtare de casă?

In străinătate nu esti aproape de doctorul de familie, iar serviciile medicale sunt extrem de scumpe. Pentru astfel de situatii au fost create asigurarile medicale de calatorie.

De ce aş incheia o asigurare medicală de călătorie?

O astfel de poliţă iti asigură, inainte de toate, linistea. Poti să te bucuri de ipostaza de turist, fara sa iti faci griji ca te-ai putea confrunta cu o urgenta medicala care sa te lase falit. In strainatate, un turist care nu este asigurat trebuie sa plateasca sume destul de mari pentru servicii medicale, fie ca este vorba doar de cele in regim de urgenta.

In schimb, in momentul in care turistul detine o asigurare medicala de calatorie, nu va plati nimic din buzunar, deoarece despagubirile sunt oferite de compania de asigurari cu care a incheiat polita.

Ce riscuri acoperă asigurarea medicală de călătorie?

O astfel de polita se raporteaza la acele riscuri care tin de caracterul de urgenta. Practic, asigurarea de acest tip nu acopera acele afectiuni si boli deja existente ale detinatorului politei. Astfel, vor fi asigurate:

– Transportul cu ambulanta pana la cel mai apropiat spital;
– Cheltuieli medicale impuse de necesitatea internarii;
– Cheltuieli aparute in urma unor servicii de diagnosticare, realizare de analize, consultatii, schema de tratament;
– Tratament in cadrul spitalului si tratament pentru convalescenta;
– Interventie stomatologica de urgenta (in unele cazuri);
– Decesul survenit in urma unor afectiuni sau accidente care au fost specificate in lista de riscuri acoperite;
– Repatriere.

Cât mă costă o asigurare medicală de calatorie?

Nu exista un pret standard pentru asigurarea medicala de calatorie.
Pretul acesteia poate varia intre 140 si 8.000 de euro pe an, in functie de compania la care este incheiata polita, dar si de numarul si complexitatea riscurilor acoperite.

Pentru a gasi cea mai buna asigurare de acest tip, se recomanda apelarea la un broker de asigurare, care cunoaste cel mai bine produsele de pe piata si companiile care le ofera.

Unde este valabilă asigurarea medicală de calatorie?

In momentul in care vrei sa inchei o asigurare medicala de calatorie, trebuie avut in vedere si faptul ca polita este valabila doar pe teritoriul anumitor state. De aceea, este important ca inainte de achizitia asigurarii, clientul sa stie precis daca in zona in care calatoreste polita lui este recunoscuta si, drept urmare, va primi despagubiri in cazul producerii unuia dintre evenimentele asigurate.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu