Preşedintele Masăverde

• publicat la: 16 July 2012
Preşedintele Masăverde

Ştiu că voi pierde referendumul la numărul de voturi. Dar dacă nu se adună cele 9 milioane şi ceva de votanţi şi Curtea nu-l validează, mă întorc la Cotroceni.

Acesta este, condensat, mesajul transmis de preşedintele suspendat T. Băsescu la Realitatea TV. Am greşit, dar acum e prea târziu, cum vreţi să mai facă 50% plus 1 un preşedinte după opt ani de mandat, amintiri şi explicaţii, părea că un deja fost preşedinte al României a început să-şi scrie memoriile. Singura speranţă: să nu vină destui cetăţeni la vot.

Şi dacă se întâmplă asta, atunci „sunt gata categoric, da, să coabitez cu Victor Ponta”. Deci, după ce dl Băsescu a anunţat că „dacă-l mai găsesc prim-ministru pe acolo după referendum n-o să-i mai dau lui Ponta vreun alt mandat de premier după alegerile din toamnă”, iar dl Ponta, la rândul său, l-a numit pe T. Băsescu „un nemernic cu dosare penale care îşi joacă viaţa şi libertatea la referendum”, preşedintele suspendat e pregătit pentru coabitare…

Mai mult, în dorinţa de a începe să legitimeze în ochii cetăţenilor eventuala sa întoarcere ca preşedinte „la masa verde” (a făcut uitate ca şi cum n-ar fi fost zicerile „cavalereşti” din ultimele zile „nu vreau să câştig la masa verde”), dl Băsescu mai spune şi că şi-a dorit colaborarea cu guvernul Ponta, a încercat, dar ce păcat, nu s-a putut, uitând că tocmai evocase planificarea suspendării cu mult timp înainte, de către Dan Voiculescu, „plan pus în aplicare în ziua 59 din cele 60 prevăzute de Voiculescu”. Ce am putea înţelege, că-şi dorea colaborarea cu complotiştii? Dl Băsescu pune întreaga miză a acestui referendum pe prezenţa la vot.  Şi cea mai gravă greşeală pe care ar putea s-o facă USL ar fi să forţeze validarea referendumului fără condiţia de cvorum. Dacă tot s-a băgat în campania electorală până în gât, aruncând cât colo haina de preşedinte interimar, dl Crin Antonescu ar trebui măcar să promulge legea referendumului în varianta Curţii Constituţionale şi să închidă această discuţie şi la Bucureşti, şi la Bruxelles.

Pentru că, la urma urmei, aşa e, ca să-l citez pe dl Băsescu, cinstit: dacă nu vine la vot măcar un alegător român din doi, atunci înseamnă că suntem un popor inconştient, indolent, iresponsabil, troglodit politic,  care şi-ar merita soarta. Soarta care îl aşteaptă dacă la Cotroceni se întoarce un Traian Băsescu înfrânt la referendum gata să coabiteze cu plagiatorul Ponta până n-o mai rămâne pe aici piatră peste piatră.

PS

Dl Băsescu a confirmat sută la sută observaţia făcută vineri de subsemnatul în emisiunea Gândul.live: butonul 3, la care răspunde Dumnezeul adevărului,  este numele Rex al câinelui care a plecat cu o bucată din creierul Elenei Ceauşescu în gură, în „relatarea” lui CV Tudor, adică un „detaliu” funcţionând ca ancoră de real pentru minciuna flotantă.

cristian tudor popescu/gandul.ro

comentarii

de emil la 16 July 2012 - 18:08

masa verde furajera!

de noi la 16 July 2012 - 21:58

votam Da !!!ca sa plece presedintele masaverde.
suspendat presedinte-doritorii il pot prelua de indata!

de emil la 16 July 2012 - 22:05

la referendum votez “DA” ca sa plece hahaila!

de Ioan la 17 July 2012 - 08:48

Sunt interese mari in joc, de sute de miliarde de dolari. Asta este miza, sa reajunga portocalii la butoane si sa vanda strainilor pe nimic Rosia Montana, Cupru Min, CFR-ul, reteaua sanitara, sistemul energetic, etc. Si mai e disponibil si pamantul taranilor, care poate fi confiscat usor daca se pun impozite mari, pe care taranii sa nu le poata plati. Deci nu e vorba de flacara democratiei,care oricum s-a stins la Cluj ci de cea a banilor. Base este machiavelic. Se tine si cu dintii de functie, sa ia comisioanele la aceste instrainari din averea tarii.

Prima greseala cu efect catastrofal pentru ,,credibilitatea ” Campionului Democratiei in ROMANIA ! T. B s-a afirmat in campanie alaturi de reprezentantii NOI DREPTE Adrian Papahagea si Mihail Neamtu, echivalentii familiei Marie Le Pen, nepoatei lui Musolini ! Europa Comunitara a fost indusa in eroare de Monica Macovei , T.R. U si alti DENIGRATORII ROMANIEI ! Niciodata politicieni ROMANI nu au facut mai rau TARII ca acesti portocalii fara capatai sustinuti de oportunistii udmeristi!

Lasati un comentariu