Prefectul solicită regim egal la încasarea obligaţiilor fiscale de persoanele care si-au dat în arendă terenurile

• publicat la: 20 iulie 2012
Prefectul solicită regim egal la încasarea obligaţiilor fiscale de persoanele care si-au dat în arendă terenurile

În cadrul audienţelor susţinute la Tăşnad, mai mulţi cetăţeni i-au sesizat prefectului Eugeniu Avram că ar exista un tratament diferenţiat în privinţa încasării obligaţiilor fiscale ce revin proprietarilor care şi-au dat în arendă terenurile agricole. În cursul zilei de 20 iulie, prefectul i-a convocat pe directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Dan Maier, şi directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Ioan Cioltean, pentru a se informa în legătură cu aspectele sesizate de cetăţeni dar şi pentru a dispune măsurile privind constituirea comisie judeţene de evaluare a pagubelor produse la culturile agricole din judeţul Satu Mare de seceta prelungită.

Directorul DGFP a afirmat că toţi proprietarii de terenuri care au încheiat contracte pentru arendarea suprafeţelor sunt obligaţi să încheie acte adiţionale din care să rezulte cuantumul arendei şi forma de impozitare a veniturilor realizate, contractele trebuie declarate la unităţile fiscale de domiciliu ale proprietarilor. În opinia directorului DGFP cea mai eficientă şi practică modalitate de plata a obligaţiilor către bugetul de stat ar fi stopajul la sursă, respectiv reţinerea sumelor de către cei care arendează terenurile.

Prefectul a solicitat ca toate măsurile ce privesc obligaţiile fiscale să fie prezentate săptămâna viitoare la întâlnirea Asociaţiei judeţene producătorilor agricoli care va avea loc la Satu Mare. Până marţi cel târziu, Direcţia Agricolă va prezenta un raport complet privind situaţia suprafeţelor de culturi calamitate de pe raza judeţului şi o evaluare a pagubelor produse de secetă.

Lasati un comentariu