Proiectul pentru susţinerea agriculturii şi instruirea fermierilor a ajuns la final

• publicat la: 12 iulie 2012
Proiectul pentru susţinerea agriculturii şi instruirea fermierilor a ajuns la final

Miercuri, 11 iulie 2012, în Sala festivă a Primăriei Carei a avut loc  loc înmânarea diplomelor pentru cei care au absolvit cursul din cadrul proiectului  „Elaborarea unui curriculum pentru susţinerea agriculturii şi instruirea fermierilor din regiunile Satu Mare – Nyireseg” încadrat în Programul de Cooperare Transfrontalier dintre România şi Ungaria 2007-2013.

Proiectul HURO/0901/143/2.3.1 a avut drept lider Facultatea de Inginerie şi Agronomie din oraşul Nyiregyhaza, respectiv Grupul Şcolar „Simion Bărnuţiu” Carei în calitate de partener. Acesta a început în data de 1 iulie 2011 şi s-a încheiat anul acesta în data de 30 iunie.

Axa prioritară a proiectului s-a bazat pe întărirea coeziunii sociale şi economice din regiunea de frontieră. Pe parcursul perioadei de implementare au participat specialişti de la cele două instituţii partenere care au realizat împreună opt module din domeniul agricol, şi anume creşterea animalelor, mecanică agricolă, protecţia muncii, economia întreprinderii, pomicultura, viticultura, legumicultura, respectiv cultura plantelor de câmp.

Echipa de proiect a Grupului Şcolar „Simion Bărnuţiu” Carei a avut în componenţa sa următorii membrii: Mihaela Nuna – manager financiar, Anca Marinela Kato – asistent manager de proiect, Ramona Maxim, Carmen Kin, Botlinger Tamas, Mircea Terheş, Takacs Petru, Gabriel Lazăr, Gindele Emeric şi Dorel Orţan în calitate de experţi interni.

In luarea sa de cuvânt, prof. Mircea Francisc Nadăș, a evidenţiat  succesul proiectului şi a mulţumit  edilului oraşului  şi prof. universitar, decanul Faculturăţii de Inginerie şi Agronomie din Nyiregyhaza, Sikolya Laszlo,pentru colaborare  apoi a venit rândul edilului,prezent la eveniment, să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi. Discursul sau  bilingv a scos in evidenţă  importanţa colaborării cu instituţia de invăţământ din ţara vecină.

A venit rândul doamnei prof. Ramona Maxim, directorul Grupului Şcolar „Simion Bărnuţiu”,  care a ţinut să felicite într-un mod cât mai plăcut toţi participanţii.

În continuarea evenimentului s-au înmânat diplomele,nu fără mici incidente,datorate  greşelilor de redactare a numelor beneficiarilor acestora.

Stând de vorba cu unul dintre cursanţi, acesta a declarat că in general este mulţumit de ceea ce a învăţat şi a subliniat faptul că a făcut practică în Ungaria, având contact direct cu diferiti crescători de  animale.

Aşadar, noua generaţie de fermieri a urcat încă o treaptă în realizarea profesională şi în accesarea programelor naţionale, respectiv internaţionale care se adresează exclusiv oamenilor din sectorul agricol.

redactia

comentarii

de MaximusPompeius la 12 iulie 2012 - 14:08

Felicitari!
O sugestie
La urmatoarea
Introduceti si Mod IX
Cum se ia Bacu….
Si la mai mare….

de Absolventu la 15 iulie 2012 - 10:31

Mai bine ne sustinea-ti
Si instruiati pentru bac……
Daca tot santeti experti…….

Lasati un comentariu